banner388

Samsun'da çay ocakları denetlendi

Samsun'da korona virüs tedbirleri devam ediyor. İlkadım Belediyesi zabıta ekipleri çay ocaklarını denetleyerek uyarılarda bulundu.

Samsun'da çay ocakları denetlendi

Samsun'da korona virüs tedbirleri devam ediyor. İlkadım Belediyesi zabıta ekipleri çay ocaklarını denetleyerek uyarılarda bulundu.

19 Mart 2020 Perşembe 10:36
Samsun'da çay ocakları denetlendi

İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürü Şeref Sarı önderliğinde halkın yoğun olarak uğrak mekanı haline gelen Saathane Meydanı ve çevresinde denetim yapan zabıta ekipleri, korona virüsü tedbirleri kapsamında çay ocağının önünde oturan insanları kaldırttı. Ekipler dışarıda bulunan tabureleri içeri aldırırken işletme içine müşteri alınmaması gerektiğini belirterek, sadece esnafa çay verilebileceği konusunda uyardı.

Denetimler esnasında, iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatlarıyla ilgili mevzuata uyulup uyulmadığını da kontrol eden zabıta ekipleri, özellikle hijyen konusu üzerinde durdu. Çay servisinde kullanılan bardak ve malzemelerin temiz tutulmasıyla ilgili ikazlarda bulunan zabıta ekipleri, işletme sahiplerine başta iş yerlerinin taşıması gereken asgari teknik ve hijyenik kurallar olmak üzere işletme içi ve dışı ile ilgili yasal mevzuatlar hakkında bilgilendirme yaptı.

DENETİMLER ARTACAK

İşletmelerin kendilerine ayrılan bölgelerin dışına çıkmamaları ve özellikle ülkeyi tehdit eden korona virüsüne karşı hem esnafın hem de vatandaşın daha dikkatli olması konusunda hassas olmalarını isteyen Zabıta Müdürü Şeref Sarı, zabıta ekiplerinin iş güvenliği, gıdaların üretim ve son kullanma tarihi, iş yeri açma ruhsatı ve vatandaş memnuniyeti gibi konularda denetim ve kontrollerine ara vermeden devam edeceği hatırlatıldı.

TEMLİZLİK KURALLARINDA DİKKAT EDELİM

Yapılan denetimlerin halkımızın sağlığı için önem arz ettiğini dile getiren İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, ”Halkımızın sağlığını her zaman ön planda tutmaktayız. Sağlıklı ve temiz ortamlarda oturup kalkmalarını arzu ediyoruz. Bundan dolayı belediyemiz Zabıta Müdürlüğü ekipleri kahvehane, çay ocakları gibi yerler haricinde diğer iş yerlerine yönelik denetimleri aralıksız devam ettiriyor. Esnaflarımızın temizlik kurallarına harfiyen uymalarını arzu ediyoruz" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Vatandaş 2020-03-19 15:18:07

Herşey iyi güzel. Sokağa çıkmayın, evde kalın demek güzel bir önlem. Esnafa dğkkan açtırmamak virüsün yayılmasını önlemeye çalışmak güzel. Fakat bu çalışan insanlar günü birlik kazandığı ile evine ekmek alan insanlar. Bunlara gereken desteği vermediğin sürece, ucu açık bir şekilde hayatı durdurmak nasıl bir düşünce yapısı anlamış değilim. İnsanlar kira ödüyor, doğalgaz vb faturaları misli misli ödüyor. Dükkanı kapalı, ne zaman açılır padişahımıza bağlı. İlla açılsın demiyorum ama bunu ihtiyaç sahibi kesiminde gözetilmesi ve gereklş desteğin verilmesi lazım olduğunu söylüyorum.

Avatar
Alper 2020-03-19 16:02:51

Yaw yıkın şunları

Avatar
Ahmet 2020-03-20 17:46:25

Nedir bu ısrar anlamış değilim . Kardeşim kapatın bu tür toplu yerleri. At etini iti etini yediren lokantalarda bu işi engelleyemeyen birimler şimdi yok masalar arasında bir metre olacakmış yok çatal bıçak yıkanıyomuş. Dalgamı geçiyosunux. Bırakın esnaf da çayını kendi demlesin dükkanında. Vebal alıyorsunuz. Böyle giderse daha kötü sonuçlar çıkacak. Ciddi olmak lazım.