banner388
banner390
banner410
banner408

OMÜ'de Fen-Edebiyat fakülteleri ayrıldı

Türkiye'de 15 farklı üniversitede Fen-Edebiyat Fakülteleri kapatıldı, yerlerine ‘İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi’ ile ‘Fen Fakültesi’ kuruldu.

banner269

OMÜ'de Fen-Edebiyat fakülteleri ayrıldı

Türkiye'de 15 farklı üniversitede Fen-Edebiyat Fakülteleri kapatıldı, yerlerine ‘İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi’ ile ‘Fen Fakültesi’ kuruldu.

26 Temmuz 2022 Salı 18:22
OMÜ'de Fen-Edebiyat fakülteleri ayrıldı

Resmi Gazete’de yayımlanan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı kararlar neticesinde birçok fakülte ve yüksekokulun ismi değişti ve kapatıldı. 26 Temmuz 2022 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan kararname neticesinde 15 üniversitedeki Fen-Edebiyat Fakülteleri kapatılırken, 15 üniversitede İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi kuruldu. Ayrıca 12 üniversitede de Fen Fakültesi kuruldu.

"GÜZEL OLDU"

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, “Bu bizim istediğimiz bir sonuç. Bizi güçlendirecek yani ‘Fen’ ve ‘Edebiyat’ birbirinden farklı 2 türün tek bir dekanlık olarak yönetilmesinden ziyade edebiyat tarafının İnsan ve Toplum Bilimleri, fen türünü de Fen Fakültesi olarak 2 ayrı fakülte olarak yönetilmesi ortaya çıktı. Bu, yönetimi güçlendirecek olan bir şey. Üniversitenin yürüyüşünde yük olacak değil tam aksine katkı sağlayacak bir gelişme. Bizim arzu ettiğimiz bir gelişmeydi. O nedenle bizim açımızdan tam da zamanında oldu. Tercih aşamasında oldu diye düşünüyorum. Güzel de oldu. Tüm Türkiye’deki Fen-Edebiyat fakülteleri 2’ye bölünmüş oldu. Fen fakültesi bir grup olarak ayrıldı. İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi de grup olarak ayrıldı. Bence doğrusu da olması gereken de buydu” dedi.

Fen-Edebiyat Fakülteleri kapatılan ve İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi kurulan üniversiteler

Alınan kararlar neticesinde Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi, İzmir Bakırçay Üniversitesi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Kastamonu Üniversitesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Mersin Üniversitesi, Pamukkale Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi ve Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nde Fen-Edebiyat Fakültelerinin kapatılmasına karar verildi. Bu üniversitelerde kapatılan fakültelerin yerine “İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi” kurulmasına karar verildi.

Fen Fakültesi kurulan üniversiteler

Öte yandan alınan kararlar neticesinde Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Kastamonu Üniversitesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Mersin Üniversitesi, Pamukkale Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi ve Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nde “Fen Fakülteleri” kurulmasına karar verildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Anthiseptic 2022-07-27 08:58:33

Tıp Fakültesi olan bir üniversite İlahıyatçı bir rektör. İş bilmediği için hastaneyi emanet ettiği hastalıklı bir rektör yardımcısı!...

Avatar
Dede 2022-07-27 10:49:13

Şyi sana fırsat doğdu. Görevden alıp başkasını atamak için çaba sarfettiğin Biçalışkan dekanın yerine istediğin kişiyi görevlendirirsin. İşini tam yapan üreten yaranmıyor.

Avatar
SALİH KESER 2022-07-27 10:01:45

termessos gezimde sıradışı bir olaya rastlamıştım. antik kentin sokaklarında dolanırken tarihin derinliklerine dalıp gitmişim. bir an kendimi geçmişte buldum ve kuş sesleri içinde uyandım. ilginç bir deneyimdi.