banner388

Samsunlulara müjde! Bu sene bolluk var

Samsun’da av sezonunun açıldı. 30 senedir balıkçılık yapan Ahmet Balcıoğlu, “Bu sene balıkta bolluk var. Fiyatlarımızda oldukça düşük” dedi.

Samsunlulara müjde! Bu sene bolluk var

Samsun’da av sezonunun açıldı. 30 senedir balıkçılık yapan Ahmet Balcıoğlu, “Bu sene balıkta bolluk var. Fiyatlarımızda oldukça düşük” dedi.

01 Eylül 2018 Cumartesi 17:17

Samsun Haber - Samsun’da dün balık sezonu açıldı. Av sezonunun açılmasından sonra 30 senedir balıkçık yapan Ahmet Balcıoğlu, konuyla ilgili olarak Samsunhaber.com’un sorularını yanıtladı.

Çinekop ve palamut gözde

Vatandaşların en çok mezgit, çinekop ve palamutu tercih ettiğini belirten balıkçı Ahmet Balcıoğlu “Bu sene balıkta bolluk var. İnşallah vatandaşlarımızda iyi balığı ucuza yer. Fiyatlarımızda düşüş var. İri mezgitler 20 TL, çinekop 30 TL,  istavrit ise sezon açılınca 25 TL’den 15 TL’ye kadar düştü. Balık bol inşallah vatandaşlarda memnun olur. Geçen seneye oranla balık fiyatları bu sene biraz daha düşük. Balığın bol olması nedeniyle balık fiyatlarında bir düşüş var. Henüz daha çok yeni ama kısa sürede vatandaş akın etmeye başlar. Vatandaşın yiyeceği en sağlıklı yiyeceklerden biri balık o yüzden balığa olan ilgi daha da artacak. Şuanda işlerimiz gayet iyi ve yoğun bir şekilde devam ediyor. Bu sene balıkların hepsi çok güzel ama vatandaşın en rağbet ettiği balıklar mezgit, çinekop ve palamut" ifadelerini kullandı.

“Fiyatlar düşmeye devam edecek”

Fiyatların daha da düşeceğini söyleyen Balcıoğlu, “Samsunlular iyi balık yemek istiyorsanız her yerden balık almayın. Az para verip atacaklarına biraz daha çok verip iyi balık yesinler. Balık alacaklar balık pazarına gelip balıklarını taze bir şekilde almalılar. Her yerde taze balık satılmıyor bu yüzden balığın tazeliğine dikkat etmeliler. Fiyatlar daha da düşmeye devam edecek” dedi.

Haber: Müberra TAŞÇI/ Kameraman: Gökhan ALTANSOY

Son Güncelleme: 03.09.2018 14:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.