banner388

Bafra Emniyet Komiserler İmamı İtirafçı Oldu

Samsun’un Bafra İlçesi’nde FETÖ operasyonları kapsamında tutuklanan ve FETÖ’nün Bafra Emniyeti komiserler imamı olduğu iddia edilen polis şefi itirafçı oldu. Bakın neler anlattı!

Bafra Emniyet Komiserler İmamı İtirafçı Oldu

Samsun’un Bafra İlçesi’nde FETÖ operasyonları kapsamında tutuklanan ve FETÖ’nün Bafra Emniyeti komiserler imamı olduğu iddia edilen polis şefi itirafçı oldu. Bakın neler anlattı!

26 Ekim 2016 Çarşamba 15:01
Bafra Emniyet Komiserler İmamı İtirafçı Oldu

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında başlatılan FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan FETÖ’nün Bafra Emniyeti komiserler imamı olduğu iddia edilen polis şefinin ifadesi özetle şu şekilde:

Bafra Emniyet komiseri imamlığı görevine geldikten sonra il emniyet imamı olan Metin, cemaatten olmayan emniyet mensupları tarafından takip edildiğimizi, bu yüzden de akıllı telefonlarımıza ByLock programını indirmemizi söyledi. Kurulum aşamasında gönderilen 6 haneli kodu birbirimizle paylaşıp iletişim kuruyorduk ve bu 3-4 ay kadar sürdü. Daha sonra ise Eagle isimli programı indirmemiz gerektiğini söylediler ve bunun üzerine Metin abi kendi bilgisayarından yükledi. Eagle programını 2014 yılı ağustos ayından 2015 yılının başlarına değin kullandık, ancak daha sonra  Metin abi Google Play’deki Telegram adlı programa geçmemiz gerektiğini söyleyip, yükleme yaptığı her üyeye bir aktivasyon şifresi verdi.

Telegram'dan sonra Tango isimli programı yükledik ve 1,5 yıl kullandığımız bu programın aktivasyon şifresinin yanında bizim de belirlediğimiz bir şifresi vardı ve bu şifreyi mesaj gönderdiğimiz kişiye söylemeden karşıdaki kişi mesajımızı göremiyordu. 

Darbe girişimini televizyondan öğrenince, Yavuz’a (FETÖ Samsun İl Komiserler İmamı) Tango üzerinden ‘Abi ne oluyor, Türkiye’de’ diye mesaj attım ve o da bana cevap olarak ‘Darbe oluyor’ dedi. Saat 22.40 ve 22.50 civarında ‘Değerli abiler şu an askerler yönetime müdahaleye başladı, herkes işini gücünü bırakıp bulunduğu yerden arkadaşlarını yönlendirsin ve askerlerin müdahalesine yardımcı olmalarını sağlasın. Direnmesinler, direnen emniyet güçlerine de engel olsunlar ve her ilden, bölgeden yapılan müdahale konusunda bilgi verin ki askere direnmesin arkadaşlar. Direnenlerin direncini kırıp, özellikle Özel Harekat ve Çeviktekiler askere teslimiyet gösterip, menfilerin direnci kırılsın’ şeklinde gelen mesajla şoke oldum.

Sabah 04.00 sularında darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanacağı anlaşılmaya başlanınca Yavuz bana, ‘Bu darbe girişiminin cemaatle bir ilgisi yok, bu tamamen hükümet tarafından düzenlenmiş bir tiyatrodur’ şeklinde mesajlar gönderdi, fakat ben ilk mesajı gördükten sonra bu darbe girişiminin Cemaat tarafından yapıldığına emin oldum.

Kaynak: Habertürk

Son Güncelleme: 26.10.2016 15:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.