banner388
banner390
banner410
banner408

Palamut fiyatları uçtu!

Bu sene yüzünü göstermeyen palamut, fiyatlarıyla vatandaşların yüzünü güldüremedi.

banner269

Palamut fiyatları uçtu!

Bu sene yüzünü göstermeyen palamut, fiyatlarıyla vatandaşların yüzünü güldüremedi.

12 Kasım 2019 Salı 22:01
Palamut fiyatları uçtu!

1 Eylül'de kalkan av yasağıyla birlikte, avlanma da hızlı bir şekilde başladı. Hamsi, istavrit ve mezgit bu sene kendini oldukça gösterirken; palamut ise piyasalarda yerini alamamıştı.

Sezonda kendini geç gösteren palamudun fiyatı ise cep yakıyor. Samsun'da 300 gram ağırlığındaki palamudun tanesi 15, 600 gram olanların tanesi de 30 TL'den satılıyor.

"En fazla 15 palamut satıyoruz"

Balıkçı Doğukan Yılmaz; "Bu yıl avlanan palamut miktarında büyük düşüş var. Geçen yıl palamut çok boldu, bu yıl ise 'hiç yok' diyebiliriz. Çok az geliyor balık haline palamut, o yüzden de fiyatı pahalı. Günde en fazla 15 tane palamut satıyoruz. Geçen sene 150- 200 kasa palamut satıyorduk. Bu yıl hamsi bol. Vatandaş hamsiden yana güldü, palamuttan yana ağladı. Hamsinin kilo fiyatı 5-7,5 TL, mezgit 30 TL, istavrit 10 TL" dedi.

Anahtar Kelimeler:
SamsunBalıkPalamut
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.