banner388

ODADAN ÇIKAN SERVETİN HİKAYESİ

Samsun Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Daire Başkanı Bahattin K.'nın makam odasındaki kasadan çıkan servetin Belediye Başkanı Mustafa Demir’in savcılığa bildirmesi üzerine ortaya çıktığı anlaşıldı. 

ODADAN ÇIKAN SERVETİN HİKAYESİ

Samsun Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Daire Başkanı Bahattin K.'nın makam odasındaki kasadan çıkan servetin Belediye Başkanı Mustafa Demir’in savcılığa bildirmesi üzerine ortaya çıktığı anlaşıldı. 

19 Ocak 2021 Salı 12:06
ODADAN ÇIKAN SERVETİN HİKAYESİ

Samsun Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Daire Başkanına rüşvet verirken yakalanan müteahhidin “Belediyeden 780 bin liralık hak edişimi alabilmek için verdim” diyerek cezaevinden tahliye edilmesinin ardından gözler yine tutuklu Daire Başkanına çevrildi. 

RÜŞVET VEREN SERBEST KALDI

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, rüşvet iddiaları üzerine, Mali Hizmetler Daire Başkanı Bahattin K. hakkında Eylül ayında suç duyurusunda bulunmuş, o tarihten itibaren daire başkanı teknik ve fiziki takibe alınmıştı. Bahattin K. söz konusu müteahhitten 30 Bin TL rüşvet alırken suçüstü yakalanmış ve tutuklanmıştı.

BAŞKAN DEMİR YAKALATTI

Daire Başkanı Bahattin K.'nın makam odasındaki kasadan çıkan servetin de Belediye Başkanı Mustafa Demir’in savcılığa bildirmesi üzerine ortaya çıktığı anlaşıldı. Edinilen bilgiye göre rüşvet alırken suçüstü yakalanan ve tutuklanan Daire Başkanı Bahattin K.’nın eşi bir gün sonra Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne gelerek Başkan Mustafa Demir’le görüştü. Eşinin odasında kendisine ait ziynet eşyalarının bulunduğunu belirterek onları almak istediğini belirten kadına, odanın savcılık tarafından kapatıldığı belirtilerek izin verilmedi. Ancak kadının bu talebi Başkan Demir’in talimatı üzerine savcılığa bildirildi. Savcılığın harekete geçmesiyle Daire Başkanı Bahattin K’nın odasında yapılan aramada polisleri bile şaşkına çeviren servet ele geçirdi. 

İŞTE ODADAN ÇIKANLAR

Daire Başkanı Bahattin K’nın kasasında çay paketinin içinden; 

*135 bin Euro, 36 bin TL, 
*5 kg altın, (Bir tanesi 1 kg'lık külçe halinde)
*13 adet çeyrek altın ebadında basılı özel altın, 
*75 tam altın, 
*50 yarım altın, 
*1059 adet çeyrek altın, 
*8 farklı kişi adına çeşitli bankalara ait 23 ayrı hesap cüzdanı
*40’a yakın gayrimenkule ait tapu.

KESİN MİKTAR HESAPLANAMADI

Banka cüzdanlarındaki hesapların miktarı belirlenemedi. 40’a yakın gayrimenkulün değeri de kestirilemediğinden odadan çıkan servetin kesin mali boyutu hesaplanamadı. Daire Başkanının tutuklu yargılandığı dava dosyasına konulan gizlilik kararı ise devam ediyor. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Seyit 2021-01-19 20:17:11

Mustafa baskan istifa etmelidir.kendi getirdi bu adami kefili kendisidir.

Avatar
anonim 2021-01-19 12:11:53

Kesin mustafa demirin haberi yoktur. Kesin mustafa demir yakalatmıştır. Allah başımızdan eksik etmesin böyle dürüst insanları..

Avatar
canikli 2021-01-19 13:17:19

Zabıtalıktan Müdürlüğe....Demekki birilerinin işini gördü yada yağ sürdü ki ekmeğine pat müdürlükte aldı soluğu.Önüne engel çıkmadan.Ey gidi garip vatandaş evet evet demeye devam mı?

Avatar
:) 2021-01-19 12:12:02

Madem teknik takipteydi ve şüphen vardı neden yakalanmadan görevden almadın demeden edemiyorum kendime:)

Avatar
rainbowdash 2021-01-19 14:28:19

Yalova'daki yolsuzluğu da başkan ihbar etmişmişti ama adam AKEPELİ iç işleri bakanı tarafından hemen görevden alındı... Adalete bak be!..

Avatar
YÜKSEL BÜLBÜL 2021-01-19 14:26:35

Rüşvet veren dışarda. Daire amiri bu kadar serveti aldığı maaşla. Köydeki findiklami yaptı Allah belâlarını versin kim bunlara göz yumarsa.insanlar bu devletden soğumaya başladı

Avatar
Mert 2021-01-19 12:47:12

Ohh MaşAllah helalinden yersin artık.

Avatar
Osman uzun 2021-01-19 13:12:57

Hizmetlerin gizli yapılanı makbuldur. Bu deşifre oldu yazık