banner388

İstanbul'dan Samsun'a Uyuşturucu Sevkiyatı

Samsun Valiliğinden yapılan açıklamaya göre İstanbul'dan getirdikleri 10 kilo bonzaiyi Samsun'da piyasaya sürmek isteyen baba, oğlu ve arkadaşı polisin film senaryolarını aratmayacak operasyonu sonucu yakalandı.

İstanbul'dan Samsun'a Uyuşturucu Sevkiyatı

Samsun Valiliğinden yapılan açıklamaya göre İstanbul'dan getirdikleri 10 kilo bonzaiyi Samsun'da piyasaya sürmek isteyen baba, oğlu ve arkadaşı polisin film senaryolarını aratmayacak operasyonu sonucu yakalandı.

12 Aralık 2016 Pazartesi 12:16
İstanbul'dan Samsun'a Uyuşturucu Sevkiyatı

Samsun Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri İstanbul'dan Samsun'a çok miktarda bonzai adlı uyuşturucu maddenin getirilip piyasaya sürüleceği istihbaratı üzerine düzenlediği operasyonla uyuşturucu tacirlerini yakaladı.

66 yaşındaki Mehmet Y., 34 yaşındaki oğlu Fatih Y. ve 20 yaşındaki arkadaşı Yasin Ü. İstanbul'dan bir otomobil kiralayıp yola çıkmış ve yolda aramalara takılmamak için uyuşturucuyu baba Mehmet Y.'ye vermişler. Mehmet Y., spor çantası içine yerleştirilen 20 paket halindeki 10 kilo bonzaiyi yanına alarak yolcu otobüsü ile İstanbul'dan Samsun'a yola çıktı. Fatih Y. ile arkadaşı Yasin Ü. de kiraladıkları otomobil ile Samsun'a ulaştılar. Samsun Otobüs Terminali'nde yolcu otobüsünden inen baba Mehmet Y., otomobil ile kendilerini takip eden oğlu ve arkadaşına içi bonzai dolu spor çantasını teslim etti.

Uyuşturucuyu teslim alan Yasin Ü. idaresindeki otomobil kendilerini takip eden polis tarafından Canik ilçesi Anadolu Bulvarı üzerinde yakalandı. 10 kilo uyuşturucu ile birlikte araçta bulunan Yasin Ü. ve Fatih Y. gözaltına alındı. Baba Mehmet Y. de Samsun Otobüs Terminalinde yakalandı. Gözaltına alınan 3 kişi Samsun Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Ele geçirilen uyuşturucunun yanında Fatih Y.'nin üzerinde ise kendi adına düzenlenmiş İstanbul'daki polis derneği tanıtım kartı ile yine polis ibaresi bulunan bir gazetenin fahri muhabir kartı da ele geçirildi. Polisteki sorgusu tamamlanan 3 kişi "uyuşturucu nakletmek, uyuşturucu bulundurmak ve uyuşturucu ticareti yapmak" suçlarından bugün Samsun Adliyesine sevk edildi. Nöbetçi mahkemede hakim karşısına çıkan baba Mehmet Y. ile oğlu Fatih Y. ve Yasin Ü., çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından "uyuşturucu ticareti" suçundan tutuklanarak Samsun Kapalı Cezaevine gönderildi.

Samsun Valisi İbrahim Şahin'in konu hakkında yaptığı açıklama şu şekilde:

"Samsun Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan istihbari çalışmalarda İstanbul ilinden yüklü miktarda uyuşturucu Sentetik Cannobinoid maddesi getirilerek Samsun’da piyasaya sürüleceği bilgisi alınması üzerine başlatılan operasyonel çalışmalar neticesi, 11.12.2016 günü yapılan takiple Samsun çevre yolu üzerinde yakalanan 34 plakalı bir araç içerisinde 20 paket halinde yaklaşık 10 kg uyuşturucu sentetik cannobinoid maddesi ele geçirilmiş, araç içerisinde bulunan iki şüpheli yakalanarak gözaltına alınmıştır.
 
Yapılan çalışmalarda uyuşturucunun araç içerisinde bulunan şüphelilerden birisinin babası tarafından otobüs ile ilimize getirildiği, araçla gelen şüphelilerin Samsun’da buluşup maddeyi sonradan aldıkları tespit edilerek uyuşturucuyu otobüs ile getirip Samsun otogarında bekleyen üçüncü şüpheli de yakalanarak gözaltına alınmıştır.
 
Miktar olarak yaklaşık yüz bin (100.000) kullanımlık olan bu uyuşturucunun yakalanması ile insanlık düşmanlarına ağır bir darbe vurulmakla birlikte uyuşturucunun piyasaya dağıtılmadan yakalanması sağlanarak gençlerimizin yüz bin kez zehirlenmesinin önüne geçilmiştir. Kullanan olmadığı sürece satıcılar da bu insanlık suçunu işleyemeyeceklerdir. Uyuşturucu ile nihai mücadele hiç kullanmamak ya da yol yakınken bırakmakla gerçekleşecektir. Hiçbir vatandaşımızın bu belaya bulaşmaması umuduyla uyuşturucu ile mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir. Operasyonlarda emeği geçen başta İl Emniyet Müdürümüz olmak üzere tüm güvenlik güçlerimize teşekkür ediyorum."

Son Güncelleme: 13.12.2016 15:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
gelecek icin 2016-12-12 09:29:02

aziniza saglik vaLim ama kimse bisey yasamadan anlayamiyor soylediklerinizi umarim okurlar ve anlarlar.temiz bir SAMSUN istiyoruz...

Avatar
gul 2016-12-12 09:30:49

haklisiniz da valim kimse anlamiyor