banner388

Başkan Demir'in "mikrop" sözlerine Başkan Türk'ten tepki

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda düzenlenen "Dondurma Şenliği" ile alakalı yerel basında çıkan haberlere ilişkin Başkan Demir basına ithafen "mikrop insanlar" kelimesini kullandı. Başkan Demir'in utanç verici sözlerine ilişkin DEVA Partisi Samsun İl Başkanı Kebire Birer Türk, "Balık baştan kokar" dedi. 

Başkan Demir'in "mikrop" sözlerine Başkan Türk'ten tepki

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda düzenlenen "Dondurma Şenliği" ile alakalı yerel basında çıkan haberlere ilişkin Başkan Demir basına ithafen "mikrop insanlar" kelimesini kullandı. Başkan Demir'in utanç verici sözlerine ilişkin DEVA Partisi Samsun İl Başkanı Kebire Birer Türk, "Balık baştan kokar" dedi. 

11 Eylül 2021 Cumartesi 17:15
Başkan Demir'in "mikrop" sözlerine Başkan Türk'ten tepki

MİKROP İNSANLAR

30 Ağustos Zafer Bayramı'nda düzenlenen Dondurma Şenliği'ne ilişkin çıkan haberlere tepki gösteren Başkan Demir, "Yerel basında bir kısım insanlar, en alt kademede, bu şehre zarar veren mikrop hükmündeki insanlar" sözcüklerini kullandı. Başkan Demir'in bu sözleri büyük tepkiye yol açtı. 

BALIK BAŞTAN KOKAR

Başkan Demir'in yerel basını aşağılayan sözlerine ilişkin bir açıklamada DEVA Partisi Samsun İl Başkanı Kebire Birer Türk'ten geldi.

Başkan Türk açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Öncelikle şunu ifade etmek istiyorum. Gazetecilik mesleği en az bir şehri yönetmek kadar değerli ve en az bir milletvekili olmak kadar önemlidir. Onlar demokrasimizin en kıymetli yapı taşlarından biridir. Bu sebeple basın mensuplarına ithafen söylenen ve bir büyükşehir belediye başkanına yakışmayacak bu söylemi kınıyorum. 

Basın mensubumuzun maruz kaldığı bu ifade için “Balık Baştan Kokar” diyorum. 
Maalesef ülkemizdeki kötü yönetim, nefret söylemi, ötekileştirme ve her eleştireni düşman ilan etme bir alışkanlık haline geldi. En tepeden başlayıp en alt kurumlara kadar indi ve insanlarımız buna maruz kalıyor. Bu güç sarhoşluğu ve kibir kabul edilebilir gibi değil. Şunu belirtmek istiyorum ki; Biz DEVA Partisi olarak polemiklerden beslenerek, ötekileştirme yoluna giderek ve düşman yaratarak bir siyaset yolu kesinlikle izlemiyoruz. Basınımızın eleştirileri bile bizler için çok değerli, onlar ne zaman ki eleştirmeyi bırakır, ya da eleştirilecek konuları yazmayı bırakır asıl o zaman sorun var demektir. Bu zor dönemde ayakta kalmaya çalışan basına mensuplarımızın yanındayız. 

Bazı şeyler en alttan değişmeye başlarsa iyileşmede başlar. Zaten AK Partili olmayan bir kesime aynı şartların sağlanmıyor oluşunu her gün farklı versiyonları ile görüyoruz. AK Partili olmayan belediyelerin yaşadığı zorlukları her gün okuyoruz, izliyoruz. AK Partili olmamayı bırakın sadece eleştirdiğiniz noktada dahi terörist ilan edilebiliyorsunuz ve tüm bunları her gün medyadan takip ediyoruz. Manzaralar böyle iken basınımıza yapılan bu çirkin söyleme de şaşırmamak gerekiyor diye düşünüyorum. 
Dilerim en kısa zamanda bu yanlış tutumlarından vazgeçerler ve hatalarından dönerler. 
Samsun’umuzu daha iyi noktalara taşıyabilmek için basınımıza her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Bu sebeple DEVA Partisi olarak hakkımızda nasıl yazarlarsa yazsınlar basın mensuplarımızın yanındayız."
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ÇETİN 2021-09-11 18:00:07

Sayın bayan toplumun her kesiminde "mikroplar" vardır..basın tertemiz derseniz.. Bende derim ki :YALAN KONUŞUYORSUNUZ..temize temiz demek gerek.. Pis olana da Pis demek insanlık borcudur.. kim doğruyu söylerse helal olsun ona...basının gücünden yalancılıkla kim fayda sağlamış ki...????? çık o yoldan bayan..bu tarzda kar gelmez.. halk uyandı..AKPARTİ ülkemizi yeniden kurdu.. sözü dinlenir ülke haline getirdi..ülkemizi köle yapan ülkelere diz çöktürdü.. ülkemize bu ülkelerin saldırması bundan..bunu halkımız görmekte..amma...conilere hizmet eden yerlileri de çok iyi görmekte..pkk, fetö ile kol kola yürüyenleri de halk görmekte..kör rolü yapanları da halk GÖRMEKTE...

Misafir Avatar
55genç 2021-09-12 12:36:21 @ÇETİN

uyuduğunu bu kadar belli etme kardeş..Uyuma aç gözünü..bende bu zamana kadar oy verdim..İCRAAT LAZIMnasıl ilkadım da ERDOĞAN TOK sevilmedi Şimdi de MUSTAFA DEMİR sevilmiyor..az sosyal platform takip edersen görürsüm

Beğenmedim! (0)
Avatar
Ali samet ayvas 2021-09-14 03:05:52

Ulan migrop sensin