banner388

Mantar üreticilerine hibe desteği

Mantar üreticilerine devlet 2. hibe desteğini yapacak.

Mantar üreticilerine hibe desteği

Mantar üreticilerine devlet 2. hibe desteğini yapacak.

05 Nisan 2018 Perşembe 00:01
Mantar üreticilerine hibe desteği

2 yıl önce hibe desteği alarak mantar üretimine başlayan Mehmet Özkurt'a, ikinci kez hibe desteği yapılacak.

160 BİN LİRALIK DESTEK

Kütahya'nın Simav ilçesi Naşa beldesinde 2 yıl önce 30 bin lira hibe desteği ile mantar üretimine başlayan Mehmet Özkurt'a 160 bin liralık 2. hibe desteği yapılacak.

TESİS PROJESİ KABUL EDİLDİ

2 yıl önce istiridye mantarı yetişmeye başlayan Mehmet Özkurt, 2 bölümden ve 15'er tondan oluşan projesinin kabul görmesi ile 160 bin liralık ikinci hibe desteğini alacak. Mehmet Özkurt, "Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlımızın verdiği hibe desteği ile, istridye mantarı üretimine başlamak nasip oldu. Hazırlamış olduğumuz projemizin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından incelenerek kabul edildiğini öğrendik. Naşa beldesinde, 15’er tonluk iki adet istridye mantarı üretim tesisini hayata geçireceğiz. Beldemiz, ilçemiz ve Kütahya ilimizdeki talepleri karşılarken, kaliteli üretim yaptıktan sonra il dışından da çok fazla talepler almaya başladık. Yeni tesislerimizle, daha fazla üretim yapabileceğiz" dedi.

Naşa beldesi sakinlerinden Recep Uçar, istiridye mantarının beldede bolca tüketildiğini ve mantarın çok güzel olduğunu söyledi.

BU MANTAR İHTİYARLARI GENÇLEŞTİRİR

Naşa belediyesi esnaflarından Emin Yiğit, Mehmet Özkurt'un yetiştirdiği mantarın sotesinin ve kızartmasının çok güzel olduğunu söyledi. Emin Yiğit, "Bu mantar bizim gibi ihtiyarları gençleştirir" dedi.

Anahtar Kelimeler:
HibeMantar
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.