banner388

Samsun'da palamut raflara indi

 Samsun’da sezonun ilk çingene palamutları görücüye çıktı. 100-150 gram arasında değişen palamutların tanesi 5 TL’den satılıyor.

Samsun'da palamut raflara indi

 Samsun’da sezonun ilk çingene palamutları görücüye çıktı. 100-150 gram arasında değişen palamutların tanesi 5 TL’den satılıyor.

20 Ağustos 2020 Perşembe 17:11
Samsun'da palamut raflara indi

Karadeniz’de geçen yıl yok denecek az çıkan yerli palamut, sezona az bir süre kala bolca çıkmaya başladı. Balıkçılar bu sene palamudun bol olacağını belirterek kiloluk palamutların tanesinin 5 ile 10 TL arasında satılabileceğini söylediler.

PALAMUTTA PATLAMA



Bu sene palamudun oldukça bol çıkacağını düşünen balık satıcısı Onurcan Köse, “Birkaç günüdür palamut geliyor. Palamutta bir patlama yaşandı. Bu sene palamudun bol çıkacağına işaret ettiğini düşünüyoruz. Şu anda 150 gr. gelen çingene palamutlarının tanesini 5 TL’den satıyoruz. Vatandaşlar bu sene bol bol palamut yiyecek. Palamudun birkaç senede bir bol çıktığını söylüyorlar. Geçen sene palamut yoktu. Bu sene ise kiloluk palamutları 5 ile 10 TL arasında satarız diye düşünüyoruz. Görüntü bunu işaret ediyor. Kaptanlar da palamudun bol olduğunu söylüyor. Hiç işi bilmeyen kıyı balıkçıları bile 400-500 çift palamut yakalıyor” dedi.


Başka bir balık satıcısı Ercan Albayrak ise:
“Çingene palamudu sezona çok güzel bir giriş yaptı. 19 Mayıs tarafında palamut patlaması yaşandı. 2 gündür satmaya başladık. Vatandaşlar da çok memnun. Fiyatı da diğer protein ürünlerine göre uygun. Şu anda bir bolluk görülüyor. İnşallah bu bolluk kesilmeden sezon boyunca devam eder.” şeklinde konuştu.


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.