banner388

Sıfır ve 2.el araçlarda indirim

Sıfır ve İkinci el araba almak isteyen vatandaşları sevindiren bir açıklama geldi.

Sıfır ve 2.el araçlarda indirim

Sıfır ve İkinci el araba almak isteyen vatandaşları sevindiren bir açıklama geldi.

20 Kasım 2020 Cuma 22:05
Sıfır ve 2.el araçlarda indirim

Merkez Bankası'nın art arda faiz indirimi yapması ile birlikte bankaların konut, taşıt ve ihtiyaç kredi faiz oranları oldukça düştü. Pandemi döneminde ise 1 Haziran'da tarihin en büyük faiz indirimi geldi. Taşıt ve konut kredilerinde faizler 1'in altına indirildi. Faiz indirimi sonrası ikinci el araba ve konut fiyatlarında fahiş fiyat artışları oldu. 

İŞTE BEKLENEN İNDİRİM MİKTARI

Otomotiv sektörü özelinde değerlendirmelerde bulunan VavaCars CEO'su Lawrence Merritt, faiz artırımı sonrası ikinci el araba piyasasında fiyat indirimi beklendiğini söyledi. Merritt yaptığı son dakika açıklamasında araç fiyatlarında en az yüzde 10 indirim beklendiğini, Sıfır arabada en az yüzde 10 indirim beklendiğini söyleyen Merritt, ikinci el arabada ise yüzde 15'e kadar indirim beklendiğini söyledi. 

Yıl sonuna doğru kampanyalı araç satışlarının da başlayacağını ifade eden Merritt, "Aralık ayında düşük faiz kampanyaları ve fiyat indirimleri yapılacaktır." dedi.

VavaCars CEO'su Merritt, döviz kurunda yaşanan düşüş ile birlikte sıfır araba fiyatlarında da indirim olacağını, bunun ikinci el fiyatlarına da etki edeceğini söyleyerek,  "Dövizin düşüşü devam ederse fiyat indirmek yerine distribütör destekli düşük kredi kampanyaları gelecektir. Bu da 2. el piyasasındaki fiyatları yakından ilgilendiren bir durum. Sıfır araç fiyatlarında güncellemeler yapılacaktır. 2.el araç fiyatlarının, sıfır fiyatlarına endeksli olduğunu göz önünde bulundurursak 1 ay içerisinde 2.el fiyatlarına etkileri de görülecektir." ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hatko 2020-11-21 14:25:03

Merkez Bankası'nın art arda faiz indirimi yapması, yazı yanlış yazılmış faiz artırımı oldu bilginize.