banner388

İtalya'dan Türk Fındığına Büyük Darbe

İtalya Ulusal Çiftçiler Konfederasyonu(Coldiretti), ülkeye sokulmasında sakıncalı olan gıdaların başına Türk fındığını koydu.

İtalya'dan Türk Fındığına Büyük Darbe

İtalya Ulusal Çiftçiler Konfederasyonu(Coldiretti), ülkeye sokulmasında sakıncalı olan gıdaların başına Türk fındığını koydu.

17 Ekim 2016 Pazartesi 12:33
İtalya'dan Türk Fındığına Büyük Darbe

Konfederasyon, sunduğu “En tehlikeli 10 gıda” listesinin, Avrupa’yı alarma geçiren, kimyasal kalıntılar, mikotoksinler, ağır metaller, mikrobiyolojik kirleticiler, dioksinler ya da katkı maddesi ve renklendiriciler katılmış ürünlerin tespit edildiği rapora dayanarak hazırlandığını ifade etti.

Bu 10 tehlikeli gıda listesinin başında ise Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkeler arasında en fazla endişe yaratan, kanserojen maddeler olan aflatoksin sınır limitini aşması gösterilenTürk fındığı var. Türk fındığını Çin fıstığı, Hint baharatları ve orkinos ve kılıçbalığı izlerken 5. sırada yine Türkiye’den gelen zerzevat ve meyveler ile kuru incir yer aldı. 

Coldiretti Başkanı Roberto Moncalvo, 60 milyon nüfuslu İtalya’da, İtalyan şirketlerin, sosyal ve ekolojik damping şartlarıyla vatandaşların gıda güvenliğini riske sokan bu yabancı ürünlerin haksız rekabetinden kurtarmak gerektiğini belirtti.

NUMAN KURTULMUŞ'TAN SERT YANIT

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, çıkan bu haberlere, ''Bu haberi yapanlar halt etmişler, Türk fındığı hiçbir şekilde kanserojen olmadığı gibi hiçbir şekilde sağlığı tehdit eder nitelikte de değildir, bu tamamen Türkiye'nin dünyadaki en büyük fındık üreticisi olmasını çekemeyenlerin ortaya çıkardığı manipülatif bir haberdir.'' diye yanıt verdi.

Son Güncelleme: 17.10.2016 16:04
Anahtar Kelimeler:
ItalyaTürk Fındığı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.