banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun'da iyilik köprüsü

Samsun'da özel bir kreşin sokağa bakan duvarına askılık yerleştirerek 'askıda kıyafet' projesini başlatan kreşin kurucu müdürü yüzlerce kişiye ulaştı.

banner269

Samsun'da iyilik köprüsü

Samsun'da özel bir kreşin sokağa bakan duvarına askılık yerleştirerek 'askıda kıyafet' projesini başlatan kreşin kurucu müdürü yüzlerce kişiye ulaştı.

01 Temmuz 2020 Çarşamba 18:24
Samsun'da iyilik köprüsü

SAMSUNLULAR SEFERBER OLDU

 Çevredeki vatandaşlarında, kreşe gelen velilerin de dikkatini çeken projeye herkes seferber oldu. Adeta bir iyilik köprüsü oluştu.

“İhtiyacın varsa al, ihtiyacın yoksa as” slohanıyla yola çıkan Tülay Duran Bayrak, İnsanların artık ihtiyacı olmayan yada hoşuna gitmeyen kıyafetleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırabilmesi için bir zemin hazırladı. Kurucu müdürü olduğu kreşin duvarında yağmura karşı korunaklı bir alan belirleyen Bayrak, insanlara örnek olmak için ilk kıyafetleri kendisi astı.10 ay önce başlayan projeye gerek çevredekilerden gerek velilerden büyük bir destek geldi ve proje yüzlerce kişiye ulaştı. Örnek teşkil eden bu uygulama insanlar tarafından destek topladı.

Projedeki amaçlarından bahseden Tülay Duran Bayrak, İhtiyacın varsa al, ihtiyacın yoksa as projesiyle gerçekleştirmek istediğimiz ilk ve en önemli nokta gerçekten ihtiyacı olan kişiler için bu alanın uğrak bir yer olmasıdır. Evlerimizde ya da iş yerlerimizde kullanmadığımız, istemediğimiz ya da hoşumuza gitmeyen birçok eşya ya da giysi bulunmakta. Özellikle çabuk büyüyen çocuklarımızın kıyafetleri eskimeden giyilemez hale geliyor. Bu durumda da ‘Kime versek?' diye düşünüyoruz. Bu alanı oluştururken isteğimiz ihtiyacı olan ya da eşyasını vermek isteyen kişileri bulmak değil onların bu alanı keşfetmesi ve hiç tereddüt etmeden bu alanı kullanmasıdır” dedi.
Bayrak, “Öncelikle çalışanlarımızın ve velilerimizin sonra da esnaf çevremizin desteğiyle amacına ulaşmış ve şehrimizin farklı mahallelerinden bu alana hemen hemen her gün eşyalar bırakılmaktadır. Umarız ki manevi anlamdaki bu duyarlılıkların farklı şekillerini her daim görürüz. Bizler birbirimizi düşünürsek, yaşadığımız hayatın anlamı daha da değerlenir. Yetiştirdiğimiz çocuklarımıza da örnek teşkil ederiz. Unutmayalım ki bir gün, bir sen daha büyüyecek” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.