banner388
banner390
banner410
banner408

Sigarada yeni dönem

Sigarada 5 Aralık günü itibariyle yeni dönem başlıyor. Sigara paketleri artık tek tip olacak ve paketler üzerinde 14 ayrı mesaj yer alacak. 

banner269

Sigarada yeni dönem

Sigarada 5 Aralık günü itibariyle yeni dönem başlıyor. Sigara paketleri artık tek tip olacak ve paketler üzerinde 14 ayrı mesaj yer alacak. 

27 Haziran 2019 Perşembe 16:00
Sigarada yeni dönem

Sigara paketleri artık tek tip olacak. Tarım ve Orman Bakanlığı, sigara tek tip pakette satılması konusunda tarih verdi. Artık sigaralar tek tip standart pakette satışa sunulacak. Paketlerin üzerinde sigara içen insanlara ilişkin caydırıcı fotoğraflarla birlikte 14 ayrı resimli uyarı mesajı olacak. Eski paketler ise 2020 yılı 5 Ocak gününe kadar kullanılabilecek. Bu tarihten sonra eski paketler kullanılmayacak.

Sağlık Bakanlığı 'nın görüşü alınarak çıkarılan ve 5 Aralık 2019 tarihinden sonra uygulamaya girecek Tütün Mamullerinin Üretim Şekline, Etiketlenmesine ve Denetlenmesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik ile standart sigara paketleriyle çekiciliğin ve yanıltıcı özelliğin ortadan kaldırılması hedefleniyor.

14 AYRI MESAJ YER ALACAK 

Paketler için 14 ayrı resimli sağlık uyarısı belirlendi. Caydırıcı görüntülerle birlikte oluşturulan resimli uyarılarda yer alan ifadelerden bazıları şu şekilde;

•Sigara içiyorsanız çocuğunuzun da sigara içme ihtimali iki kat fazladır. Yaşam boyu sigara içenlerde erken ölümlerin yarısı sigara içmekten kaynaklanmaktadır.
•Sigara içmek kan akışını yavaşlatır ve cinsel iktidarsızlığa neden olur.
•Sigara kullanımı gebelikte erken doğuma yol açarak bu bebeklerdeki ölüm, hastalık ve engellilik riskini artırır.
•Sigara kullanımı her aldığınız nefesi zorlaştıran kronik bronşite neden olmaktadır.
•Sigara en büyük inme nedenidir.
•Sigara dumanında benzen, nitrozamin, formaldehit ve hidrojensiyanit gibi kanser yapıcı maddeler bulunur.
•Sigara içmek ayakta kangrene neden olur.
•Sigara içenler genç yaşta ölür.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
yüksel 2019-06-27 21:47:30

insanlar sigarayı dertten sıkıntıdan içiyor bu ekonomik şartlarda bi sigara var içebildiğimiz oda sıkıntıdan iş yok para yok borç çok zamlar almış başını gidiyor daha ne yapalım ondan sonra sigara içmek öldürür sabah akşam ekmek derdini düşünmekten saçlarım döküldü faturaları nasıl öderim diye düşünmekten kalbim sıkışıyor iş yok para yok ondan sonra sigara içmek öldürür bunu diyenlerin keyfi yerinde parası çok iş derdi yok geçim derdi yok ama akıl veren çok

Misafir Avatar
Erhan 2019-06-28 12:18:47 @yüksel

Allah kolaylık versin kardeş

Beğenmedim! (0)
Avatar
Canik 55 2019-06-28 00:37:19

Peki vatandaşın cebine ne kadar ekmek parası girecek bu uygulamayla? Milletin karnı açken nelerle uğraşıyoruz Allah ıslah eylesin. İşsizlik almış başını gidiyor siz sigara paketlerinin şekline takımlısınız istihdam için neler yapıyorsunuz bir proje açıklanmadı
( ÇOKOMELLER hariç ). İnsanların aklınla dalga geçmeyin kendinizi kandırırsınız.

Avatar
Vatandaş55 2019-06-28 09:19:41

Paketin rengini değıstirsende insani kanser etmeye devam ediyor silahin rengini değiştirip beyaz yapsanda gene öldürmeye devam ediyor sorulmasi gereken soru insan sağlığıni bozan bir urunun satışina nasil izin veriliyor