banner388
banner390
banner410
banner408

OMÜ'de 92 öğrenciler zehirlendi! Rektör Ünal'dan açıklama

Samsun'da bir dernek tarafından düzenlenen iftar programında çoğunluğu uluslararası öğrenci 92 kişi zehirlendi.

banner269

OMÜ'de 92 öğrenciler zehirlendi! Rektör Ünal'dan açıklama

Samsun'da bir dernek tarafından düzenlenen iftar programında çoğunluğu uluslararası öğrenci 92 kişi zehirlendi.

30 Nisan 2022 Cumartesi 13:29
OMÜ'de 92 öğrenciler zehirlendi! Rektör Ünal'dan açıklama

Özel bir firma tarafından işletilen Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Yaşam Merkezi’nde yaşanan zehirlenme olayıyla ilgili açıklama yapan OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, “Bu iftarı dışardan bir dernek organize etmiştir. Konuyla ilgili inceleme başlatıldı. Öğrencilerin sağlık durumları iyi” dedi.

OMÜ'de çeşitli fakültelerinde eğitim gören yabancı uyruklu öğrenciler için bir dernek tarafından dün akşam OMÜ Yaşam Merkezi'nde iftar programı düzenlendi. İftara katılan ve aralarında Irak, Suriye, Fas, Filistin, Cezayir, Ürdün, Mısır, Sudan, Kamerun ve Yemenli öğrencilerin bulunduğu 92 kişi yedikleri yemekten zehirlendi. Öğrencilerden 45'i OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesine, 26'sı Gazi Devlet Hastanesine, 21'i de Eğitim ve Araştırma Hastanesine, kusma, ishal, ateş ve halsizlik şikayetleriyle başvurdu.

"KONU BİRÇOK YÖNDEN ARAŞTIRILIYOR"

Zehirlenme olayıyla ilgili açıklama yapan OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, iftar organizasyonun kendileri ile bir ilgisinin bulunmadığını, dışarıdan bir dernek tarafından düzenlendiğini söyledi. Olayı birçok yönden incelediklerini belirten Ünal, “Bu iftar programı tamamen dışarıdan bir derneğin yaptığı bir organizasyondur. Yani iftarı veren bir dernektir. Bu iftarla üniversitenin sadece kampüsün içinde olması kadar bir ilişkisi vardır. OMÜ Yaşam Merkezi özel bir firma tarafından işletiliyor. Buraya gelenlerin tamamı da öğrenci mi onu bilmiyoruz” diye konuştu.

"SAĞLIK DURUMLARI İYİ"

Kendisinin de zehirlenen öğrencileri saat 04.30 gibi ziyaret ettiğini belirten Ünal, “Durumla ilgili bir soruşturma başlatıldı. Sadece sağlık değil, birçok yönden konu araştırılıyor. Bir inceleme yürütülüyor. Zehirlenenler arasında 1 hamile ve 2 küçük çocuk var. Onlar müşahede altında tutuluyor” şeklinde konuştu.


 

Anahtar Kelimeler:
SamsunSamsun HaberOmü
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Samsnlu55 2022-04-30 15:10:32

Bu sehrin o kadar fakiri varki mazlumuna bir kere cadir acmismi rektor

Avatar
Mehmet cakir 2022-04-30 15:13:12

Rekor evvela omü deki yabanci uyrukluliaron nasil para ile diploma veridligini aciklasin ört bas etmsin

Avatar
Sanayiesnaf 2022-04-30 17:19:11

Omude millet at koşturuyor senin haberin yok.
Sizden yönetimden habersiz nasıl yapılır bu iş benim güzel üniversitemin adı neden lekeleniyor.izin alınsa ve yemekler denetlense daha iyi olmaz mı.

Avatar
Baş şüpheli 2022-04-30 22:28:08

100% et

Avatar
Zübeyir Kocaman 2022-04-30 23:17:06

Bu kibir abidesi Yavuz Ünal cumhurbaskanı gibi 6 araçla konvoy yapıp caka satmaktan başka hiç bir vasfı olmayan bir arkadaş. Üniversiteye yazık oluyor.

Avatar
Orhan yazici 2022-04-30 23:53:22

O üniverstenin adina yakisan spor programlari spor aktiviteleri neden yok acaba toplu yemek lerde neden dikkat edilmiyo rektorde dekkanlarda buu yekten etkilendimi etkilenmediyse uluslar arasi ogrencilerin oldugu bir programda nasil bir rezillik bu ust kademe varsa her sey super alt kademe varsa onemli degil demi cok soru isareti var calismalarinizda dikkatle izliyoruz izleniyorsunuz

Avatar
Emin 2022-05-01 11:45:34

Rektör önce bu yemeğe nasıl izin vermiş sağlık kültür yemekhanesi neden verilmiş onu açıklasın özel firmaya devletin yemekhanesi nasıl veriliyor onu açıklasın hikaye anlatacağına

Avatar
Ne fark eder 2022-05-01 22:42:23

Siz rektörü tanıyormusunuz? Kişiliğini karakterini biliyormusunuz? Toplumumuzda ender rastlanan kaliteli bir hocamız, hem mütevazılığı ile hem duruşu ile örnek teşkil eden bir değerdir kendisi. Linç etmeyin kimseyi, herkes hata yapabilir. Olmuş Allah beterinden sakındırsın diyelim. Bakıyorum da yani hiç birimizin hç birimize tahammülü kalmamış sataşmaya yer arıyoruz. Biz böyle bu şekilde bir arpa boyu yol alamayız.