banner388

City Mall Avm'nin yanındaki kaçak yapıyla ilgili şok karar

Atakum'da yapımı devam ederken haberlere konu olan ve gündeme bomba gibi düşen City Mall Avm'nin yanında yapılan kaçak yapı inşaatı durduruldu.

City Mall Avm'nin yanındaki kaçak yapıyla ilgili şok karar

Atakum'da yapımı devam ederken haberlere konu olan ve gündeme bomba gibi düşen City Mall Avm'nin yanında yapılan kaçak yapı inşaatı durduruldu.

18 Haziran 2019 Salı 21:00
City Mall Avm'nin yanındaki kaçak yapıyla ilgili şok karar

Atakum'da yapımı süren ve geçen günlerde manşetlere taşınan City Mall Avm'nin yanında kaçak olarak yapıldığı tespit edilen ve daha önce yıktırıldıktan sonra tekrar yapıldığı gözlemlenen yapının inşaatının durdurulması kararı alındı. 

Belediyeden izin alınmadan ve aynı müteahhit tarafından inşa edildiği tespit edilen kaçak yapıyla ilgili olarak gün içerisinde Atakum Belediyesi'nden yazılı açıklama geldi. Gelen bildiride ise şu ifadelere yer verildi :

 "Atakum ilçemiz Mimar Sinan Mahallesi 155. Sokak no:26 adresine isabet eden F36B16A3B pafta, 8425 ada, 9 parselin 155. Sokak cephesine 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 32. maddesine aykırı olarak 155. sokağa tecavüzlü olacak şekilde, çelik konstrüksiyon malzemeden AVM müteahhitti tarafından ruhsat alınmadan kaçak yapı yapıldığı belediyemizce tespit edilmiş ve 05.02.2019 tarihinde yapı tatil zaptı tutularak mühürlenerek sahibine yıktırılmıştır.

İmar barışına konu olamayan söz konusu kaçak ve yıktırılmış yapı, Ramazan Bayramı tatilinde imar planlarında yol ve otopark olarak belirlenmiş kamu alanına çelik konstrüksiyon malzemeden iki katlı olarak ilgili belediyeden izin alınmadan tekrar yapılmıştır. Bunun üzerine yine belediyemiz ekiplerince 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 32. maddesinde yer alan, "Bu kanun hükümlerine göre ruhsat alınmadan yapılabilecek yapılar hariç, ruhsat alınmadan yapıya başlanıldığı belediye veya valiliklerce o andaki inşaat durumu tespit edilir. Yapı mühürlenerek inşaat derhal durdurulur" hükmü gereği 14.06.2019 tarihinde belediyemiz ekiplerince mühürlenerek inşaat faaliyetleri durdurulmuştur. Konuyla ilgili yasal süreç devam etmektedir. Belediyemizin sorumluluk alanında yaşanacak her türlü kaçak yapıya karşı mücadelemiz sürecektir. Bilgilerinize sunarız."
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
hüsnü çamlı 2019-06-18 23:15:53

aynı işlemi çelik sitesinde görebilirsiniz. önce bina yapılıp satıldı. sonra hem adnan menderes bulvarına cephe villa, birde atatürk bulvarına cephe iş yeri. alışkanlık yapmış

Avatar
burak 2019-06-19 09:12:12

city mall avm ne ya ingiltere mi la bura ?

Avatar
tarkan 2019-06-19 00:11:31

Bu kaçak yapıya izin verenler yargılanmalı, burası sokağa ait vatandaşların alanı ancak memlekette çarpık yapı o kadar moda oldu ki bunları yapanların yanına hep kar kaldığı için artarak devam ediyor hatta yıkılıp sonra ben bakanlıktan ayarlarım işimi deyip yeniden yapılabiliyor. Bu inşaat yamyamlarına dur denmeli yaptığı bina 100 katlı da olsa hukuksuz ise yıkılmalı ki bir daha aynı şey olmasın.

Avatar
yabancı 2019-06-19 00:01:12

böyle yerlerin adı neden yabancı kelimelerden seçilir. burası Türkiye değil mi biz Türk değil miyiz. ne gerek var böyle saçmalıklara. avrupanın bir yerinde Türkçe isim konuyor mu. ve hani yabancı isim yasaktı. kim denetliyor bunları. cevap: kimse.

Avatar
ahmet 2019-06-19 09:13:22

Sahilde yeni açılan büfeden de haberiniz vardır sanırım.Nasıl yapıldı bir günde mi kondu yoksa her isteyen kafasına göre bir şeyler yapsın atsın dahile Kaldırım ve yol işgalleri cabası tabi

Avatar
SAMSUNLU 2019-06-19 00:27:05

İMAR BARIŞI DEDİNİZ KAÇAK YAPILAŞMAYA ÇANAK TUTTUNUZ ŞİMDİ KASANIZ DOLDU GALİBA DURDURMA KARARI ALIYORSUNUZ BIRAKIN BU İŞLERİ....

Avatar
hüseyin 2019-06-19 15:10:09

City Mall --- şehrin malları diyor yani