banner388

İlkadım Belediyesi’nde rüşvet ve yolsuzluk iddiaları ayyuka çıktı! Kim bu tombalacı?

İlkadım Belediyesi eski Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Aydın Ekiz'in, rüşvet ve yolsuzluk iddialarının yer aldığı şiirli paylaşımın yankıları sürüyor.  Şiirde adı geçen "Dayı"nın kim olduğu merak edilirken şimdi de "Tombalacı Hikmet" diye bir rüşvetçi müteahhitten söz ediliyor. 

İlkadım Belediyesi’nde rüşvet ve yolsuzluk iddiaları ayyuka çıktı! Kim bu tombalacı?

İlkadım Belediyesi eski Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Aydın Ekiz'in, rüşvet ve yolsuzluk iddialarının yer aldığı şiirli paylaşımın yankıları sürüyor.  Şiirde adı geçen "Dayı"nın kim olduğu merak edilirken şimdi de "Tombalacı Hikmet" diye bir rüşvetçi müteahhitten söz ediliyor. 

28 Haziran 2021 Pazartesi 15:00
İlkadım Belediyesi’nde rüşvet ve yolsuzluk iddiaları ayyuka çıktı! Kim bu tombalacı?

İlkadım Belediyesi'nden kirli kokular gelmeye devam ediyor. Görevden alınan Aydın Ekiz, yazdığı şiirle belediyedeki kirli çamaşırları ortaya dökmüş, ima yoluyla rüşvet ve yolsuzluk çarkını ifşa etmişti. Ekiz'in şiirinde "Dayı" diye seslendiği ve rüşvet çarkının içinde gösterdiği kişinin kimliği henüz belirlenemedi. Ancak haberimizin ardından yapılan yorumlarda "Tombalacı Hikmet" diye isimlendirilen bir müteahhidin de İlkadım Belediyesi'nde rüşvet dağıtarak ihale aldığı ve iş yaptırdığı öne sürülüyor. 

İHALELER TOMBALACIYA!

Belediyede dönen rüşvet çarkından rahatsız olan bazı çalışanlar isimlerini saklı tutarak Samsunhaber.com’a ihbar yağdırıyor. Birbirinden ilginç iddiaların yer aldığı ihbarlar arasında “Tombalacı Hikmet” diye adlandırılan bir müteahhidin Erdoğan Tok döneminde belediyeye iş yapmaya başladığı, Tok'un verdiği 26 milyon lira tutarındaki çekleri Necattin Demirtaş’ın güçlükle ödediği, ancak sorunlu biri olmasına rağmen İlkadım Belediyesinin bu müteahhitle yine iş yapmayı sürdürdüğü ifade ediliyor. 

MÜDÜRLERE EV YAPTIRMIŞ!

Söz konusu Tombalacı Hikmet'in belediyeden aldığı ihalelere karşılık bazı müdürlerin Kavak'taki evlerini yaptırdığı da iddialar arasında yer alıyor. Bu iddiaya göre Tombalacı Hikmet, Fen İşlerinde Müdür Y. K., yine aynı birimde görevli Avni isimli bir yetkili, özel kalemden N. ve Yunus isimli bir belediye çalışanının Kavak'ta bulunan evlerini aldığı ihaleler karşılığında yaptırmış.

DEMİRTAŞ'IN HABERİ YOKTU!

Bir süre sonra durumdan haberdar edilen Başkan Necattin Demirtaş’ın ise küplere bindiği, ekibinden habersiz Kavak'taki müdürlerine ait köyleri tek tek gezdiği, “Tombalacı müteahhit” tarafından rüşvet niyetiyle yapılan evleri yerinde gördüğü kaydediliyor. Ancak Başkan Demirtaş, rüşvet iddialarının üzerine gitmediği, hatta meseleyi kapatmayı tercih ettiği, konuyla ilgili her hangi bir soruşturma başlatmadığı için de eleştiriliyor.   

RÜŞVETİ KABUL ETTİLER

Rüşvet iddialarını kendi olanaklarıyla araştıran ve bizzat gözleriyle buna tanık olan Demirtaş’ın, iddialarda adı geçen müdürlerini sorguladığı, Özel Kalem Müdürü N.’nin "Tombalacı müteahhit benim evin sadece dış cephesini yaptı" dediği, diğerlerinin de Tombalacının evlerini yaptığını inkar etmediği ancak "Biz Tombalacıya yaptığı işin parasını ödedik" diyerek kurtulmaya çalıştıkları, hatta bu müdürlerin “Tombalacı müteahhit”ten "Borcumuz yoktur" diye yazı bile aldıkları ifade ediliyor. 

GÖZLER SAVCILIKTA

Bu çirkin iddialar karşısında İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş’ın olayı araştırmak yerine üzerini örtmeye çalışması kafalarda soru işaretlerine neden oldu. Samsun kamuoyunda geniş yankı bulan iddialarla ilgili Cumhuriyet Savcılığının tavrının ne olacağı ise merakla bekleniyor.

Samsunhaber.com
 

Son Güncelleme: 29.06.2021 13:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Uğur 2021-06-28 21:55:40

Tombalacı denen şahsın kim olduğunu biliyoruz zaman herşeyin ilacıdır yetim hakkı kul hakkı yiyenin cezası nı devletimiz verecektir şuan sadece şunu söylemek istiyorum adım kadar bildiğim bir şeyi söylüyorum Tombalacı denen kişiye ihaleleri veren ve rüşvet alan isimleri nevzat özenç ve gazi imar müdürü İbrahim beydir belediyede bütün bu işleri bu ikisi yapıyor başkanın hiç birşey den haberi yok

Avatar
Murat ŞAHİN 2021-06-28 19:00:54

Haksızlığa sessiz kalan dilsiz şeytandır

Avatar
Musti 2021-06-29 08:53:48

Yav Allah aşkına şu memlekette bir tek namuslu dürüst yönetici yokmu gelen çalıyor gelen çalıyor zehir zıkkım Olsun nasıl yaratiklarsiniz

Avatar
ihsarcı 2021-06-29 13:14:52

kendimizi kandırmayalım avrupa seviyesine hiçbir zaman çıkamayız belediyeler çalma yeri zannetmeyin lüks arabalar evler para harcamalar hep çalmayla çalışarak degil

Avatar
Ömer bayrak 2021-07-01 15:29:54

Belediyedeki müdürler para dönen müdürleri kapışmak için yarışıyor

Avatar
* 2021-06-28 16:23:03

Her yerden çamur akıyor çamur

Avatar
Mustafa 2021-06-28 17:49:32

Aşağı bakarsan yukarıyı, yukarıya bakarsan aşağıyı görürsün...

Avatar
Samsunlu 2021-06-28 21:49:35

Düzgün kadro kurmassan olacağı buydu masaldan gelen sahte kahraman.