banner388

Çevre Günü Bafra'da Coşku İle Kutlandı

Samsun'un Bafra ilçesinde Dünya Çevre Günü kapsamında bir dizi etkinlikler düzenlendi.

Çevre Günü Bafra'da Coşku İle Kutlandı

Samsun'un Bafra ilçesinde Dünya Çevre Günü kapsamında bir dizi etkinlikler düzenlendi.

03 Haziran 2016 Cuma 14:42
Çevre Günü Bafra'da Coşku İle Kutlandı

Kent Meydanı’nda bir araya gelen öğrenciler, Kaymakam Halis Arslan, Belediye Başkanı Zihni Şahin, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yiğit ve TEMA Bafra Temsilcisi Süleyman Özata’nın katılımıyla Dünya Çevre Günü Yürüyüşü yaptı. Yürüyüş, Atatürk Meydanında son buldu. 
Ali Kale Turistlik Tesisleri’nde devam eden etkinlikte konuşma yapan Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü Çevre Denetimleri Şube Müdürü Mesut Yılmaz, "Çevre politikalarımız doğrultusunda temel hedefimiz, bir yandan sürmekte olan ekonomik büyümeyi destelemek, bir yandan da doğal ve tarihi güzellikleri ile yeryüzünde başka bir yerde görülmeyen bir ekolojik sahip olan ülkemizde, çevre kalitesini arttırmak, havasıyla, suyuyla, yeşil alanlarıyla temiz çevre oluşturmaktır" dedi.

ŞAHİN : TEMİZLİK YALNIZCA BELEDİYELERİN YAPMASI İLE MÜMKÜN OLMUYOR

Belediye Başkanı Zihni Şahin yaptığı konuşmada, “Ülkemizde insanlarımız halk etiğinin var olduğy mutlu bir ortamda yaşamak istiyor. Bunun sağlanması da temiz ve güzel bir çevre ile mümkün olabilir. Belediyelerin bir görevi de temiz bir çevre oluşturmaktır. Temizlik yalnızca belediyelerin yapmasıyla değil bu şehirde yaşayanların da sahip çıkmasıyla oluşur. Çöp toplama araçlarımız geçiyor, arkasından yollara çöp atılıyor. Bu nedenle insanlarında temiz olması gerekir. Öğrencilerimiz ilkokul, ortaokul, lise derken büyüdükçe sorumluluktan kaçıyor. Büyüklere uyarak şehrimize sahip çıkmıyorlar. Şehre sahip çıkma adına öğrencilerimizin attığı büyük adım büyükleri de etkileyecektir. Temiz bir şehir olması içinde insanların da kendine düşen sorumluluğu yerine getirmesi lazım” ifadelerini kullandı. 

ARSLAN : ÇEVRE SORUNLARI İLE MÜCADELE ETMEK HEPİMİZİN GÖREVİ

Kaymakam Halis Arslan ise yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Dünyamız büyük bir çevre, evren zaten bir çevre. Öyleyse bu evren çok geniş ve hepimize yeter. Bunu kirletmek ile çok büyük suç işliyoruz. Biz bir yerden rahatsız oluyorsak orada bir çevre sorunu vardır. Bununla da mücadele etmek hepimizin görevidir. Her şeyi devletten ve belediyeden beklemek doğru değil. Hepimiz bu konunun farkındayız. En büyük yakınmada çevreye duyarlı insanlardan geliyor. Onun için nasıl görmek istiyorsak öyle bırak diye bir söz var. Herhalde temiz görmek istiyorsundur, kokudan rahatsız olmak istemiyorsunuzdur, herhalde çöplerin içerisinde boğulmak istemiyorsunuzdur, herhalde klakson sesi, maganda sesinden, egzoz gazlarından rahatsız olmak istemiyorsunuzdur. Sakin, berrak, kuş seslerinin duyulduğu çayırın, çimenin bol olduğu güzel bir atmosferde olmak istiyorsunuzdur. Bu güzel istekleri dile getiren çevrecilere teşekkür ediyorum.”
Konuşmaların ardından öğrencilerin müzikli gösterileri ile devam eden program Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında, en güzel kamu bahçesinde dereceye giren kurum ve okullara ödüllerin verilmesi ile sona erdi.
 

Son Güncelleme: 04.06.2016 17:03
Anahtar Kelimeler:
TemizlikçevreBelediyeGün
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.