banner388

Başkan’dan Trump’a sert eleştiri!

Son zamanlarda yaşanan ekonomik olaylarla ve gündemle ilgili konuşan Samsun Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MUSİAD) Başkanı  Haluk Tan, “Amerika Birleşik Devletleri gibi dünyayı yöneten bir ülkenin başındaki insanın sabah kalktığında böyle bir tweet atması sonra ertesi gün bunu toparlamaya çalışmaları normal değil. Can sıkıntısından ne yapacağını bilmiyor” dedi.

Başkan’dan Trump’a sert eleştiri!

Son zamanlarda yaşanan ekonomik olaylarla ve gündemle ilgili konuşan Samsun Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MUSİAD) Başkanı  Haluk Tan, “Amerika Birleşik Devletleri gibi dünyayı yöneten bir ülkenin başındaki insanın sabah kalktığında böyle bir tweet atması sonra ertesi gün bunu toparlamaya çalışmaları normal değil. Can sıkıntısından ne yapacağını bilmiyor” dedi.

14 Nisan 2018 Cumartesi 14:03

Samsun haber - Samsun Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MUSİAD) Başkanı  Haluk Tan, son zamanlarda yaşanan ekonomik olaylarla ve gündemle ilgili Samsunhaber.com Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Yazıcı ile konuştu. Başkan Tan, Türkiye’nin sadece ekonomik alanda değil gıda ve sağlık gibi önemli alanlarda da kendisine yeten bir pozisyonda olmak zorunda olduğunu belirtti.

“Türkiye hassas bir çizgide siyaset yapıyor”

Türkiye’nin hassas bir çizgide siyaset yaptığını belirten Başkan Tan, “Aslında Türkiye’nin değil dünyanın geçtiği ciddi sıkıntılı bir sürecin içinden Türkiye’de geçiyor. Türkiye bu işin içerisinde göbekte kalıyor. Güçlü bir ekonomiye sahip olmasak bu çok daha farklı olurdu. Bugün hızlı büyümenin getirmiş olduğu ihracat rakamları son yıllarda çok daha iyi noktada. Ama Trump sabah uyandığında attığı bir tweet ile ertesi gün bakıyorsunuz dövizi yukarı tırmandırıyor. Bu şu anda bütün dünyada sıkıntıdır. Dünyada bu coğrafya üzerinde en yakın olan ülkelerden bir tanesiyiz. Türkiye hassas bir çizgide siyaset yapıyor. Aslında bakarsanız yapmış olduğu siyasetle belki lehine döndürülebilecek bir atmosferinde içerisindeyiz. Ama şunu bilmemiz lazım. Türkiye’nin bulunmuş olduğu coğrafi konum itibariyle yüzyıllardır bu coğrafyadaki emellerden dolayı maalesef biz bir İsveç, Norveç ve Hollanda değiliz. Türkiye ekonomik olarak güçlü olacağı kadar askeri, gıda ve sağlık alanda da kendisine yeten bir ülke pozisyonunda olmak zorundadır” şeklinde konuştu.

“Dövizin bir miktar gevşeyeceği inancındayım”

Trump’ın yaptıklarını normal bulmadığını söyleyen Tan, “Savaş çıkacak denildiği zaman insanların yaptığı ilk şey parası varsa gidip gıda işlerini halletmeye çalışır veya bakar elindeki nakit parayı kendisine göre altına veya dövize çevirmeye çalışır. Bugün Türkiye’de yapılan şeyi tabi ki birazda büyüklerin çocuksu davranışlarındandır. Amerika Birleşik Devletleri gibi dünyayı yöneten bir ülkenin başındaki insanın sabah kalktığında böyle bir tweet atması sonra ertesi gün bunu toparlamaya çalışmaları normal değil. Can sıkıntısından ne yapacağını bilmiyor. Yaptığı aksiyonlara baktığınız zaman dünya yararına olmadığını görürsünüz. Ben bunun tekrara yerine oturacağını ve aynı şekilde dövizin bir miktar gevşeyeceği inancındayım” diye ifade etti.

“Az çalıştığımızı düşünüyorum”

Türk milletinin az çalıştığını belirten Tan, “Son gelinen bu durumun yanında iş dünyasına karşı önerilerini söyleyen Tan, “Türkiye bu coğrafya içerisinde bugün olmasa da her dönem içerisinde benzer belirli şeyleri yaşamış bir ülke. Ama ayakları üzerinde durmaya çalışacak bir ülkeysek de biz sadece çalışma ve bilgi üretme üzerine bir toplum olmalıyız. Ben az çalıştığımızı düşünüyorum. Sadece Cumhurbaşkanına bakıp onun çalışmasını yeterli gören ve çalışmayan bir milletiz” diye konuştu.

Haber: Müberra TAŞÇI

Kameraman: Furkan KOÇ

Son Güncelleme: 15.04.2018 15:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Cemal 2018-04-14 15:49:02

Sayın başkan Amerika kıtasında haftalık çalışma saatleri 35, Avrupa’da 40, Türkiye’de 45 saat bu bir. İkincisi kurumsal olmayan bütün çalışma alanlarında çalışma saatleri aç-kapa şeklinde belki 12 saat. Hal böyleyken az çalışıyoruz diyemezsiniz. Bir de çalıştığının karşılığında aldığı ücretin alım gücünü kıyaslayın bakalım dünya ile aramızda ne uçurum var. Millet 6-7 birim paraya 1 kg et yerken biz 50birim paraya et yiyoruz onu da söylesenize. Çuvalla götürdüğümüz paraları işçilerle-emekçilerle paylaşmamak için 50lira 100lira zammı vermemek için baskı yapıyoruz desenize. Siz Mercedes’lerinizle gezerken vatandaş Tofaş’ı bile bulamıyor. Yuh olsun sizlere.

Misafir Avatar
okoca 2018-04-14 19:10:46 @Cemal

adamın dibisin!!!

Beğenmedim! (0)
Avatar
mehmet yazıcının bıyığı 2018-04-14 16:00:42

trump şuan şok !!! beyaz sarayda kendisini odasına kapattı ne su ne yemek hiçbir şey kabul etmiyor, aklında ise tek bir düşünce ''Haluk Tan Bey beni nasıl sert bir şekilde eleştirir''

Avatar
Donald Trump 2018-04-15 13:08:26

O My God! Ben şuan şok.. Hemen teslim oluyorum Amerika artık Samsunlularındır. alın beni götürün.. Burdan yakın kankam Merkel ve Kimyon'a selam söylüyom. Açun abi Almanya'dan geliyom bitbox yapçam

Avatar
Başkan 2018-04-14 17:41:09

Trump en kısa zamanda cevap verecektir

Avatar
Mahir 2018-04-15 02:32:56

Trump bu gece uyuyamayacak.

Avatar
Emin Karagüzel 2018-04-14 22:09:43

inşAllah Rusya ABD nin savaş gemisini batırır.