banner388

Samsun'da Organ Bağışı Ve Nakli Anlatıldı

Günümüzün en önemli konularından biri olan organ bağışı ve nakli hakkında Samsun İl Sağlık Müdürlüğü Organ ve Doku Nakli Bölge Koordinasyon Merkezi tarafından Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesinde eğitim verildi.

Samsun'da Organ Bağışı Ve Nakli Anlatıldı

Günümüzün en önemli konularından biri olan organ bağışı ve nakli hakkında Samsun İl Sağlık Müdürlüğü Organ ve Doku Nakli Bölge Koordinasyon Merkezi tarafından Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesinde eğitim verildi.

31 Mart 2017 Cuma 12:03
Samsun'da Organ Bağışı Ve Nakli Anlatıldı

Samsun Haber - Günümüz şartlarında hayatı bir öneme sahip olan organ bağışı ile ilgili sağlık kuruluşları birçok etkinlik düzenliyor. Bu bağlamda Samsun İl Sağlık Müdürlüğü Organ ve Doku Nakli Bölge Koordinasyon Merkezi Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesinde bir eğitim gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen eğitime Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü, Ebelik Bölümü, Sosyal Hizmetler Bölümü, Sağlık Yönetimi Bölümü öğrencileri ve akademik personeli katıldı. Eğitim sonrası açılan organ bağış standına gönüllüler organ bağışçısı oldu.

Ülke genelinde sayıyı artırmak istiyoruz

Dr. Mehmet Kazak yaptığı konuşmada, “Samsun İl Sağlık Müdürlüğü olarak organ bağışçısı sayısını arttırabilmek ve organ bağışı ve nakli konusunda farkındalık oluşturmak için pek çok faaliyet yürütüyoruz. Yaptığımız faaliyetlerle Samsun’da ve ülke genelinde organ bağışı sayısını ve organ naklini arttırmak, istiyoruz. Bunun için birçok etkinlik düzenleyerek halkı bilgilendirme toplantıları, duyurular, eğitimler ve çeşitli aktiviteler yapıyoruz. Bütün bu faaliyetlerdeki amacımız organ bağışı konusunda toplum bilincini oluşturmak, ilgili tüm kesimlerin konuya ilgisini artırmaktır. Bu konuda duyarlı davranmak hepimizin toplumsal sorumluluğudur. Organ bağışının hayat kurtaran çok önemli ve basit bir yol olduğunu unutmamalıyız. Herhangi bir nedenle organ yetmezliğine giren hastaların tek geçerli ve sağlıklı tedavi yöntemi organ naklidir” dedi.

Çalışmalar yıl boyunca sürecek

Ülkede organ nakli bekleyen hastaların bir kısmının organ beklerken hayatlarını kaybettiğini belirten Kazak, “Ancak bu hastalarımız nakil olabilseler hayatlarına devam edebilir, bu nedenle organ bağışı çok önemli bir konudur. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörlüğü Sağlık Bilimleri Fakültesinin desteği ile üniversitenin diğer fakültelerinde de organ bağışı ve nakli konularında eğitim yapılacak, organ bağış stantları açılacak ve yıl boyunca bu çalışmalar devam edecektir” diye konuştu.
Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Nermin Kılıç da organ bağışının çok önemli bir insanlık görevi olduğunu ve bu konuda yapılacak çalışmalara her zaman destek vereceklerini ifade etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.