banner388

Samsun’un en eski eczacısı 85 yaşında

Samsunluların duayen eczacısı Ergün Danışman, bugün 85 yaşına girdi. 55 yıldır devam ettiği eczacılık mesleğiyle gurur duyduğunu anlatan Danışman, “Eczacılık mesleğindeki zorlukların daha yeni başladığını söyledi.

Samsun’un en eski eczacısı 85 yaşında

Samsunluların duayen eczacısı Ergün Danışman, bugün 85 yaşına girdi. 55 yıldır devam ettiği eczacılık mesleğiyle gurur duyduğunu anlatan Danışman, “Eczacılık mesleğindeki zorlukların daha yeni başladığını söyledi.

04 Mayıs 2017 Perşembe 18:04
Samsun’un en eski eczacısı 85 yaşında

Samsun Haber - Samsun’un İlkadım ilçesi İstiklal Caddesi’nde eczacılık yapan Samsun’un en eski eczacısı Ergün Danışman, 1954’te İstanbul Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra, ardından İzmir Sosyal Sigortalar Kurumu’nda çalıştı. Daha sonra evlilik yapıp Samsun’a yerleşen, yaptığı evlilikten üç çocuğu bulunan duayen eczacı Ergün Danışman, 1962 yılında kendi eczanesini açtı. 55 yıllık eczacılık mesleğini yürüten Danışman bugün 85 yaşına girdi.

“Meslekteki Zorluklar Yeni Başladı”

1962 yılından bu güne kadar 55 yıllık iş tecrübesini anlatan Ergün Danışman, eczacılık mesleğindeki zorluklara değinerek, “ Samsun’un en yaşlı eczacısıyım. Eczacılık mesleğinde zorluklar eskiden yoktu. Be meslekte zorluklar yeni başladı. Mesleğimize eskiden herkes saygı duyardı. Meslektaşlar arasında arkadaşlıklar çok güzeldi. Özel okulların çoğalıp mezunların haddinden çok olmasıyla meslekte zorluklar da çoğaldı. Ama yine de eczacılık mesleği çok güzel bir meslek. İnsanların sağlığına hizmet vermek çok güzel. Eczacılık yarım doktorluktur. İnsanların doktorlardan sonra en son gördükleri eczacılardır. İnsanlar eczacıların lafına son derecede güvenir. Doktorlar muayene yapar ilacını yazar gönderir. Biz o hastalara ilacı nasıl kullanacağına, kaç defa kullanacağına varana kadar anlatırız. Müşterilerimizle maddiyattan çok manevi bağımız vardır. Eğer işinizi seviyorsanız. Hastanıza güzel yaklaşıyorsanız, Siz hastanın gözünde doktor sayılırsınız” dedi.

“Hastalar Eczacılara Doktorlar Kadar Güven Duyuyor”

Yeni eczacılara tavsiyelerde bulunan eczacı Ergün Danışman, sağlığı izin verdiği süre içerisinde mesleğini sürdüreceğini belirterek, “Yeni eczacılar, işlerinin başında olsunlar. Dükkanlarını kendileri açacak kapatacaklar. Her zaman işlerinin başında bekleyip hastayla temas edecekler. Onları ruh hallerini de tahmin ederek ona göre yaklaşacaklar. Her an eczacılıkta yeni gelişmeler oluyor. O gelişmeleri zamanında takip edecekler. Sadece müşteriden gelecek parayı düşünmeyecekler. Merdiven altlarında sürekli ilaçlar üretiliyor. Vatandaş eczacılara güvendiği için o ilaçları eczaneden elde etmek istiyor. Ama o ilaçların ne gibi yan tehlikeler barındırdığını eczacı takip edecek. Sağlık Bakanlığının önerdiği ilaçları satmaya gayret gösterecek. Biz aktar değiliz. Bu işi yapmak için bir dünya okuduk emek sarf ettik. Herkes güzelleşmek telaşında. Genelde insanlarımız kilolarını atmak için bitkisel ilaç kullanmak istiyorlar. Fakat internet aracılığıyla satış yapan firmalardan ilaç sipariş etmesinler. Bu ilaçlar aynı zamanda yan etki de yapabiliyor. Ölümler bile oluyor. Bu ilaçların kimler tarafından yaptığı bile belirli değil. Bu duruma eczacılarda alıcılarda dikkat etmeli. Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı her firmaya ilaç imalat izni vermemeli” diye konuştu.

Ekrem BİRCAN

Son Güncelleme: 07.05.2017 12:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
damlatrıkonedım 2023-09-24 16:54:32

sızınle gurur duyuyorum

Avatar
kamil 2023-09-24 19:54:30

güzel içerik