banner388

Aradaki Fark kapanıyor

Metropoll Araştırma son seçim anketi sonuçlarını açıkladı. Ankete göre; Millet İttifakı ve Cumhur İttifakı arasındaki fark kapanıyor

Aradaki Fark kapanıyor

Metropoll Araştırma son seçim anketi sonuçlarını açıkladı. Ankete göre; Millet İttifakı ve Cumhur İttifakı arasındaki fark kapanıyor

12 Kasım 2021 Cuma 23:43
Aradaki Fark kapanıyor

Yapılan anketle birlikte vatandaşlara "Bu Pazar bir milletvekili seçimi olsa hangi siyasi partiye oy verirsiniz?" sorusunu yöneltti. 

Ankete göre; Ak Parti'nin oy oranı yüzde 25,1 iken kararsızlar dağıtıldıktan sonra yüzde 32,6 oldu. Cumhur İttifakı'nın diğer ortağı Mhp'nin oy oranı ise kararsızlar dağıtılmadan önce yüzde 5,7 olurken kararsızlar dağıtıldıktan sonra yüzde 7,4'e yükseldi. Böylece Cumhur İttifakı'nın iki ortağının toplam oy oranı kararsızlar dağıtılmadan önce yüzde 30,8 oldu. İki partinin kararsızlar dağıtıldıktan sonraki oy oranı ise yüzde 40 seviyesine çıktı.

ARADAKİ FARK KAPANIYOR

Metropoll Araştırma Şirketi tarafından yapılan ankette CHP, kararsızlar dağıtılmadan önce yüzde 19,4 oy topladı. Kararsızlar dağıtıldıktan sonra bu oran yüzde 25,2'ye çıktı. İttifak'ın diğer ortağı İyi Parti ise kararsızlar dağıtılmadan önce yüzde 11,0 alırken kararsızlar dağıtıldıktan sonra yüzde 14,3 oy toplayabildi. Böylece Millet İttifakı'nın iki ortağı kararsızlar dağıtılmadan önce yüzde 30,4 oy topladı. Kararsızlar dağıtıldıktan sonra ise bu oran yüzde 39,5 yükseldi.

Kaynak: Haberler.com

Son Güncelleme: 12.11.2021 23:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Sakar Hoca 2021-11-13 05:34:47

Bu ülkede hala kararsız seçmen mi var? Vah vahhh