banner388

Köln'de Yaşayan Türkleri Korkutan Mektup

Almanya'nın Köln şehrinde Türklerin yoğun olarak yaşadığı Keup Caddesi'nde bazı posta kutularına bırakılan ve  Müslümanlara yönelik tehdit içeren el ilanları korkuya sebep oldu.

Köln'de Yaşayan Türkleri Korkutan Mektup

Almanya'nın Köln şehrinde Türklerin yoğun olarak yaşadığı Keup Caddesi'nde bazı posta kutularına bırakılan ve  Müslümanlara yönelik tehdit içeren el ilanları korkuya sebep oldu.

09 Haziran 2019 Pazar 11:41
Köln'de Yaşayan Türkleri Korkutan Mektup

Almanya ve Türkiye’nin kanını donduran ve kamuoyu tarafından da “Dönerci cinayetleri” olarak adlandırılan ses getiren cinayetlerin arkasındaki NSU’nun 9 Haziran 2004’te düzenlemiş olduğu bombalı saldırının yıldönümünde korku saçan bir olay yaşandı. Düzenlenmiş olan çivili bomba saldırısının 15’inci yıldönümüne günler kala, bazı semt sakinlerinin posta kutularına bırakıldığı iddia edilen tehdit içerikli el ilanları paniğe neden oldu.

Köln polisinin verdiği bilgilere göre, Mülheim semtindeki bazı posta kutularına üzerinde pul olmayan zarflara konulmuş aşırı sağcı içerikli el ilanları bırakıldı. Korkuya neden olan el ilanlarının, bölge sakinleri tarafından posta kutularında bulunduğu bildirildi.

Üzerinde gamalı haç sembolü bulunan ve Müslümanlara Almanya'yı terk etmeleri çağrısının yapıldığı ilanlarda, kısa süre içinde Müslümanlara yönelik saldırıların başlayacağı ise açık bir şekilde ifade edilmiş. El ilanlarının 29 Mayıs-3 Haziran tarihleri arasında posta kutularına bırakıldığı ancak olayla ilgili bilginin sosyal medya üzerinden yeni yayıldığı açıklandı. Keup Caddesi'ndeki bombalı saldırının 15’inci yılı olması nedeniyle caddede yarın bir anma etkinliği organize edilecek. Köln polisi şu ana kadar doğrudan tehlikeye işaret eden herhangi bir bulguya rastlamadıklarını ancak Pazar günü daha önceki yıllarda olduğu gibi emniyet güçlerinin caddede hazır bulunacağını bildirdi.

TEK ÜYESİ ÖMÜR BOYU HAPİS CEZASI ALDI

Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) örgütü 8’i Türk 10 kişiyi öldürmekten ve aralarında Keup Caddesi’ndeki de olmak üzere iki bombalı saldırı ile 15 soygundan sorumlu tutuluyor. Keup Caddesi'nde 9 Haziran 2004’te gerçekleştirilen bombalı saldırıda, birçoğu ağır olmak üzere 22 kişi yaralanmış, yetkililer uzun bir süre cinayetlerde ve Köln’deki saldırıda aşırı sağcı terör olasılığını göz önünde bulundurmamıştı. Soruşturmada uzun süre olayları gerçekleştirenin bahis mafyasının olabileceği  veya Türk gruplar arasındaki bir hesaplaşmanın olabileceği üzerinde durulmuş olması nedeniyle gerçek suçlunun bulunmasının güçleşmesi daha sonra büyük eleştirilere neden olmuştu. NSU'nun iki üyesi Uwe Böhnhardt ve Uwe Mundlos başarı sağlayamadıkları bir banka soygununun sonrasında 2011 yılında intihar etmişti. Beş yıl süren NSU davasının baş sanığı Beate Zschäpe ise ömür boyu hapis cezasına çarptırılmıştı.

kaynak: sözcü
 

Anahtar Kelimeler:
AlmanyaGurbetçi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.