banner388

Erhan Usta'dan Büyükşehir Belediye Başkanı Demir'e tepki...

Samsun Milletvekili Erhan Usta sahillerin tahrip edilmesiyle ilgili Büyükşehir Belediye Başkanı Demir'e tepki gösterdi. Yaşananlarla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığına dilekçeyle başvuran Usta vatandaşların kafasında oluşan soruların cevaplanmasını istedi.

Erhan Usta'dan Büyükşehir Belediye Başkanı Demir'e tepki...

Samsun Milletvekili Erhan Usta sahillerin tahrip edilmesiyle ilgili Büyükşehir Belediye Başkanı Demir'e tepki gösterdi. Yaşananlarla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığına dilekçeyle başvuran Usta vatandaşların kafasında oluşan soruların cevaplanmasını istedi.

24 Ağustos 2021 Salı 11:12
Erhan Usta'dan Büyükşehir Belediye Başkanı Demir'e tepki...

Sosyal medya üzerinden açıklama yapan Usta , Büyükşehir Belediye Başkanı Demir'i hedef alarak "Göreve geldiği günden bu yana tek icraatı yıkmak olan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanının bu seferki icraatı, kumsala taş dökmek oldu. Bu yapılanların akılla ve izanla alakası yoktur. Koca bir şehir yok edilmek istenmektedir.

Samsun'u tahrip etmek için sanki yemin etmiş olan bu şahsın yaptıklarını; Çevre ve Şehircilik Bakanlığına sorduk. Meclis gündemine de taşıyıp konunun takipçisi olacağız!" ifadelerini kullandı.

"SAMSUN ŞEHRİN İDARECİLERİ TARAFINDAN EN ÇOK TAHRİP EDİLEN ŞEHİRDİR"

Usta Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na yazdığı dilekçede Samsun sahilinin tahrip edildiğini söyledi. Usta "Karadeniz'in incisi Samsun, kilometrelerce uzunluğundaki kumsalı ile Türkiye'nin en uzun kumsallarından birine sahiptir. Ayrıca kent bazından Karadeniz'de en çok mavi bayrağa sahip il olan konumundadır. Ancak Samsun aynı zamanda sahili, kumsalı ve doğası; şehrin idarecileri tarafından en çok tahrip edilen şehirdir" ifadelerini kullandı.

KUM ZAMBAKLARINI KOPARTAN KİŞİLERE CEZA UYGULANACAK MI?

Usta açıklamasında Geyikkoşan sahilinde yok edilen kum zambakları için  "Akdeniz bölgesine ait  endemik bitki türlerinden biri olmasına rağmen Samsun'un Alaçam ilçesi Gekikoşan sahilinde de yetişen kum zambakları, Samsun Büyükşehir Belediyesiekiplerince geçtiğimiz Temmuz ayında kum temizleme aracıyla yok edilmiş ve nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya gelmiştir. Koruma altında bulunan kum zambaklarını koparanlara 'biyolojik çeşitliliği tahrip etmek' suçundan 73 bin 747 TL idari para cezası kesilmesi gerekirken, bu işin sorumlularına herhangi bir işlem uygulanmadığı bilinmektedir." ifadelerini kullandı. 

KUMSALA TAŞ DÖKÜLDÜ

Usta, Atakum sahilde 500 metrelik kum sahile taş dökülmesiyle ilgili "Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne ait iş makineleri, 22 Ağustos 20321 tarihinde Atakent yöresi Güzelyalı Mahallesi sahil yolunda "onarım" iddiasıyla kumsala taş dökerek 500 metrelik alanı doldurmuştur. Protestolar üzerine olay yerine gelen Samsun Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakımı ve Onarımı Dairesi Başkanı Ahmet Bayır, önce taşların iş makinesinin sahilde rahat bir şekilde çalışması için döküldüğünü belirtmiş, ardından "Her yer kum olmayacak. Bazı bölgeler taş olmak zorunda"demiş ve Bayır, çelişkili açıklamalrın ardından vatandaşların  tepkisiyle karşılaşınca, son olarak sahilin kum olarak kalacağını belirtmiştir." ifadelerini kullandı.

vatanFotoğraf açıklaması yok.

Bir şunu diyen bir yazı 'Erhan USTA Samsun Plan Uyesi YiParti Ekonomi Politikalan Başkarıı Tüm bu koşullar göz önüne alındığında; Kum zambaklarının katledilmesinden sorumlu olan Samsun Büyükşehir Belediyesi yöneticilerine işlem uygulanmış 2. uygulanmıştır? göz yumulmuştur? Atakent yöresi Güzelyalı Mahallesi sahil yolunda, kumsala yapılan tahribatın sorumluları hakkında tahkikat başlatılmış midır? Başlatılmadıysa, karşılığında bu yanlışa göz yumulmuştur Tel.: 0(312) 4206 (312) 2022 bmm.gowt' görseli olabilir

Son Güncelleme: 24.08.2021 14:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
kerami 2021-08-24 12:57:28

erhan usta senin mustafa demir hakkında yorum yapma hakkın bulunmuyor malesef. onu basımıza getiren sen oldun. yalanlarına karnımız doydu artık

Avatar
merv 2021-08-24 13:30:13

Erhan bey bundan sonra samsun için samsunlunun hakkını aramak için ağzınla kuşta tutsan benim için gözümde değerin yok. Samsun u bu kişilere sen bıraktın. Fazla konuşma bence

Avatar
He he 2021-08-24 14:49:18

Hadi ordan oyları böldün şimdi de pişmiş kelle gibi konuşuyorsun insanda biraz yüz olur.

Avatar
CANAN 2021-08-24 13:35:58

eksik olma sayende geldi samsunun tepesine o trbzn

Avatar
aaaa 2021-08-24 12:56:28

evetttt icraat yok boş muhabbet çok sayın usta kurusıkı gibi atıp tutuyosun yinee

Avatar
Vatandaş 2021-08-24 15:20:24

Ne o, Hayati Tekinin karşısına çıkman için verdikleri mama mı bitti, proce erhan?iyiparti bunu aday yaparsanız kaybedersiniz haberiniz ola

Avatar
Samsunlu 2021-08-24 12:40:28

Usta yaptın yapacağını bari bi sus artık.

Avatar
Vatandaş 2021-08-25 08:20:17

Çıktın oyları böldün bu adamı kazandırdın şimdi yalandan yere atıp tutuyon senin olduğun hangi parti olarsa olsun oy verenin kendi payına .... anla biz satılmışlarla satılmış kaypakları partisine alanlarla işim olmaz