banner388
banner390
banner410
banner408

Kılıçdaroğlu'ndan asgari ücret yorumu

Bugün açıklanan asgari ücret zammına Muhalefet Lideri Kılıçdaroğlu'ndan ilk yorum: Verilen oranı küçümsemiyoruz.

banner269

Kılıçdaroğlu'ndan asgari ücret yorumu

Bugün açıklanan asgari ücret zammına Muhalefet Lideri Kılıçdaroğlu'ndan ilk yorum: Verilen oranı küçümsemiyoruz.

16 Aralık 2021 Perşembe 19:19
Kılıçdaroğlu'ndan asgari ücret yorumu

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugün yapılan asgari ücret zammının ardından ilk açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu "TÜİK'e yaptığım ziyaretin etkilerini gördük. Bu oranı küçümsemiyoruz. Eğer enflasyonu da kontrol altına alırlarsa çalışan kardeşlerimiz rahat bir nefes alır" ifadesini kullandı.

TÜİK ZİYARETİNİN ETKİSİ

Kılıçdaroğlu "TÜİK'e yaptığım ziyaretin etkilerini gördük. Verilen rakam yılbaşını görür ve dolar kurundaki yükselişi görürsek aslında düşük. O tarihte 384 dolar net gelir elde ediyordu asgari ücretli bir kişi. Eğer aynı kur 15 TL üzerinden hesaplanırsa 5 bin 760 lira olması gerekir. Şimdi 4 bin 253 TL oldu ve biz bu rakamı yadırgamıyoruz. Eğer enflasyonu da kontrol altına alırlarsa ve fiyat artışlarını kontrol ederlerse çalışan kardeşlerimiz rahat bir nefes alır. Bütün mesele enflasyonun kontrol edilip edilmemesinde yatıyor" yorumunda bulundu.

"Ekonomik sıkıntı var ama bu bizim yönetimimizden kaynaklanmıyor" şeklindeki açıklamayla ilgili de görüşleri sorulan Kılıçdaroğlu, "Ülkeyi kim yönetiyor o zaman? Onu sormak lazım. Bu yanıtı veren kişi o zaman Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı yok sayıyor. 'O yönetmiyor ülkeyi başkası yönetiyor' algısını mı pekiştirmeye çalışıyor? 'Erdoğan'ın hiçbir günahı yoktur' mu demek istiyor? İşin özü şu, Türkiye iyi yönetilmiyor. İşin özü şu, Türk lirası pul oldu, işsizlik var, ülkede ciddi ekonomik sorunlar var ve bu sorunların ivedilikle çözülmesi lazım. Eğer sorunlar böyle devam ederse, ileride çok daha büyük sorunlar çıkabilir. Önümüzdeki yaz bir gıda kriziyle karşı karşıya kalırsa Türkiye hiç kimse şaşırmasın. Biz bugünden uyarıyoruz ve nelerin yapılması gerektiğini söylüyoruz. Eleştiri yapıyoruz ama nasıl çözülmesi gerektiğini de söylüyoruz. Asgari ücret üzerinden gelir vergisinin alınmaması lazım, adı zaten üzerinde 'asgari ücret' bunun adı. Bununla bir aile geçinecek, siz bundan bir de vergi alırsanız doğru değil."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.