banner388

Samsun siyaseti, 2019 yerel seçimlerinde yaşanan sürpriz aday tercihiyle tamamen değişti. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, o dönemde kimsenin beklemediği bir hamle yaparak Mustafa Demir'i aday olarak göstermişti.

Seçimlerde Bağımsız aday Erhan Usta, İyi Parti adayı Hayati Tekin ve AK Parti adayı Mustafa Demir rekabet içindeydi. 

Sonuçlar ise AK Parti'nin %47,37, İyi Parti'nin %26,67 ve Erhan Usta'nın %21,05 oy almasıyla şekillendi. 

AK Parti oy kaybetmiş olmasına rağmen Mustafa Demir seçimi kazandı.

Samsun'da beş yıldır görev yapan Mustafa Demir'in performansı şehir sakinleri arasında genel bir memnuniyetsizlik yaratmış durumda. 

Halk, Demir'in projelerini hayata geçirmesini beklerken, geçmişte Yusuf Ziya Yılmaz'ın başardıklarının aksini yapmakla meşgul olduğu için takdir etmedi.

Bu yüzden de Yusuf Ziya Yılmaz ile aralarındaki ilişkiler limoni bir hal aldı.

Yusuf Ziya Yılmaz ise AK Parti yerel yönetimlerden sorumlu bir isim olarak etkisini sürdürüyor. 

Bu yüzden Mustafa Demir'i istememesi doğal bir durum olacaktır. 2024 seçimlerine yaklaşırken, AK Parti'den 12 adayın yarışacağı konuşulsa da, siyasi sahnedeki gelişmeler bir süprize gebe gibi duruyor. 

Halkın istediği adayın öne çıkmasını arzulansa dahi Ankara'nın tercihleri belirleyici olacak gibi görünüyor. 

Halkın Osman Kaymak dediği yerde, Ankara lobisinin ne diyeceği belirsizliğini koruyor.

Fuat Köktaş'ın dar alanda kısa paslaşmalarla adaylık konusunda çalışmalara başlaması, Yusuf Ziya Yılmaz'a yakın olan Coşkun Öncel'i plasede bekletme stratejisi ve üç dönem Çarşamba Belediye Başkanlığı yapmış olan Hüseyin Dündar'ın süpriz yapma potansiyeli, önemli gelişmeler arasında. 

Diğer adayların aday olma olasılığı düşük görünse de, siyasetin değişken doğası unutulmamalıdır.

Mustafa Demir ile devam edilirse, diğer parti adaylarının kazanma şansının en az iki kat artabileceği düşünülüyor. 

Son olarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın beklenmedik bir hamle yapma ihtimali, özellikle telefon anketlerinde sorulan isimler Akif Çağtay Kılıç, Hasan Basri Kurt.. 

Tamamen hiç beklenmedik isim Samsun'un siyasi sahnesini daha da renklendirebilir. 
Şehrin siyasi geleceğini belirleyecek olan 2024 seçimleri öncesinde, yaşanabilecek sürprizleri beklemeye devam edelim.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Halk 2023-11-29 08:42:54

Samsun ya şundadır ya bunda oyun alanı değil, nasıl ki Mustafa Demir sürprizini Samsun halkı benimsemedi ve sonuç olarak hizmetlerinden memnun değil yeni bir sürpriz farklı sonuç vermeyecektir. Halk ne diyorsa o olmalı, RTE bunu dikkate almalıdır.

Avatar
Neco 2023-11-29 12:26:28

Samsun resmen geriye gitti şehir olarak adaylar hep boş

Avatar
Murat 2023-11-29 14:20:00

Halen Mustafa Demir diyen insanlara şaşıyorum, bu şehre düşmanmışcasına yönetim sergileyen bir adam, ötesi yok

Avatar
Salim 2023-11-29 14:29:40

Temayülde birinci kim oldu acaba.

Avatar
İbrahim can 2023-11-29 12:04:33

Samsun halkı Osman Kaymak diyor diye size kim söyledi. Çıkalım birlikte bütün il ilçe köylerde anket yapalım. Bakalım Samsun da Osman Kaymağın karşılığı ne birlikte görelim. Samsunlu artık dışarıdan kimseyi istemiyor anlayın şunu artık. Kendi kendinize isim öne sürüp reklam yapmayın algı oluşturmaya çalışmayın.

Avatar
Seçmen 2023-11-29 08:01:58

Hüseyin DÜNDAR Kendini Belediyecilikte ısptlamış bir isim.

Avatar
ÇETİN 2023-11-29 09:32:37

alt yapı dev hizmetler yapan Mustafa DEMİR'in günahını alma....

Avatar
Harun 2023-11-29 14:53:12

Unutulmamalı ki Yusuf beyin dönemi ile Mustafa Bey'in dönemi arasında çok önemli faktörler,parametreler var!Covid 19,deperm,yangın,sel felaketleri bilhassa Ak Parti B.Belediyelerinde plan haricinde bütçe harcamalarına sebep olmuştur.
Yolu ve suyu olmayan köy kalmadı!Belediyenin en büyük giderleri olan asvalt için tesis kuruldu,sel baskınları için KESON TERFİ MERKEZLERİ oluşturdu. Yine spor,kültür,bilim,teknik alanında tesisler yapıldı.Organize,serbest bölge sanayi alanında merkezi hükümetten çok büyük yatırımlar şehre kazandırıldı.Turizim alanında büyük projeler onaylandı, önümüzdeki dönem şehre kazandırılacak. Bunun gibi sayamadığım onlarca yatırım!
Gelelim Mustafa başkanın eksiklerine!
Mustafa başkan,istişare noktasında eksik bir başkan.Her seçimden önce ve sonra birçok gazete ve gazeteci başkan hakkında olumlu veya olumsuz haberleri,belli bir ücret karşılığında haberleştirir.Şayet başkan bir anlaşma yapmaz ise bilhassa yerel gazete ve gazeteciler savaş açar.Bir kaç gazete ve gazeteciyi tenzih ederim.Başkan bu konuda belediyenin bir kuruşunu harcamayacağını gelenlere söyleyince maalesef bu mecraada kendini ön plana çıkartamadı.Ben her ne olursa olsun, Ankara'da birçok yatırımın detseğini bakanlık yapmasından dolayı Samsun'a kazandıracak olmasından ötürü Mustafa başkanın devam etmesi taraftarıyım.Ayrıca yaşamış olduğu hastalık süreci de Dr. Raporunda bir sorun oluşturmamaktadır.Belki de yaşama tutunma azmi bu başkanlık la gerçekleşiyor.