banner388
banner390
banner410
banner408

Düşen uçağın bakımlarını Samsun'dan ekip yaptı

Adıyaman’da düşen eğitim uçağının bakımlarını Samsun'dan ekibin yaptığı öğrenildi.

banner269

Düşen uçağın bakımlarını Samsun'dan ekip yaptı

Adıyaman’da düşen eğitim uçağının bakımlarını Samsun'dan ekibin yaptığı öğrenildi.

28 Haziran 2018 Perşembe 12:58
Düşen uçağın bakımlarını Samsun'dan ekip yaptı

Samsun haber - Gaziantep’ten havalanan Gaziantep Üniversitesi eğitim uçağı Adıyaman’ın Besni ilçesinde düştü. Uçak yere açılmadan önce atlayan pilot hayatını kaybetti. Uçağın düşme nedeni henüz netlik kazanmazken  Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür önemli açıklamalarda bulundu.

Uçağın bakımlarının Samsun'dan ekibin yaptığını belirten Gür, "Öncelikle hayatını kaybeden pilotumuz için ülkemizin başı sağ olsun. Uçağımızın bakım aynı zamanda alt yapı teçhizat olarak bir hafta önce tamamen yapılmıştı. Sivil havacılığa ait sertifikalı uçuşlar verdiğimiz için bir hafta önce Samsun’dan kırım ekipleri ve bakım ekipleri gelerek uçağın tamamen bakımlarını yapmışlardı. Özellikle belirtmek isterim ki uçağımız ileri düzeyli bir uçak otomatik pilot çok güvenlidir. Pilot herhangi bir şekilde tereddüde düştüğü anda otomatik pilota dokunduğu anda Gaziantep Havalimanına inmek üzere kodlanmıştır. Burada uçak pilotumuz otomatik pilota da dokunmamış. Kırım ekipleri şu anda bütün araştırmaları yapıyorlar. Savcılığımız gerekli adli takibatını yapıyor. Biz de idari olarak gerekenleri yapıyoruz. En kısa sürede raporlar çıkınca kamuoyunu bilgilendireceğiz” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.