banner388

Tan: “Hukuk Fakültesi öğrenci ve öğretmen bulamıyor”

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Hukuk Fakültesi ile ilgili Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MUSİAD) Başkanı Haluk Tan, “OMÜ Hukuk Fakültesi Türkiye genelinde 37 hukuk fakültesinden 34.sırada ve okula getirmeye öğretmen ve öğrenci bulunmuyor” dedi.

Tan: “Hukuk Fakültesi öğrenci ve öğretmen bulamıyor”

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Hukuk Fakültesi ile ilgili Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MUSİAD) Başkanı Haluk Tan, “OMÜ Hukuk Fakültesi Türkiye genelinde 37 hukuk fakültesinden 34.sırada ve okula getirmeye öğretmen ve öğrenci bulunmuyor” dedi.

10 Temmuz 2018 Salı 17:11
Tan: “Hukuk Fakültesi öğrenci ve öğretmen bulamıyor”

Samsun haber - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MUSİAD) Başkanı Haluk Tan Samsunhaber.com Genel Yayın Yönetmeninin sunduğu Uyan Samsun programına katıldı. Başkan Tan yeni kabine ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi Hukuk Fakültesi hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

“Ziraat ve Veteriner Fakültesinin Çarşamba’da olması daha iyi olur”

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Hukuk Fakültesinin Çarşamba’da bulunmasının doğru olmadığını söyleyen MUSİAD Başkanı Haluk Tan, “3-4 sene önce yaptığım basın açıklamasında Ondokuz Mayıs Üniversitesi Hukuk Fakültesinin Çarşamba’ya alınması ile ilgili konuşmuştum. Ne akademisyen rahatını bozmak istiyor ne de politikacı işin içine girip sıkıntı yaşamak istiyor. Çarşambalılar Hukuk Fakültesinin ilçelerinde olmasından memnun ama ne öğrenci ne de hoca getiremiyoruz. Ziraat ve Veteriner Fakültesinin Çarşamba’da olması daha iyi olur. Siyaset bunu popüler hale getirmemelidir. Üniversitedeki hocalarda rahatım bozulacak diye gitmek istemezlerse o zaman olumlu yönde hiçbir şey olmaz. OMÜ Hukuk Fakültesi Türkiye genelinde 37 hukuk fakültesinden 34.sırada ve okula getirmeye öğretmen ve öğrenci bulunmuyor” diye konuştu.

“Bakanlıkların birleştirilmesi daha doğru olmuş”

Açıklanan yeni kabine sonrası bazı bakanlıkların birleştirilmesini doğru bulduğunu belirten Başkan Tan, “Eskiden milletvekillerin içerisinden seçilen bir kabine vardı. Eğer Samsun’da 100 tane aday adayı varsa bu Samsun için bir kazanımdır. Bu şehir için iyi bir durum çünkü insanlar ben de varım demiş oluyorlar. Kabinede Trabzon’dan 4 kişinin ya da başka illerden olması bir geçerlilik değildir. Milletvekilleri şu anda meclisin içerisinde halkın isteği bağlı olarak yasa çıkartmayla meşgul olacaklar. Samsun’un Suat Kılıç ve Akif Çağatay Kılıç olmak üzere 2 tane Spor Bakanı kazanımı oldu. Bizler halk olarak Samsunspor’un durumunda bile bu 2 bakanımızı sorumlu tuttuk. Artık bakanın görevi tamamen yürütmede olacak. Birbirlerine entegre olan bakanlıkların birleştirilmesi daha doğru olmuş” şeklinde ifade etti.

Müberra TAŞÇI

Son Güncelleme: 11.07.2018 10:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Şinasi UMUR 2018-07-10 20:28:41

Sayın TAN'ın yaklaşımı doğru değil. Yanlış olan ilçeye tek başına fakülte açılması. Veteriner de olsa Ziraat de olsa gene hoca gelmez, gelse bile orada kalmaz. Öğrenci bile Çarşamba da durmaz. Öğrencinin kendini özgür hissetmediği, bir kafede kızlı erkekli rahatça oturamadığı yerde öğrenci kalmaz. Üniversiteyi, fakülteyi ilçelere para kazandıran fabrika gibi görmeyin. Üniversitenin görevi esnafa para kazandırmak değildir. Üniversitenin görevi bilim, bilgi üretmektir. İlla bir şey yapmak istiyorsanız Yeni kurulan Samsun üniversitesinin kampüsünü Çarşambaya kurdurun. Tam anlamıyla üniversite olursa o zaman hoca da gelir, öğrenci de kalır.

Avatar
Tunalı 2018-07-10 22:44:50

BU açıklamayı yapan imamın oğlunun şeceresi nedir ? Liyakatı nedir ? Çok menem bi adamsa samsuna ne yapmış ! Koskoca samsun da başka adammı yokki vali dahil bu adamın yanın da!

Misafir Avatar
SS55 2018-07-11 13:53:07 @Tunalı

''imamın oğlu'' diyerek neyin küçümsemesini yapıyorsun hadsiz !...

Beğenmedim! (0)
Avatar
Çarsamba kazazedesi 2018-07-11 00:17:36

Su okulu çarsambaya alanin Allah bin belasini versin ne hayallerle yillarca çalistim iki bucuk milyon kisi arsinda yirmi bine girdim ama bir senem harap oldu. Simdi insAllah antebe gecicem ama benden bir yilimi çalanlarin omurlerinde yuzleri gulmesin insAllah:(

Avatar
avcı 2018-07-11 04:46:41

Bilim ve bilgi kafeler de kızlı erkekli rahatça oturup geyik yapmakla mı öģreniliyor? malesef üniversitelerimiz özgürlük kavramını kendi özgürlük anlayışi ile dolduran beyinleri pörsümüş öğrencilerle dolu...

Avatar
Havva 2018-07-11 01:34:44

Bu sinav sistemi degismedikce ogrenci bulamazsiniz tabiki..iki yildir dgs ile hukuk fakultesine gecmeye ugrasiyorum ancak yuksek ucretli ozeller tuyuyor..devlet ozel universitelere calisiyor once bunu bir anlayin..

Avatar
Denız 2018-07-11 11:43:06

Evet öncelıkle dgs gıbı saçma sınavı kaldırın bence

Avatar
Cemalettin Özcan 2018-07-12 11:16:04

Sn.Tan
Yeni Yönetimi Pembe gozluklerinle yormlamissin.Tek kişi her şeyi bilemez bu bir ikincisi Türkiye bir Hukuk Devletidir ve bir Anayasa sı vardır.
Yeni sistem Bismillah demeden ortalık toz duman oldu.Dolar euro almış başını gidiyor.Siz neyin hesabindasiniz?
Bu Ülkede sıkıntıyı yine alt tabaka çekecektir. Tuzu kurumların bu Ülkeye verebilecek hic bir şeyleri yoktur.Siz yinede desteklemeye devam edin. Kuru soğanın 7-8 TL.olduğunu göremiyor musunuz?Bu Millet Et'i falan unuttu bu gidişle Kuru soğan ve Patates e. Bile muhtaç olacağız.

Avatar
Ziraatci 2018-07-13 02:31:10

Anladigim kadariyla Hukuk fakültesi uygun yer mekan ve konfor olmadığı zaman hem hoca hemde ogrenci acisindan büyük problem oluyor. Bunun için kampüsün tam ortasında deniz manzaralı heryere ulaşımı kolay sosyal tesisi olan mumkunse yüzme havuzlu lüks villalarda ikamet imkanına sahip yada en fazla 30 km uzaklıkta olabilir gibi özelliklerde bir yer yapıldıktan sonra kampuse taşınması daha isabetli olur diye düşünüyorum. Birde bina iç dizaynı mutlaka sorulmalıdır