banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun'da Parkomat için referandum yapılacak

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, görevde kaldığı taktirde 3 yıl sonra Parkomat için referandum yapacağını açıkladı.

banner269

Samsun'da Parkomat için referandum yapılacak

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, görevde kaldığı taktirde 3 yıl sonra Parkomat için referandum yapacağını açıkladı.

15 Ağustos 2018 Çarşamba 15:47
Samsun'da Parkomat için referandum yapılacak

Samsun haberSamsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, AK Parti İl Binasında gerçekleştirilen toplantı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı. Parkomat, TEDES ve Gülsan Sanayi Sitesiyle ilgili önemli açıklamalar veren Başkan Şahin, “Görevde kalırsam 3 yıl sonra Parkomat için referandum yapacağım. TEDES konusunda topluma zarar verecek hiçbir şeye müsaade etmeyeceğiz” dedi.

TEDES

TEDES konusunda açıklamalarda bulunan Başkan Şahin, "TEDES konusunda topluma zarar verecek hiçbir şeye müsaade etmeyeceğiz. İl başkanımız ve milletvekillerimizle de görüştük. Daha önce de açıkladım. TEDES’e sıcak bakmıyorum. Görev verilirse, görevimizde devam etmek isteriz. AK Parti’nin bu konuda en önemli karar verme olayı, anket yaparak halkın görüşünü almasıdır. Halka sorulacak, Zihni Şahin ve kimler aday olmak istiyorsa. Eğer bize halkın desteği olursa biz bu görevden kaçmayız. Bugüne kadar geldiğim bütün görevlere ‘illa ben olayım’ diye gelmedim. Hep görevler bana geldi. En az 8-10 tane görev geldi. Eğer beni toplum istemezse, ‘illa ki ben aday olayım’ diye bir şeyi ben içimden de geçirmem. Ama toplum da isterse görevden kaçmayız” şeklinde konuştu.

PARKOMAT

Görevde kaldığı taktirde 3 yıl sonra parkomat yapacağını belirten Başkan Şahin, "Parkomat’ı 3 yıl içerisinde iptal ederseniz belediyeye büyük bir maliyet getirecek. O yüzden nasıl çözeriz diye çalışmalarımız devam ediyor. Şehirde Parkomat’ın olmadığı yerlerde büyük bir trafik kargaşası yaşanıyor. Bunu Bafra’da da yaşadım. Esnafın ve vatandaşın yüzde 70-80’i bundan memnundu. Çok az bir kesim memnun değildi. Aldığımız bilgilere göre diğer büyük şehirlerde Samsun’dan alınan ücretten daha fazla bir ücret alınıyor. Burada ise Parkomat’ın varlığından toplumun büyük bir kesiminden sıkıntı yok. Ama bazı kesimler para ödemek istemiyor. Parkomat’ın şu anda iptal edilmesi halinde belediyeye en az 6 milyon TL teknik maliyet getirecek. Onun için böyle bir şeye de girmek istemedik. Toplumun büyük bir kesiminden tepki yok. Samsun’da böyle bir Parkomat uygulaması olmasa, herkes arabasını bırakıp gidecektir. Şu an 2 tane katlı otopark projemiz var. Bir de akıllı trafik uygulaması ile ilgili çalışmamız da belli bir noktaya kadar geldi. Şehirlerdeki Parkomat uygulaması otoparkların olup olmamasıyla ilgili değil. Şu anda oralar boş olsa vatandaş veya esnaf arabasını sabah bırakıyor gece yarısı da alıp gidiyor. Bütün şehirlerde bu böyle. Zaten Parkomat uygulaması da bu ihtiyaçtan doğdu. Allah nasip eder de 3 yıl sonra da görevimizde olursak, referandumdan başka çıkar yol yok. Yapılan referandum sonrasında Parkomat istenirse, kimsenin bir şey demeye şansı yok" diye konuştu.

GÜLSAN SANAYİ SİTESİ

Gülsan Sanayi sitesinin taşınması hakkında da bilgi veren Başkan Şahin, taşınacak yerlerin hazır olmasını beklediklerini söyledi.

Son Güncelleme: 03.10.2018 10:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
misafir 2018-08-15 16:12:36

Bence şehre bir düzen getirdi parkomatlar. Belediyeye gelir sağlamak kötü bir şey değil ayrıca bu paralar millete geri dönüyor.

Misafir Avatar
HC 2018-08-15 21:43:52 @misafir

Belli yerlerde düzen konusunda haklı olabilirsin.Özellikle benim gibi bulvardaki ev sahipleri bu uygulamadan dolayı çok mağdur.Konuştuğum esnaflar da memnun değil.Ben mağdur olup arabamı evimin yakınına çekemedikten sonra o para bana dönse nolur!!!

Beğenmedim! (1)
Avatar
Erman eroglu 2018-08-16 01:15:38

Parkomatlar kime peşkeş cekilmiş nasıl verilmiş araştırılması lazım. Clftlik cad adanin 3 tane evi var otoparki yok arabasini catiyami tasisin zamaninda beldiye almis otopark harcini meskenlerden otopark gostermemis bumu adalet

Avatar
hüseyin 2018-08-15 16:40:09

sayın başkanım eger siz bu düşüncelerinizi uygular ve halkla iç içe olursanız sizi istesenizde halk bırakmaz yusuf ziya yılmaz gibi milletin evini işini yıkarsan avcılıgı engellersen av sahalarını kapatırsan istesende bu koltukta kalamassın şuanki okudugumda sizi farklı görmeye başladım eger bu kelamları söyleyen sizsesiniz halk olarak sizinleyiz saygılar

Avatar
Seiko 2018-08-15 20:05:52

Sayin Baskanim parkomat ucretleri dusurulsun. Ordu sehrinde ucret 2 lira. Odemeden gidildiginde plakaya borc yaziliyor ceza degil. Herhangi bir faizi de yok. Fatsa da kesilen fisi Bir sonraki gun veya bir hafta sonra unye de ayni tutarda odeyebiliyorum. Yillardir da bu sekilde. Gayette guzel bir uygulama herkes de memnun biraktigin sure kadar odeyecegin tutar artiyor. Buradaki is ise degnekcilege benziyor.birde sokak aralarinda ozellikle saadet caddesinde ki esnaf dukkanin onune herseyi dolduruyor. Surekli tartisma yasaniyor. Buna da mudahele edilirse iyi olur. Saygilar.

Avatar
erk 2018-08-15 16:05:14

Parkomat olsun olmasına fakat ücretsiz yerlerde olsun. Gar'dan Gençlik Parkına kadar hemen hemen hiç bir yer kullanılmıyor. Birde çarşı hariç her buldukları yere parkomat koymasalar iyi olur.

Avatar
serdar 2018-08-15 19:11:34

sayın başkanım park ve trafik samsunun büyük sorunu yakın zamanda park meselesinden bir kişi öldü daha nice olaylar japonya örneği gibi katlı asansörlü otomatik akıllı sisitem park binaları lazım en beşyüz arac kapasiteli şehrin hertarafına yayılmış şekilde uzun müddet aracını park etmek isteyenler cüzi ücret karşılığında oraya park edcek şehir rahatlayacaktır

Avatar
dikkat 2018-10-03 20:30:49

Samkart güncelleme adı altında alınan 5 TL ücret de kaldırılmalı