banner388

Fransa'dan skandal karar: O ayetleri çıkaracaklar

Fransa’da bazı ayetlerin Kur’an-ı Kerim’den çıkarılmasıyla ilgili hazırlanan bildiriye Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan tepki gösterdi.

Fransa'dan skandal karar: O ayetleri çıkaracaklar

Fransa’da bazı ayetlerin Kur’an-ı Kerim’den çıkarılmasıyla ilgili hazırlanan bildiriye Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan tepki gösterdi.

09 Mayıs 2018 Çarşamba 11:23
Fransa'dan skandal karar: O ayetleri çıkaracaklar

Samsun haber - Fransa’da yayınlanan bildiri kapsamında bazı ayetlerin kutsal kitap Kur’an-ı Kerim’den çıkartılacağı görüşüldü. Provokatif, çirkin ve alçak girişimle ilgili açıklama yapan Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, “Geçtiğimiz günlerde “La Parisien” adlı Fransız gazetesinde ünlü romancı, deneme yazarı ve felsefeci Pascal Bruckner tarafından hazırlanan ve aralarında Fransa’nın eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin de bulunduğu 300 kişi tarafından imzalanan bildiri, Batı’nın İslam dünyasına yönelik bakış açısını bir kez daha gözler önüne sermiştir” dedi.


ALENEN İFTİRADIR


Bildirimde yer alan ifadelerin kabul edilemez olduğunu belirten Kaan, “Sözde, Yahudi düşmanlığına karşı hazırlandığı ifade edilen bildirinin, Müslümanları hedef tahtasına oturtması ve Müslümanları, Yahudilere yönelik düşük yoğunluklu soykırım uygulamakla itham etmesi, asla kabul edilemez bir davranıştır. Kimlerin nerede ve nasıl soykırım uyguladıkları açıkça ortalardayken bu yaklaşım bile bildiriyi hazırlayanların hangi amaçla hareket ettiği ve nasıl bir gündem oluşturmayı amaçladıklarını göstermesi bakımından yeterlidir.  Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’den bazı ayetlerin çıkarılması teklifi ise İslam’ın tahrifi konusunda uygulanmak istenen senaryoların alenen itirafıdır. Provokatif çirkin ve alçak bir girişimdir” dedi.


KUR’AN-I KERİM KIYAMETE KADAR MUHAFAZA EDİLECEK

Müslümanların zulme uğrayan insanların yararına koştuğunu vurgulayan Kaan, “Bildiride dile getirilen öneriler, hiç şüphesiz Kur’an-ı Kerim’in barış yüklü evrensel mesajlarını idrak edememiş, şartlanmış bir zihnin ifadesidir. Tarihi süreç içerisinde, ilhamını Kur’an-ı Kerim’den alan Müslümanlar hiçbir zaman Anti-Semitizm rüzgârına kapılmamış ve Holokos gibi insanlık dışı uygulamalara girişmemiştir. Tam aksine, her zaman zulme uğrayan Yahudilerin ve insanlığın yardımına koşmuş ve onlara kol kanat gererek hamiyetperver bir tutum sergilemiştir. Yüce Rabbimizin de vaat ettiği gibi Kur’an-ı Kerim, kıyamete değin muhafaza edilecek ve diğer kutsal kitaplarda olduğu gibi tahrif edilemeyecek, buna asla kimsenin gücü yetmeyecektir. Bu noktada, bu utanç vesikasına imza atan “cahiliye kalıntılarını” bir kez daha lanetliyor ve İslam Âlemini bu türden kirli tezgâhlara karşı “uyanık” olmaya ve dayanışma şuuru ile hareket etmeye davet ediyoruz” şeklinde ifade etti.

Son Güncelleme: 10.05.2018 09:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.