banner388
banner390
banner410
banner408

Binali Yıldırım: HDP'liler pekala beni destekleyebilir

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, 31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala İstanbul'da HDP'li vatandaşların oylarını istedi.

banner269

Binali Yıldırım: HDP'liler pekala beni destekleyebilir

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, 31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala İstanbul'da HDP'li vatandaşların oylarını istedi.

27 Mart 2019 Çarşamba 10:56
Binali Yıldırım: HDP'liler pekala beni destekleyebilir

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, HDP'nin 31 Mart için şehirde aday göstermediğini hatırlatarak seçmenden oy istedi. Yıldırım, "HDP aday göstermediğine göre, HDP’lileri bağlayacak bir şey yok. Pekâlâ beni destekleyebilirler. Geçmişte de bugün de AK Parti HDP’yle birlikte bölgeden Kürt vatandaşlarımızdan en fazla destek alan partidir" diye konuştu.

Cumhuriyet'e konuşan Yıldırım'ın HDP ile ilgili açıklaması şöyle:

"Hep şunu söyledik: Biz bir genel seçime gitmiyoruz. İstanbul’un seçimini yapıyoruz. Siyasi görüşü ne olursa olsun, hangi partiye gönül verirse versin, İstanbul’un geleceği için, evlatlarımızın geleceği için herkesten destek istiyoruz. Buna HDP’ye oy verenler de dahil. Benim dediğim şu: HDP aday göstermediğine göre, HDP’lileri bağlayacak bir şey yok. Pekâlâ beni destekleyebilirler. Geçmişte de bugün de AK Parti HDP’yle birlikte bölgeden Kürt vatandaşlarımızdan en fazla destek alan partidir. Bu yüzden ben HDP’nin Kürtlerin oylarını pazara çıkarmasının çok dürüst bir iş olmadığını düşünüyorum. Pazarlık yapılmasının siyaseten de etik olmadığını düşünüyorum. HDP ile Kürtleri birbirinden ayırmak lazım. HDP bölücü terör örgütü ile arasına mesafeyi bugüne kadar koyamadı."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ATSIZ 2019-03-27 11:29:34

Millet İttifakı'na oy verenleri bölücü olarak ilan edip size oy verenleri kardeş ilan etmektesiniz.

Avatar
mümin 2019-03-27 11:25:10

siz neçattin demirtaşla uğraşacağınıza , bakın eski başbakanımız binali yıldrım istanbulda hdp de oy istiyorr eyyyy akp kardeşlerimm bakında görünnn

Misafir Avatar
AHMET SEZGİN 2019-03-27 15:50:50 @mümin

Herkesten herşeyi beklerdik de MHP li birinin başka partiye geçip HDP den 1 oy alıp iktidar olacağız diyen zihniyet haline nasıl geldiğinin izahı başa bela...bu MHP kökenli zatlar ya yalan söylüyor oyları alıp başa gelince HDP ve CHP ye tokat vuracaklar; ya da bu zamana kadar yalan söylemişler...

Beğenmedim! (1)
Avatar
Ahmet İnan 2019-03-27 12:04:20

Hdp secmeni size oy verince ,kürt kardeşim..Diğer partilere verince terörist..oh ne ala..

Avatar
Serhat 2019-03-27 12:02:32

Bu nasıl kirli bir siyaset aklı başında olan insan demez mi; Chp ve İYİ Parti 'ye kürt kardeşlerimiz oy verince hdp ile birlikte oluyor'da siz oy isteyince neden olmuyor. Bu millet yada size oy verenler meydanlarda seslendiğin halk bu kadar mı salak ya bu kadar mı beyni basmıyor sorgulamıyor bazı şeyleri milleti tanzim çadırları ile 1 ay kandırıp sonra et gibi marketlere yönlendirmek nedir. Nasıl bir Türkiye olduk anlamıyorum!

Avatar
2019-03-27 12:02:44

Millet ittifakına sallayıp hdpnin oylarını alacaklar diyenler ve Samsun Gazetesi

Avatar
müdür 2019-03-27 12:54:24

Bende hep merak etmiştim, HDP liö seçmenler Millet ittifakına oy verdimi terörist mı oluyorlar diye

Avatar
elvis 2019-03-27 13:44:06

bunu kılıçdaroğlu demiş olsa idi neler yazılır neler çizilirdi

Avatar
Reha 2019-03-27 14:12:57

Pkk fetö akayi şamata gürültü. Ikdidarlarin tek dayanaği böyle örgütler. Devlete düşman gerek derler. Birkaçyil önce fetö ne idi muhterem di. Şimdi ne terörist.ekrankardaki devlet büyükkeri akenen övgüler düzer ziyarete giderlerdi fetòye. Bizde sorun bu iki yil sonraya yada önceye bakin insanlara inanamasiniz. Örnekmi Bahçeli ye bakin iki yil öncesiyje bugün nerde? O yüzden politika için kalp kirmayalim. Hepsi tamamen duygusal yani.....