banner388

Başkan Yusuf Ziya Yılmaz'dan Flaş Açıklamalar!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Değişen Kent ve Modern Mimarlık Mirası” adlı konferansta önemli açıklamalarda bulundu. 

Başkan Yusuf Ziya Yılmaz'dan Flaş Açıklamalar!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Değişen Kent ve Modern Mimarlık Mirası” adlı konferansta önemli açıklamalarda bulundu. 

16 Aralık 2016 Cuma 15:53
Başkan Yusuf Ziya Yılmaz'dan Flaş Açıklamalar!

Samsun'da DOcumentation and COnservation of Buildings, Sites and Neighborhoods of the MOdern MOvement’in(DOCOMOMO) düzenlediği “Değişen Kent ve Modern Mimarlık Mirası” konferansın açılış programına; Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kuran, OMÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derya Oktay, Mimarlar Odası Samsun Şube Başkanı İshak Memişoğlu, DOCOMOMO Türkiye Sorumlusu Yrd. Doç. Dr. Ebru Omay Polat, mimarlar ve öğrenciler katıldı.  

Kamunun dikkatini 20. yüzyılda öne çıkan modernizme çekmek ve modern mimarlık, tasarım ve şehir plancılığı ürünlerini belgelemek ve korumak amacıyla 1990 yılında oluşturulan uluslararası bir kuruluş olan DOCOMOMO bünyesinde oluşan Türkiye Çalışma Grubunun 12. konferansı Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Mimarlık Fakültesinin ev sahipliğinde Samsun Büyükşehir Belediyesi Atakum Sanat Merkezinde yapılıyor.

Anadolu toprakları üzerinde bulunan kadim medeniyetlerden kalan eserlerin korunması noktasında bir sorun olmadığını söyleyen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, şöyle devam etti:
"Tarihi Kentler Birliği ve ÇEKÜL Vakfı'nın bu konuda ciddi çalışmaları var. Ama erken dönem mimari ile ilgili konuda eksiklerimiz var. DOCOMOMO'nun başkanı konuşurken Samsun'da kaybettiğimiz erken dönem mimarisi ile ilgili değerlerimiz bir bir gözümün önünden geçti. Çok güzel bir tren istasyonumuz vardı, yıktık. Karayolları orayı kamulaştırdı. O tren istasyonunu madem kaldırdık aynısını inşa edebilirdik. Erken dönem mimarisinin başına gelenlerin çoğu bu mimarinin zamanında yapılırken kalkınma ve gelişme perspektifi hesaba katılmaksızın, iyi bir planlamayla beraber düşünülmediği için yanlış yerlere konmuş. Hepinizin bildiği gibi bazıları imar yasağı olan yerlerin üzerine konulmuş. Denizden kazanmak için kum doldurduğumuz bugün için imar yapamayacağımız yere gelmişiz Büyük Oteli koymuşuz. Büyük Oteli yıkmamızın temel nedeni o oldu. Keşke yıkmasaydık diyemedik. Çünkü Büyük Otel kaçak binaydı. Şu anda ki Valilik Konağı gibi. Şu anda valimizin olduğu konakta, denizden doldurulmuş kumsal bir alan olduğu için yıksak yerine yenisini yapamayız. Ama yapılmış bir binadır diye mevcudu var diye kabul ediyoruz. Cumhuriyet Meydanı'nda eski Ziraat Bankası Şubesi vardı. Şimdi gavur ölüsü gibi bir binayı onun yerine getirmişiz. Onun arkasına hiç başka bir yer yokmuş gibi Yafeya Otel denen kötü bir otel siyasi bir açgözlülükle birlikte oraya sokuldu. Şimdi bize baskı geliyor. 'O Vatan Bilgisayar’ın olduğu yeri yıkalım, oraya bir şey yapalım' diye. O arsayı satın alanlar bizim üzerimize baskı kuruyor. Bunların hepsini göğüslüyor, bu karşınızdaki fakir. Başka bir tane daha söyleyeceğim. Benim de doğduğum... Ben de burada başkanken. Allah beni affetsin. Benim de hatalarım var. Her şeye yetişemedim. Doğumevimiz vardı Cumhuriyet Meydanı'nda. Ne istedik doğumevinden. Yerinde başka bir bina var. Gözümün önünde yıkıldı. Geçerken o tarafa bakmak istemiyorum. Sıvasız boyasız yarım kalmış inşaatlara katlanmak zorunda mıyız. Ben bu şehrin Büyükşehir Belediye Başkanı olarak bunlarla mücadele etmeye mücadele etmeye hazır olduğumu her platformda söylüyorum. Özellikle havaalanından bu tarafa sıvasız, boyasız, eğri, büğrü yapılarla mücadele edelim"
 

Son Güncelleme: 17.12.2016 17:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
mağdur 2016-12-16 15:10:43

Sayın başkanımız sizde bizi afedin yörüklerde 180 haneyiz mahkeme kapılarında süründürmeyin sizden şevkat bekliyoruz.Bizimde 25 yıllık emeğimiz hepimizde sizden af bekkliyoruz.

Avatar
Serpil öztürk 2016-12-16 18:27:24

Sayın Yusuf Ziya Yılmaz Bey Yörüklerdeki evlerimizi yıkmak istemeklede hata yapıyorsunuz mevki olarak bizden yüksek mevkilerde olabilirsiniz fakat şunu unutmayın sizden de büyük Allah var sizi Allaha havale ediyorum

Avatar
Mağdurlardan biri 2016-12-17 09:48:40

Sayın başkanım daha ne kadar hastane kapılarında uykusuz geceler geçireceğim 25yıllık emeğim evimi Yörüklerde yıkım kararını verdiniz unutmayın ki her fani yaptıklarıyla anılır insaf edin iyi anılmak için iyi eserler bırakmak gerekir 35yıllık öğretmenlik hayatımdaki bu emeğimi elimden alıyorsunuz Allah kimseyi merhametsiz bırakmasın

Avatar
recep çelik 2016-12-16 18:08:11

sayın yusuf zıya yılmaz madem hatalarını ıtıraf edıyorsun samsun çiftlik cadesını 3 yıldır trafıge kapatmanızda aynı hatalarınız dan bırı

Avatar
Damla 2016-12-16 19:02:15

Sayin Baskan'in bu icten sozlerine yurekten katiliyorum. Yorukler 77.parselde evleri yikilmak istenen ailelerimiz icin de ayni hosgoru ve korumaci yaklasimi bekliyorum.

Avatar
mağdur 2016-12-17 07:11:46

sayın başkanım önce siz yörüklerdeki 180 haneye bi insaf edin affedin sonra kendiniz içinde Allahtan hep beraber şefaat dileyelim

Avatar
YÖRÜKLER MAĞDURU 2016-12-17 09:47:43

Sayın Başkanım; Yörüklerdeki 180 hane için de aynı insafı, hoşgörüyü ve merhameti bekliyoruz. Bir yıldır uykusuz, kabus dolu geceler geçiriyoruz. İlaç kullanmaya başladık, sağlığımızı kaybettik. Bu insanlara reva mı yaptığınız? El-insaf...Merhametinize sığınıyoruz...

Avatar
Yıkılan Ev Mağduru 2016-12-17 19:11:00

Ben size hakkımı helal etmiyorum sayın başkan yörüklerde evimizi yerle bir ettiniz arsa kalacak dediler meyve ağaçlarına kadar herşeyi yok ettiniz.Bankaya halen kredi ödüyoruz elde kalan hiçbir şey yok siz bizi yıktınız Allah,da seni yıksın,en büyük acıları yaşatsın.Biz sizi ALLAH,a havale etmekten başka çaremiz yok Yazıklar olsun hakkımızı Ahiret,te alacağım sizden.