banner388

KOSGEB'den imalat sektörüne hibe çağrısı

Rotalarını imalatçılara çevirdiklerini belirten Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Samsun İl Müdürü Ahmet Dursunoğlu, sektöre hibe çağrısı yaptı.

KOSGEB'den imalat sektörüne hibe çağrısı

Rotalarını imalatçılara çevirdiklerini belirten Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Samsun İl Müdürü Ahmet Dursunoğlu, sektöre hibe çağrısı yaptı.

07 Ekim 2017 Cumartesi 11:02
KOSGEB'den imalat sektörüne hibe çağrısı

Samsun Haber - KOSGEB İl Müdürü Ahmet Dursunoğlu, 21 Ekim 2017 tarihine kadar imalatçılara yönelik hibe çağrısı yapacaklarını söyledi. Dursunoğlu, KOBİ başına 300 bin TL'ye kadar hibe ve 700 bin TL'ye kadar ise geri ödemeli faizsiz destek programı başlattıklarını duyurdu. Dursunoğlu diğer yandan ise Samsun'un Türkiye ortalaması üzerinde gelişme potansiyeli barındıran bir kent olduğunu kaydederek, yeni Organize Sanayi Bölgelerine ihtiyaç olduğunu söyledi.

700 Bin TL'lik dev destek

Dursunoğlu, "KOSGEB, 2017 yılında rotasını imalat alanına çevirerek, desteklerini arttırdı. Yani katma değerli ürün üreten, ihracatı olan ve kent ekonomisine katkı sunabileceklerini düşündüğümüz imalatçılara hibe çağrısına çıktık. Bununla ilgili olarak; KOBİ başına 300 bin TL'ye kadar hibe ve 700 bin TL'ye kadar ise geri ödemeli faizsiz destek programının çağrısını şu anda uyguluyoruz. Bu çağrımız, 21 Ekim 2017 tarihine kadar devam edecektir. Çağrımıza, Samsun'dan katılımın yüksek olacağını düşünüyoruz. Bu anlamda tarafımıza gelen başvuruların her geçen gün arttığını söylemek mümkündür" diye konuştu.

"Yeni OSB'lere ihtiyaç var"

Samsun'un günden güne büyüyen ve potansiyellerini arttıran bir il olduğunu ifade eden Dursunoğlu, "Ülkemizin büyüdüğü gibi, kentimiz de hızla gelişiyor ve büyüyor. Fakat bizim, yeni yatırım alanlarına ve yeni Organize Sanayi Bölgelerine ihtiyacımız var. Yeni yatırımların gelebilmesi için ise kent dışında altyapısı hazır alanlara ihtiyacımız var.  Bu imkanlar sağlandığı takdirde, kentimizin önü açıktır. Hatta ilimiz, ekonomik anlamda hızla büyümeye devam edecektir. Türkiye ortalamasına baktığımızda ise Samsun'un çok hızlı bir büyüme potansiyeli olduğunu gayet net görebiliyoruz. Samsun'un önümüzdeki süreçte adından söz edilecek bir kent olması kaçınılmazdır" ifadelerini kullandı.

Haber: Ekrem BİRCAN

Anahtar Kelimeler:
HibeKosgebSamsunhaberleri
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
esnaf 2017-10-07 14:13:51

sizin hibe dediğiniz kredileri bankalar vermedikten sonra neye yarar sizin hibeniz..bankalar anamızdan emdiğimiz sütü burnumuzdan getiriyor daha bir kaç ay önce onaylanan sizin tarafınızdan rakkamı belli olan kredilerimizi alamadık onu getir bunu getir esnafın durumu iyi olsa neden kredi alsın bunu hiç düşünen olmuyormu..alay etmeyin esnaf ile çok rica ediyorum..