banner388

ÖSYM'ye personel alımı

ÖSYM'ye sözleşmeli personel alımı yapılacak. Başvuru işlemleri 1 Aralık 2020 tarihi itibariyle son bulacak.

ÖSYM'ye personel alımı

ÖSYM'ye sözleşmeli personel alımı yapılacak. Başvuru işlemleri 1 Aralık 2020 tarihi itibariyle son bulacak.

23 Kasım 2020 Pazartesi 21:45
ÖSYM'ye personel alımı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı'na Biyoloji, Fizik, Hukuk, İstatistik, Maliye, Felsefe Grubu, Okul Öncesi Öğretmenliği, Rehber Öğretmen, Beden Eğitimi Öğretmenliği, Arapça, İngilizce,  Bilişim alanlarından sözleşmeli personel alımı yapılacağı, ilgili alım için başvuruların 1 Aralık 2020 tarihine kadar süreceği duyrulmuştu.

Başvuru işlemlerine dair, "2020-KPSS (B) grubu sınavı sonucunda, 100 puan üzerinden KPSSP3 puanından yukarıdaki tabloda belirtilen asgari puana sahip olan adaylardan, Kurumumuzdan görev talebinde bulunacaklar, bu ilanın Resmî Gazete’de yayımlandığı tarihten başlamak üzere 01/12/2020 tarihine kadar, Başkanlığımızın (ais.osym.gov.tr) internet adresinde yer alan “Sınav Başvuru Formu” nu doldurarak internet ortamında müracaat edeceklerdir." ifadelerine yer verilen resmi açıklamada, başvuru yapacak adaylarda aranacak diğer şartlar şu şekilde oldu: 

BAŞVURU ŞARTLARI

1) 2020-KPSS Lisans sınavı sonucunda, KPSSP3 (B) grubu puanı esas alınarak yapılacak sıralamaya göre yukarıdaki tabloda belirtilen puana sahip olmak. Müracaat şartlarını taşıyan adaylar başvuru süresi içerisinde 2020-KPSSP3 (B) grubu puanı esas alınarak yapılacak sıralamaya göre en yüksek puan alan adaydan başlamak üzere sıralamaya tabi tutulacaktır. En yüksek puan alan adaydan başlanarak, ilan edilen kadro sayısının 10 katı kadar aday sözlü sınava davet edilecektir. (Sonuncu aday ile aynı puana sahip olanlar adaylar da giriş sınavına alınacaktır)
2) Yurtiçinde en az 4 yıllık eğitim veren fakültelerin yukarıdaki tabloda belirtilen bölümlerinden birini veya bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından birini bitirmiş olmak.
3) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak.
4) Yukarıdaki tabloda belirtilen yabancı dil bilgisi puanına sahip olmak. Puanın tespitinde 2016 yılı ve sonrası için alınan YDS veya e- YDS puanları dikkate alınacaktır. Eşdeğer bir sınav sonucu ile başvuru yapacak adayların, sınav geçerlik süresini aşmaması gerekmektedir.
5) Yabancı dil belgelerinin denkliği hususunda Başkanlığımızın 18/09/2017 tarihli Yabancı Dil Sınavları Eşdeğerlik Yönergesi ve 25/02/2016 tarihli Eşdeğerlik Tablosu esas alınacaktır.
6) 657 sayılı Kanun'un 4 üncü maddesinin (B) fıkrasına göre sözleşmeli personel statüsünde çalışmakta iken; hizmet sözleşmeleri sona erenler veya sözleşmeli personel pozisyonlarına yerleştirilmek üzere başvuruda bulunanlar hakkında 657 sayılı Kanun'un 4 üncü maddesinin (B) fıkrasında ve 6.6.1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların Ek 1 inci maddesinin üçüncü ve dördüncü fıkralarında yer alan hükümlerin uygulanacağı göz önünde bulundurulmalıdır. Bu pozisyonlara yerleşenlerden, Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların Ek 1 inci maddesinin üçüncü ve dördüncü fıkralarında belirtilen istisnalar kapsamına girmeyenlerin atamaları yapılmayacaktır.
7) Devamlı olarak görev yapmasına engel olabilecek, daimi vücut ya da akıl hastalığı ile vücut sakatlığı ya da özrü bulunmamak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İsa 2020-11-24 05:18:33

%45 engelli raporum var 2012 buyana kuralara giriyorum çıkmıyor su torpilleri gecsenizde bizler kurada çıksak iş istiyorum bende artik