banner388

Başkan Zihni Şahin: Yeni yatırımları şehrimize bekliyoruz

Samsun'da şehrin önde gelen isimlerinin katılımıyla "Bölgesel Kalkınmada MÜSİAD’ın Rolü" toplantısı gerçekleşti.

Başkan Zihni Şahin: Yeni yatırımları şehrimize bekliyoruz

Samsun'da şehrin önde gelen isimlerinin katılımıyla "Bölgesel Kalkınmada MÜSİAD’ın Rolü" toplantısı gerçekleşti.

10 Mayıs 2018 Perşembe 23:54
Başkan Zihni Şahin: Yeni yatırımları şehrimize bekliyoruz

"Bölgesel Kalkınmada MÜSİAD’ın Rolü" toplantısı Samsun Büyükşehir Belediyesi Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Toplantı Salonunda gerçekleşti. Bölgesel kalkınmanın yollarının anlatıldığı toplantı, birçok iş adamı ve şehir yöneticilerinin katılımıyla gerçekleşti. İş adamı ve şehir yöneticilerinin katıldığı toplantıda Samsun’un ekonomisi hakkındaki fikirler tartışıldı.


 
Vali Osman Kaymak, Samsun’un potansiyelini daha çok göstermesi gerektiğini belirterek, "Samsun’da göreve yeni başladım. Samsun potansiyelini tam yansıtamıyor. Samsun’da ne yapabiliriz diye düşünüyoruz. Turizm, sanayi, tarım gibi alanlarda daha çok gelişmemiz lazım. Samsun’un insan yapısı evrensel kültüre hazır, bütün dünyayla entegre insan yapısı var. OMÜ, bizim için büyük bir kazanım. Yeni kurulan Samsun Üniversitesi de buna katkı yapacaktır. OMÜ, Türkiye’de en fazla öğrenci kabul eden 2. üniversite durumunda. TEKNOPARK’ta çok güzel çalışmalar yapıyor. Türkiye 3’üncüsü oldular. Fuar alanımızda tanıtımımız için büyük işler yapıyor. Orayı da büyütmeye çalışıyoruz. Lojistik Merkezi de en büyük yatırımlarımızdan birisi. Mevcut depoları doldurup, yeni depolar yapmayı istiyoruz. Samsun’un daha iyi tanıtılması için bütün bu özelliklerimizi daha da geliştirmemiz gerekiyor" dedi.


 
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, Samsun ekonomisinin daha iyi yerlere gitmesi için çalıştıklarını söyleyerek, "Milletlerin mücadelesinde en önemli mücadele derneğinizin bu anlamdaki mücadelesini tebrik ediyoruz. Samsun’da ekonominin gelişmesi için önemli potansiyeller var. Sanayi bölgelerimiz, turizm bölgelerimiz, tarım bölgelerimiz var. Sizlerin de katkılarıyla yeni yatırımları şehrimize bekliyoruz" açıklamalarında bulundu. 

Samsun’un ekonomisinin gelişmeye müsait olduğunu vurgulayan MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan ise, "Samsun, Orta Karadeniz’in en kalabalık nüfusuna sahip ve bölgenin en cazip merkezi. Burada yatırım, turizm ve tarım potansiyeli var. Samsun, 151 ülkeye ihracat yapıyor. Bu da Türkiye’deki en üst illerden birisi olduğunu gösteriyor. Aynı zamanda Samsun’un 2018 yılı ilk 4 ayına baktığımızda yaklaşık yüzde 27 artış var. 196 milyon dolarlık bir ihracat gerçekleştirilmiş. Bu da bir önceki senenin ihracata göre ihracatın yüzde 30 oranında artacağını gösteriyor. Yabancı yatırımcıları da Samsun’da görüyoruz. Bu yatırımcıları şehirde görmek, Samsun’un büyüme potansiyeli olduğunu söyleyebiliriz. Bunların daha da geliştirilmesi için şehrin tanıtımının yapılması çok önemli" açıklamalarında bulundu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
NEVZAT SEVEN 2018-05-11 06:45:47

SAMSUNDA SU ŞEKER UN VAR . HELVA YAPACAK YATIRIMCI GELMİYOR.. SAMSUNA İMALAT SEKTÖRÜNDE BÜYÜK ÖLÇEKLİ MARKA OLAN YATIRIMCILAR ÖNCÜLÜK YAPILMALI... SAMSUN SANAYİ BÖLGELERİ DÜKKANLAR BOŞ . BU ALANLAR TOPLU HALE GETİRİLMELİ YATIRIMCI TAHSİS EDİLMELİ..