banner388

ÖSYM'den flaş karar! On binlerce kişinin diploması iptal edildi

ÖSYM sonucu ile herhangi bir üniversiteye yerleşip sonrasında Kıbrıs'ta başka bir bölüme yatay geçiş yaparak mezun olan onbinlerce kişinin diplomaları haber verilmeden askıya alındı.

ÖSYM'den flaş karar! On binlerce kişinin diploması iptal edildi

ÖSYM sonucu ile herhangi bir üniversiteye yerleşip sonrasında Kıbrıs'ta başka bir bölüme yatay geçiş yaparak mezun olan onbinlerce kişinin diplomaları haber verilmeden askıya alındı.

04 Mayıs 2019 Cumartesi 00:50
ÖSYM'den flaş karar! On binlerce kişinin diploması iptal edildi

Elimizdeki son bilgilere göre askıya alınan diplomalılar arasında, mimar, avukat, savcı, hakim, doktor, diş hekimi mezunlarının da olduğu belirlendi. YÖK tarafından alınmış son karara göre, ÖSYM tarafından Türkiye'deki herhangi bir üniversiteye yerleştikten sonrasında yatay geçiş haklarını kullanıp Kıbrıs’taki başka bir bölüme yerleşip mezun olan on binlerce kişi artık denklik sınavına alınacak.

Alınan söz konusu kararın geriye dönük olarak da uygulanması söz konusu. YÖK kararı doğrularken, öğrenci ve mezun olan yüz bine yakın kişinin bu durumdan etkileneceği belirtiliyor. Mezun olanlar ise tepkilerini "Bizlere yıllar önce ‘denklik sınavı olacak' demediler. Ne oldu da şimdi böyle bir karar alındı?” diyerek gösteriyorlar. 

100 Bin Kişi Etkilenecek

Alınan son kararla birlikte şu an görevlerini sürdürmekte olan binlerce hakim, savcı, öğretmen ve avukat, diplomalarını almak için  denklik sınavına girecek. Buna göre, yatay geçiş yoluyla Kıbrıs’ta şu an eğitim gören ve mezun olmuş yaklaşık 100 bin kişinin durumdan etkilenmesi söz konusu olacak. Önceden mezun olmuş on binlerce kişinin de diploması kendilerine haber verilmeden askıya alınmış durumda. Akıllardaki soru ise denklik sınavına girecek ancak şu an görevde olan hakimlerin mahkemede vermiş olduğu kararların ne olacağı? Bunun gibi birçok bilinmezlikle dolu olan durum için şu an gözler YÖK'e çevrilmiş durumda. 

Alınan karardan etkilenen mezunlardan biri ,  “Denklik sorunu yaşadığımı bilseydim neden Kıbrıs’a yatay geçiş yapayım ki? Bunu bize baştan söylemeleri gerekiyordu. Bu durum karşısında mağdur olan herkes şu an şaşkınlık içerisinde. Kıbrıs’taki bir üniversiteye yatay geçiş yaptıktan sonra burada mezun olmuş ve yıllardır burada avukatlık yapan bir arkadaşım geçenlerde YÖKSİS (Yükseköğretim Bilgi Sistemi)’e girdiğinde diploma kaydının olmadığını gördü. YÖK’le görüştüğümde bana ‘Kurunun yanında yaş yanmayacak. Ayıklamalar olacak’ denildi. Ama bu ayıklamalar nasıl olacak bilmiyoruz” dedi.

Son Güncelleme: 04.05.2019 01:23
Anahtar Kelimeler:
Diplomaösym
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
puhahah 2019-05-04 02:24:02

burada böyle yök nası diyosa o!

Avatar
Ms 2019-05-04 12:43:57

Türkiye de ösys den aldığı puanla doğru dürüst bir yere yerleşemeyenler Kıbrıs vb. Yerlerde parayla hak etmedikleri bölümleri okuyorlar.adalet nerede ?