banner388

Samsun'da balık fiyatlarına zam!

Samsun'da kış aylarına girilmesi ile birlikte balıklar tezgahlardaki yerini almaya başladı. Samsun'da balık fiyatlarına zam yapıldı.

Samsun'da balık fiyatlarına zam!

Samsun'da kış aylarına girilmesi ile birlikte balıklar tezgahlardaki yerini almaya başladı. Samsun'da balık fiyatlarına zam yapıldı.

28 Eylül 2018 Cuma 14:19
Samsun'da balık fiyatlarına zam!

Samsun Haber-1 Eylül tarihinde avlanma sezonun açılması ile birlikte balıkçılar, denizden balıkları tezgahlara getirip tüketiciyi memnun ederken talep yoğunluğundan ve yetersiz balık sayısından dolayı palamut fiyatları 3 katına çıktı. Palamut fiyatları 5 TL'den 15 TL'ye çıktı.

KIRMIZI ET TÜKETEMEYEN VATANDAŞ BALIĞA YÖNELİYOR

Palamutta yapılan zamma ilişkin konuşan balıkçı Kerem Süleyman, "Hava şartlarının olumsuz gitmesi ve dolardaki artış fiyatları etkiledi” 
Aziz Ceylan isimli balıkçı ise 1 Eylül tarihinden itibaren denizden çıkan balığın az olmadığını, denizlerde yeterli balık olmasına rağmen mazot fiyatlarındaki artış ve dolar endeksi ürünlerden kaynaklı yükselme olduğunu ileri sürdü. Ceylan, “Bu da balık fiyatlarını olumsuz etkiledi. Aldığımız malzemeler yükseldiği için ister istemez fiyatlar yükseldi. Hava şartlarının kötü gitmesinin de etkisi oldu. 2 gündür etkili bir şekilde sert geçen Karadeniz’de daha yeni yeni balıkçılar açılmaya başladı. Allah’a şükür bugün de umduklarını bularak geri döndüler. Çok fazla bir balık olmasa da yine de tezgahlar boş kalmadı" ifadelerini kullandı.

FİYATLAR ARTIYOR

Ürünlerin Türkiye'ye yetmediğini dile getiren Ceylan, “Palamutlar ateş pahası, el yakıyor. Halde şu anda iri palamut balığının çifti 25 TL, istavrit balığının kasası 65-70 TL, mezgit balığının kasası 150-200 TL, çinekop halde rekor kırdı kasası 300 TL. Fiyatlar diğer illerde daha farklı. Balıkçıların tutmuş olduğu balık Türkiye’ye yetmediği için balık fiyatları yüksek gidiyor. Halden 25 TL’ye aldığımız palamut balığının çifti bugün İstanbul’da 30 TL’ye satılıyor. Samsun ve Trabzon’da fiyatlar değişiyor. Balığın az çıkıp fiyatının yüksek olması kayıkçıların yüzünü güldürse de müşterilerimizin pek fazla hoşuna gitmiyor. Biz de bu yüzden satıcı olarak biraz zorlanıyoruz” sözcüklerini kullandı.

HERKES BALIK TÜKETİBİLİR

Her vatandaşın balık tüketebileceğini ifade eden Halit Gürsoy, "Vatandaşların bugünkü ortamda GDO’lu ürünlerin başına gelenlerden ve etlerde yaşanan olaylardan sonra balığı tercih etmeleri ve bol bol balık yemeleri lazım. Palamudun boyuna ve cinsine göre fiyatlar değişiyor ama balıktaki taban fiyat 7 TL, palamut balığını da her aile yiyebilir. Çünkü bir palamut balığı ile 4 kişilik bir aile doyabiliyor. Hava şartlarından dolayı fiyatlar yükselse de daha ucuz olduğu zamanlar da vardı. Bence balık için bu fiyatlar uygun. Diğer illerde balık fiyatları daha farklı" diye konuştu.


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
erhan... 2018-09-28 15:11:56

Balıklar Amerika sularından yüze yüze karadenize ulaştığı için oda dolardan etkilendi.Normal yani...#Yersen

Avatar
Hacı Fış Fış 2018-09-28 19:42:51

Biz Türkler kadar fırsatçı bir millet yok. Ortadoğuda müslüman çok İslam az, Batı da ise müslüman az ama İslam çok. Peygamber efendimizi biraz dinlesek.

Avatar
Yazık be 2018-09-28 20:32:00

Allah in balığını bile prim kazanç rant kapısı yaptınız 1kurusun hesabını vereceksiniz ölünce yemeyin kardeşim

Avatar
Seiko 2018-09-28 22:05:06

Hahaha. Bende balik tezgahlarina zam nezaman gelecek acaba diye bekliyordum. Artik biryerden bisey alirken once zam var mi diye soruyorum. Yoksa birdaha oraya gitmiyorum. Musteriye bir yok dersin iki yok dersin ucuncuye bidaha sana gelmez. Zam yoksa para da yok. Zamsiz dukkan mi olur amk.

Avatar
Tüpçü Fikret 2018-09-28 22:24:22

Ne zam mı. Fiyat güncellemesi o.

Avatar
erhan... 2018-09-29 09:26:26

Balık bilseki dolardan etkilenip bu kadar pahalıya gidiyo kendi denizden fırlar valla...#Denizden babam çıksa yerim ama dolarla yersin...