banner388

'Rüşvetçi daire başkanı' olayıyla ilgili Hancıoğlu'dan Bakan Soylu soru: Mülkiye Soruşturması var mı, yok mu?

CHP'li Neslihan Hancıoğlu, 'rüşvet almak'la suçlanan ve halen tutuklu bulunan Samsun Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Daire Başkanının hem son görevi, hem de önceki dönemde görev yaptığı belediyelerdeki iş ve işlemleri hakkında Mülkiye Teftiş Kurulu'nca yürütülen bir soruşturmanın olup olmadığının açıklanmasını istedi.

'Rüşvetçi daire başkanı' olayıyla ilgili Hancıoğlu'dan Bakan Soylu soru: Mülkiye Soruşturması var mı, yok mu?

CHP'li Neslihan Hancıoğlu, 'rüşvet almak'la suçlanan ve halen tutuklu bulunan Samsun Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Daire Başkanının hem son görevi, hem de önceki dönemde görev yaptığı belediyelerdeki iş ve işlemleri hakkında Mülkiye Teftiş Kurulu'nca yürütülen bir soruşturmanın olup olmadığının açıklanmasını istedi.

28 Ocak 2021 Perşembe 17:22
'Rüşvetçi daire başkanı' olayıyla ilgili Hancıoğlu'dan Bakan Soylu soru: Mülkiye Soruşturması var mı, yok mu?

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, Samsun Büyükşehir Belediyesi'ndeki rüşvet skandalını, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun cevaplaması istemiyle hazırladığı bir önergeyle Meclis gündemine taşıdı. Önergesinde, Samsun Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Daire Başkanı'nın rüşvet iddiasıyla tutuklanmasına ilişkin süreci özetleyerek şu değerlendirmeleri yaptı:

"Aradan geçen bu süre zarfında, dosya hakkındaki gizlilik kararı ve soruşturma konusu fiillerin cereyan ettiği yerel idarenin tutumu dolayısıyla, başka hiçbir bilgi ve gelişme kamuoyuna yansıtılmamıştır. Fakat söz konusu süreçte, hakkındaki rüşvet ve zimmet iddiaları nedeniyle hali hazırda tutuklu olan belediye bürokratının, geçmiş dönemde görev yaptığı belediyelerdeki iş ve işlemleri hakkında yeni iddialar gündeme gelmiştir. Bütün bu gelişmeler, bahse konu soruşturmanın bütün yönleriyle ve şeffaflık ilkesi temelinde yürütülüp yürütülmediği konusunda soru işaretleri yaratmaktadır."

ADLİ SORUŞTURMA TAMAM DA PEKİ YA MÜLKİYE SORUŞTURMASI..?

Hancıoğlu, bu değerlendirmelerinin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan şu soruları cevaplamasını istedi:
"- Samsun Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Daire Başkanı B.K. hakkında yürütülmekte olan adli soruşturma sonuçlanmış mıdır?
- Samsun Büyükşehir Belediyesi'ndeki rüşvet ve zimmet iddialarına ilişkin olarak, Mülkiye Teftiş Kurulu'nca başlatılmış bir inceleme/soruşturma bulunmakta mıdır? Varsa hangi aşamadadır? Yoksa, neden bu işlem gerçekleştirilmemektedir?
- Hakkında rüşvet ve zimmet iddiaları bulunan şahsın geçmiş dönemde görev yaptığı belediyelerdeki iş ve işlemleri hakkında Mülkiye Teftiş Kurulu'nca başlatılan herhangi bir inceleme/soruşturma bulunmakta mıdır? Varsa hangi aşamadadır? Yoksa, neden bu işlem gerçekleştirilmemektedir?"

HANCIOĞLU: "DEVLETTE, ŞEFFAFLIK VE STANDART ESASTIR"

Önergeye ilişkin olarak yaptığı açıklamada, devlet yönetiminde şeffaflık ilkesine vurgu yapan ve hiçbir suç ve idari tasarrufta çifte standart uygulanamayacağının altını çizen Hancıoğlu şunları söyledi:
"Bir iktidar, siyasi hırs ve ihtiraslarla hareket ederek muhalefet partilerinin yönettiği belediyeleri Mülkiye teftiş ve soruşturmalarına tabii tutarken kendisinin yönettiği belediyelere farklı bir hukuk uygularsa, bu büyük bir hukuksuzluktur, çifte standarttır, görev ve yetki suiistimalidir. Samsun Büyükşehir Belediyesi özelindeki bu konuyla ilgili olarak ise suçlamaların hedefindeki bürokratın hem son dönem görevi, hem de önceki dönemde görev yaptığı belediyelerdeki tüm iş ve işlemleri idari yönden de muhakkak soruşturmalıdır. Hukuksuz başkaca iş ve işlemlerin tespiti durumunda ise bütün bu fiiller ile suça zemin hazırlayan ve suçu perdeleyen herkesin yargı önünde hesap vermesi hukuk devletinin asli görevidir."

NE OLMUŞTU?

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, rüşvet iddiaları üzerine, Mali Hizmetler Daire Başkanı Bahattin K. hakkında Eylül ayında suç duyurusunda bulunmuş, o tarihten itibaren daire başkanı teknik ve fiziki takibe alınmıştı. Bahattin K. söz konusu müteahhitten 30 Bin TL rüşvet alırken suçüstü yakalanmış ve tutuklanmıştı.

BAŞKAN DEMİR YAKALATTI

Daire Başkanı Bahattin K.'nın makam odasındaki kasadan çıkan servetin de Belediye Başkanı Mustafa Demir’in savcılığa bildirmesi üzerine ortaya çıktığı anlaşıldı. Edinilen bilgiye göre rüşvet alırken suçüstü yakalanan ve tutuklanan Daire Başkanı Bahattin K.’nın eşi bir gün sonra Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne gelerek Başkan Mustafa Demir’le görüştü. Eşinin odasında kendisine ait ziynet eşyalarının bulunduğunu belirterek onları almak istediğini belirten kadına, odanın savcılık tarafından kapatıldığı belirtilerek izin verilmedi. Ancak kadının bu talebi Başkan Demir’in talimatı üzerine savcılığa bildirildi. Savcılığın harekete geçmesiyle Daire Başkanı Bahattin K’nın odasında yapılan aramada polisleri bile şaşkına çeviren servet ele geçirdi. 

İŞTE ODADAN ÇIKANLAR

Daire Başkanı Bahattin K’nın kasasında çay paketinin içinden; 

*135 bin Euro, 36 bin TL, 
*5 kg altın, (Bir tanesi 1 kg'lık külçe halinde)
*13 adet çeyrek altın ebadında basılı özel altın, 
*75 tam altın, 
*50 yarım altın, 
*1059 adet çeyrek altın, 
*8 farklı kişi adına çeşitli bankalara ait 23 ayrı hesap cüzdanı
*40’a yakın gayrimenkule ait tapu.

KESİN MİKTAR HESAPLANAMADI

Banka cüzdanlarındaki hesapların miktarı belirlenemedi. 40’a yakın gayrimenkulün değeri de kestirilemediğinden odadan çıkan servetin kesin mali boyutu hesaplanamadı. Daire Başkanının tutuklu yargılandığı dava dosyasına konulan gizlilik kararı ise devam ediyor. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
rainbowdash 2021-01-29 10:48:07

Başkan Demir çamur kendine bulaşmasın diye adamını feda etti...