banner388

Samsun'da vaka artışının önüne geçilemiyor! 2 ilçede vaka sayısı ikiye katladı!

Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç, korona virüse karşı Samsun Valiliği öncülüğünde etkin bir mücadele yürüttüklerini söyleyerek, “Samsun’un bazı bölgelerinde vaka artışı devam ediyor. Vezirköprü ve Havza ilçelerinde vaka sayısının önceki aylara oranla yaklaşık iki kat artış hızı gösteriyor” dedi.

Samsun'da vaka artışının önüne geçilemiyor! 2 ilçede vaka sayısı ikiye katladı!

Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç, korona virüse karşı Samsun Valiliği öncülüğünde etkin bir mücadele yürüttüklerini söyleyerek, “Samsun’un bazı bölgelerinde vaka artışı devam ediyor. Vezirköprü ve Havza ilçelerinde vaka sayısının önceki aylara oranla yaklaşık iki kat artış hızı gösteriyor” dedi.

16 Eylül 2020 Çarşamba 13:15
Samsun'da vaka artışının önüne geçilemiyor! 2 ilçede vaka sayısı ikiye katladı!

Samsun İl Sağlık Müdürü Muhammet Ali Oruç, Vezirköprü ve Havza ilçeleri için vaka artış uyarısında bulundu. Samsun İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunda alınan kararlar sayesinde il bazında başarılı sonuçlar elde ettiklerini belirten Müdür Oruç, “Halen bazı yerlerde vaka artış trendi sürüyor. Bu yerlerden vaka artış hızıyla en çok dikkat çeken bölgeler Vezirköprü ve Havza ilçeleridir. Vezirköprü ve Havza ilçelerinde vaka sayısının önceki aylara oranla yaklaşık iki kat artış hızı gösteriyor. Bunun en büyük nedeni kişilerin tüm bilgilendirme ve uyarı çalışmalarına rağmen, hastalığın etkisine inanmamaları, aile içinde bir vaka çıkana kadar maske ve sosyal mesafe kurallarına uymadan hayatlarını sürdürmeleridir” diye konuştu.

KORONVİRÜS OLDUĞUNU BİLE BİLE GEÇMİŞ OLSUNA GİDEN VAR

Filyasyon ekiplerinin yoğun mesai harcadığını ifade eden Oruç, "Filyasyon ekiplerinin Samsun’un tamamında olduğu gibi bu ilçelerde de sabah saat 09.00’dan gece saat 23.00’e kadar temaslı ve karantinada olması gereken pozitif hasta takibi yapıyor. Sağlık ekiplerinin gösterdiği bu özverili mesaiye ve bilgilendirme çalışmalarına rağmen maalesef bazı ilçe sakinlerinin hala Kovid-19 olduğunu bildikleri hastalara bile geçmiş olsun ziyaretine giderek kalabalık gruplar halinde bir araya gelmeye devam ediyor. Bu davranış şeklinin de bulaş oranının artmasından başka bir sonuç doğurmuyor. Pandeminin ilk gününden beri 'bana nasılsa bir şey olmaz, akrabamdan yakınımdan virüs bulaşmaz' düşüncesinin ne kadar hatalı bir yaklaşım olduğunu ve bu durumun vaka sayının artırmaktan başka bir işe yaramıyor. Vezirköprü ve Havza’da yaşayan vatandaşların da daha kötü sonuçlar ortaya çıkmadan önce köy merkez ayrımı yapmadan, önlemlere daha sıkı sarılması ve maske, mesafe, el hijyeni kurallarına koşulsuz uyum göstermesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

TEDBİRİ ELDEN BIRAKIRSAK ÜZÜCÜ TABLOLAR ORTAYA ÇIKACAK

Sağlık İl Müdürlüğü olarak pandeminin ildeki seyriyle ilgili belirli aralıkla bilgilendirme yapmaya özen gösterdiklerini vurgulayan Oruç, “Bu çerçevede daha önce İlkadım, Çarşamba ve Bafra ilçeleriyle ilgili yaptığımız uyarılara halk tarafından olumlu bir geri dönüş aldık. Vezirköprü ve Havzalı vatandaşların kendilerini sevdikleri ve çevrelerindekilerin sağlığı için benzer bir davranış bekliyoruz. Tedbirlere ancak birlikte uyum gösterilirse ve sorumluluk alınırsa virüsün etkisinin azaltılabilecek. Aksi durumda herkesin üzüleceği tabloların ortaya çıkacak” açıklamasında bulundu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mehmet 2020-09-17 10:41:19

Hiç sevmedim samsunu.Izmirden daha kötü.Ahlaki olarakta bitmis

Misafir Avatar
ahlaki 2020-09-18 13:41:03 @Mehmet

bak burada dur işte ahlaki olarak batma konusunda izmirin yanında esamemiz okunmaz. her köşe başı elinde şişelerle kadın erkek paso içiyorlar. alkol full serbest her yerde. bu mu izmir.

Beğenmedim! (1)
Misafir Avatar
zimir 2020-09-18 10:10:31 @Mehmet

bende geçen yıl izmire geldim öyle anlattıkları gibi değil Samsun çok daha güzel ve gezilecek daha çok yeri var. izmir izmir dedikleri de bu mu dedim açıkça.

Beğenmedim! (0)
Avatar
tespit 2020-09-17 09:50:22

sebebini tahmin etmek zor değil, en çok göç veren bu iki ilçe bayramda da en çok dışarıdan gelenlerin olduğu yerler oldu ve hastalık almış oldu. gurbettekilerin gelişi hastalığı yaydı. bayram öncesi yok denecek kadar azdı.

Avatar
SAMSUNLU 2020-09-17 11:33:41

GEÇİLEMEZ ÇÜNKÜ SAMSUN DA SOKAĞA ÇIKAN VATANDAŞLAR ÇOK VURDUM DUYMAZ AKŞAM SAHİLLER DOLUYOR POLİSLER GÜVENLİK ÖNLEMİ ALIYOR BANA BİRŞEY OLMAZ DİYORLAR BENİM ŞUÇUM NE BEN ZORUNLU OLMADIKÇA DIŞARI ÇIKMIYORUM BU SOKAĞA TEDBİRSİZ ÇIKANLARDAN UZAK DURMAYA ÇALIŞIYORUM.BİR İNSANLA KARŞILAŞMAMAK İÇİN YOLUMU DEĞİŞTİRİYORUM BENİM SUÇUM NE SOKAĞA SORUMSUZ CA ŞUURSUZ CA ÇIKANLARIN YÜZÜNDEN MAHKUM HAYATİ YAŞIYORUM SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI KONSA EKONOMİ ÇALIŞMA HAYATI ZARAR GÖRÜYOR UYGULANMASA SAĞLIĞIMIZ ZARAR GÖRÜYOR SOKAĞA ÇIKAN İNSANLARA BEN HAYRET EDİYORUM KENDİNİZİ DÜŞÜNMEZSENİZ GELECEĞİMİZİ VE BAŞKA İNSANLARI DÜŞÜNÜN VE HERKESE ZARAR VERİYORSUNUZ HASTANE KÖŞELERİNDE KALMAK İSTEMİYORUZ LÜTFEN SOKAĞA İŞİMİZ YOKSA ÇIKMAYALIM BAŞKALARİNİN SAĞLIĞINI DÜŞÜNELİM SAĞLIK ÇALIŞANLARINI DÜŞÜNELİM SAĞLIK SİSTEMİMİZİ BOZMAYALIM ALLAH KORONADAN VE KORONAYA DAVETİYE ÇIKARAN SORUMSUZ İNSANLARIN ŞERRİNDEN ÜLKEMİZİ MİLLETİMİZİ VE TÜM İNSANLIĞI KORUSUN KORONANIN İLACI YOK İNUTMAYALIM

Avatar
Ercan 2020-09-16 16:09:01

Devlet yasakları para toplamak için yapar oldu. Ceza için maskesiz adam arıyor polisler. Ama giresunda birileri miting yapıyor açılışlar törenler sonrası malum bu sonuç. Daha çoğalacak. Zaten sayılara kimse inanmıyor. Ekonomi battı halk zorda bakmayın siz iki köprü havaalanı edebiyatına. Dolara endeksli hepsi. Yazık ya umut da kalmadı gelecekden malesef. Allah millete yardım etsin...

Avatar
Aylin. 2020-09-16 22:15:24

Tekkekoyde polisler geziyor ama millete slm vermekten başka bisey yaptıkları yok. Millet maskesiz geziyor, gerçi polislerin çoğunda da maske yok,

Avatar
Mehmet 2020-09-17 10:32:35

Karadeniz insani

Avatar
Serhan 2020-09-17 04:55:27

Umarım duyarlı olur msj esim hemsire mesai arkadasından virüs kaptı bende belirti yok diye test yaplmadı dokuzuncu günümüz karatina dört gündür belirtim var bademciklerimden yutkunamıyorum buranşlarım dolu bugece nefes darlıgı çektim günlerdir bana test yapın ilac kullanayım diye danışma hattı filyasyona yönlendiriyo gelmiyolar filyasyon aile hekimine yönlendiriyo test yapmadan bana ilac verecegini söylüyo neye göre ambulansı arıyorum ateşin yoksa gelemeyiz diyo illa ciğerlerime inmesi ve yoğun bakım vs olmam lazım test istiyorum tomografi çekilmem lazım dışarı çıkamıyorum şuan ciğerlerim bitik bakılması gerek biz bu virüsü gezerken almadık berbat bir sistem hemşirenin degeri bukadar sözde gelecekler ilk basta bana neden test yapılmadı sekizgündür benimkide pozitifse buranşlarıma kadar indi kime hesap sorayım fırını arıyorum ekmek getir otuz tl üzeri dedi karantinadayım dedim dışarı şipariş yokmuş dedi buda eski fırın İnşAllah iyileşiriz nasıl olacaksa kendi imkanlarımla yemek yapamıyorum

Avatar
Murat kara 2020-09-17 15:45:05

Hep millet suçlu yorumlara bakınca. Maden olur kader, şehit okur fitratinda var sel olur afet ne olursa biz devleti yöneticileri suçlayacağız. Herşey kader kaza ise ne gerek yöneticilere. Akıl fikir izan lazım bize. Samsunun satılmadık özelleştirme peşleriyle neyi kaldı yazık halk iş alanı ekmek kapısı bulma derdinde. Koronadan daha önemli gelecek kaygısı. Kalitesiz eğitim diploma kültürü bitirdi memleketi