banner388
banner390
banner410
banner408

Mersin'de polisevine bombalı terör saldırısı: 1 şehit, 1 yaralı

Mersin'de gece yarısı polisevine düzenlenen silahlı saldırıda 1 polisimiz şehit olurken, 1 polisimiz de yaralandı. Hain saldırının ardından teröristler sırt çantalarında taşıdıkları bombalarla kendilerini patlatırken, 2 teröristten birinin Zozan Tolan kod adlı Dilşah Ercan olduğu tespit edildi.

banner269

Mersin'de polisevine bombalı terör saldırısı: 1 şehit, 1 yaralı

Mersin'de gece yarısı polisevine düzenlenen silahlı saldırıda 1 polisimiz şehit olurken, 1 polisimiz de yaralandı. Hain saldırının ardından teröristler sırt çantalarında taşıdıkları bombalarla kendilerini patlatırken, 2 teröristten birinin Zozan Tolan kod adlı Dilşah Ercan olduğu tespit edildi.

27 Eylül 2022 Salı 09:50

Mersin'in Mezitli ilçesinde lüks otomobille Tece Polisevi önüne gelen iki kadın PKK'lı terörist, uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi. Açılan ilk ateş sırasında 2 polis memuru yaralanırken, çıkan çatışma sonucu yaralanan iki kadın terörist, sırt çantasında taşıdıkları bombalar ile kendilerini patlattı.


YARALI POLİS HASTANEDE ŞEHİT OLDU

Yaralı polislerden Sedat Gezer kaldırıldığı hastanede şehit olurken, çatışma sırasında evinin balkonunda oturan bir kadın, vücuduna isabet kurşunla, 2 kişi ise patlama sırasında yüksekten düşerek yaralandı. Hastaneye kaldırılan sivillerin hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi.

ÇANTADAN BOMBA ÇIKTI

Güvenlik güçlerinin polisevi çevresinde yaptığı incelemede içerisinde bomba bulunan bir başka çanta ise uzman polisler tarafından imha edildi.

SALDIRI ANI GÜVENLİK KAMERASINDA

Polisevine düzenlenen terör saldırısı, güvenlik kamerasınca kaydedildi. Görüntüde, sırtlarında çanta bulunan 2 kadın terörist, polisevine yaklaştıklarında içlerinden biri gizlediği tabanca ile polis noktasına doğru ilerledi.

Kulübeye yaklaştığında arkasına gizlediği silahı çıkaran terörist, art arda ateş açtıktan sonra yaklaşık 50 metre geride bekleyen diğer saldırganın yanına geldi. Sırtlarında çanta bulunan 2 terörist bu sefer otomatik silahlarla ateş açarak bir kez daha polis noktasına doğru ilerledi. Bu sırada güvenlik güçlerinin ateş açtığı görüldü.

TERÖRİSTLERDEN BİRİ VURULARAK YERE DÜŞTÜ

Çatışma sırasında teröristlerden biri vurularak yere düştü. Diğer terörist ise sırt çantasıyla birlikte bölgenin aksine giderek, kameranın görüş açısından kayboldu.

Son Dakika! Polisevine saldırı sonrası etkisiz hale getirilen 2 teröristten birinin Zozan Tolan olduğu tespit edildi

TERÖRİSTLERDEN BİRİNİN ZOZAN TOLAN OLDUĞU TESPİT EDİLDİ

İçişleri Bakanlığı, Mersin'de polisevine saldırı gerçekleştiren 2 teröristten birinin Dilşah Ercan olduğunun tespit edildiğini bildirdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, Mersin'in Mezitli ilçesindeki polisevine dün saat 22.45 sıralarında 2 kadın terörist tarafından saldırıda bulunulduğu ve saldırıyı gerçekleştiren 2 teröristin de etkisiz hale getirildiği hatırlatıldı.

Teröristlerin kimliğine ilişkin çalışmalarda, teröristlerden birinin "Zozan Tolan" kod adlı Dilşah Ercan olduğunun belirlendiği kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi; "Teröristin, terör örgütü PKK/KCK'nın gençlik yapılanması içerisinde faaliyette bulunduğu, terör örgütü faaliyetlerinden dolayı cezaevine girip çıktığı, örgütün kırsal yapılanmasına 2013 yılında Mersin'den katıldığı, Irak'ın kuzeyindeki Kandil'de eğitim aldığı ve örgütün sözde özel güç yapılanması içerisinde faaliyet gösterdiği tespit edildi. Ayrıca, terörist hakkında metropollere eylem amaçlı gönderilecek hazır kadrolar arasında yer aldığı şeklinde istihbari bilgilerin bulunduğu belirlendi."

BAKAN SOYLU, MERSİN'E GELDİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, terör saldırısının ardından Mersin'e geldi. Bölgede incelemelerde bulunup, güvenlik güçlerinden bilgi alan Bakan Soylu, daha sonra gazetecilere açıklamada bulundu.

"KAÇAMAYACAKLARINI ANLAYINCA KENDİLERİNİ PATLATTILAR"

İki kadın teröristin saldırıyı gerçekleştirdiğini aktaran Soylu, şöyle konuştu; "Polisevimize bir terör saldırısı yapıldı. İki kadın terörist, çantalarıyla birlikte, anlaşılıyor ki daha önce tespit ettikleri bir şekilde hemen polisin nöbet tuttuğu kulübeye yönelerek ateş ediyor. Orada bir çatışma çıkıyor. Çatışma devam ederken, hemen bu bölgeye yakın 4 bekçi arkadaşımız bir araçla acil şekilde intikal ettikten sonra iki teröristle onlar da çatışmaya giriyorlar. İki kadın terörist, bu çatışma esnasında yaralanıyor. Ardından çatışma devam ederken, iki ayrı patlama sesi geliyor. Kendi sırtlarına koymuş oldukları ve patlayıcı olan, yaralanınca, kaçamayacaklarını anlayınca kendilerini patlatıyorlar. Bu esnada bir polis memuru arkadaşımız ağır yaralanıyor. Ötekisi de yaralanıyor ama diğer polis memuruz kadar ağır değildi.

"YARALI POLİSİMİZİN HAYATİ TEHLİKESİ YOK"

Ağır yaralanan arkadaşımızı hastaneye getiriyorlar ama maalesef kurtarılamıyor, şehit oluyor. Diğer arkadaşımız başarılı bir ameliyat geçirdi. Herhangi bir hayati tehlikesi yok. Yine bunun yanı sıra bir sivil vatandaşımız, bir hanımefendi verilen bilgi çerçevesinde balkonda otururken bir kurşun da ona isabet ediyor. Onun da şükür hayati tehlikesi yok. Ameliyatı bittiği konusunda bir bilgimiz oluştu. İki kişi de yine sivil vatandaşımız, onlar da patlamanın tesiriyle yüksekten atlama gerçekleştiriyor. Durumları iyi. Bir evladımız şehit oldu. Allah rahmet eylesin."

"BİR TERÖRİSTİN KİMLİĞİNİ BELİRLİ ÖLÇÜDE BELİRLEDİK"

Olayın ardından meseleyi bilenlerin ve bilmeyenlerin kendi zihin karmaşıklığını ortaya koymak için konuştuğunu dile getiren Bakan Soylu, şöyle devam etti; "Maalesef meseleleri bilenler, bilmeyenler, kendi karmaşıklığını ortaya koymak isteyen herkes bir şey söylüyor. Arkadaşlarla yapılan ilk tespiti ifade edeceğim. Bir teröristin kimliğini belirli ölçüde belirledik. Çünkü patlamayla kopan bir kafa var. Dört de bacak var. Bir tespit belli. İkisinin de kırsalcı olduğunu değerlendiriyoruz. Hangi terör örgütü olduğu da belli. Şunu söylemek istiyorum; Türkiye üzerine bu terör örgütlerinin oyun kurmasına vesile olan, onları destekleyenler ve onlar üzerinden Türkiye'nin huzurunu bozmaya çalışanlar bilmelidir ki Türkiye eski Türkiye değil. Bu konuda Türkiye'yi sınamaya çalışanların elbette ki ortaya koymuş oldukları kötülükleri kendilerine ters döndürebilecek gücü var. Dağda neredeyse yok olmaya mahkum olan bir terör örgütü, Kuzey Irak'ta, Suriye'de sıkışan bir terör örgütü, elbette sıkıştığı alanda kendisine yeni bir süreç oluşturmak ister ama biz buna müsaade etmeyiz, milletimiz buna emin olsun. Türk Polis Teşkilatına baş sağlığı diliyorum."

"MERSİN'İ BİLİYORDU"

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Soylu, konuyla ilgili ilk başta elinde pompalı tüfek olan bir kişi gözaltına alındığını ancak konuyla ilgili bir yakınlığının olup olmadığı konusunda şüphelinin sorgusunun sürdüğünü anlattı. Bunun dışında teröristlere yardım ve yataklık yapanlarla ilgili de gerekli çalışmaların devam ettiğini vurgulayan Soylu, saldırı için Mersin'in seçilme sebebinin ise kimliği kısmen tespit edilen teröristin Mersin'i iyi bilmesinden kaynaklandığını dile getirdi. Soylu, "Şunu milletimiz de bilsin, herkes bilsin; bu olayla ilgili kimin bağı varsa, kim bu teröristlerin gelmesine vesile olmuşsa biz onları bulur, gereğini yaparız" dedi.

Son Güncelleme: 27.09.2022 09:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.