banner388
banner390
banner410
banner408

Karadeniz'de hamsi bolluğu!

Hamsi, mezgit, barbun... Balıkçı tezgahlarındaki sezon balıkları alıcılarını bekliyor.

banner269

Karadeniz'de hamsi bolluğu!

Hamsi, mezgit, barbun... Balıkçı tezgahlarındaki sezon balıkları alıcılarını bekliyor.

17 Ekim 2019 Perşembe 15:26
Karadeniz'de hamsi bolluğu!

Samsun, Karadeniz Bölgesi'nde en fazla balık tüketen illerden biri. 1 Eylül itibariyle açılan balık avlama sezonu, sezon balıklarının bolluğuyla satıcıların ve alıcıların yüzünü güldürüyor. Karadeniz sularında yakalanan hamsi, mezgit, istavrit ve barbun gibi sezon balıkları, bu sezon oldukça bol. Geçen sezon çok fazla yakalanan palamut ise bu sezon kendini gösteremedi.

HAMSİ STOKLAMAK İSTEYENLER, ACELE EDİN!

Hamsinin bu sene bol olması, fiyatlarının da düşmesini sağladı. Kilosu 7 ile 15 lira arasında değişen bu balıklar hem satıcıların hem de alıcıların yüzünü güldürüyor. Hamsinin bol olmasıyla ilgili konuşan balık satıcısı Onur Can Köse; "Şu anda en çok ince balık diye tabir ettiğimiz balıklar var. Mezgit, istavrit, barbun ve hamsi oldukça bol. Hamsinin kilosu 5 liraya kadar düştü. Vatandaş şu anda hamsiye talep gösteriyor. Bu sene palamut olmadı, hamsi oldu. Tek tük tezgahlara gelen palamudun tanesi de 20 liradan satılıyor. Hamsi fiyatı bundan daha fazla düşmez. Havalar soğuyup, hamsi denize gömüldüğü zaman fiyatlar daha da yükselir. Şu an tam da hamsiyi alıp, dolaba koyma zamanı. Vatandaşların hamsi ucuzken, 1 hafta-10 gün alıp stoklamaları lazım. Çünkü her sene olduğu gibi havalar soğuyunca fiyatlar artar.” dedi.

HAMSİYİ TEMİZLEMEDEN BUZLUĞUNUZDA SAKLAYIN

Dondurucuda hamsi stoklayacakları uyaran Kurtça Aydın ise; "Hamsi şu anda oldukça ucuz. Balık alıp dolaba koyacak vatandaşlar hamsiyi temizlemeden dondurucularına koysunlar. Hamsiyi 1 kiloluk poşetlere ayırıp dolaba koymaları da lazım. Çünkü dondurucudan çıkarılan balığın tüketilmesi lazım. Vatandaşlar ihtiyacı kadar olan balığı dondurucudan çıkartıp tüketebilirler. Hamsiyi temizleyip dondurucuya koyduğunuzda ise karnında acı bir tat olur. O yüzden temizlemeden dondurucuya koyup, çıkartınca da çözülmesini bekleyip temizleyebilirler” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Öte yandan Samsun'da balık fiyatları ise;

  • Barbun: 15 TL / kg
  • Mezgit, hamsi, istavrit: 7 TL / kg
  • Kefal: 10 TL / kg şeklinde tezgahlardaki yerini buluyor.
Son Güncelleme: 17.10.2019 15:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
SAMSUNLU 2019-10-18 00:51:02

BOL OLMASINA BOL DA ÇÖP KADAR KÜÇÜK HANİ BOYLARI ÖLÇÜLÜYORDU YAZIK ÇOK YAZIKK.DENETİMLER YETERSİZ YA DA GÖZ YUMULUYOR.

Avatar
ahmet 2019-10-18 10:52:20

Hamsi Bol fakat yeterli büyüklükte değil.