banner388

Konut, taşıt ve ihtiyaç kredisine indirim geliyor

Merkez Bankası'nın faiz indirimen gitmesinin ardından kredi fazilerinde büyük düşüş bekleniyor. Önümüzdeki süreçte konut,taşı ve ihtiyaç kredilerinde faiz indirimi ile birlikte kredilerin yapılandırılması bekleniyor.

Konut, taşıt ve ihtiyaç kredisine indirim geliyor

Merkez Bankası'nın faiz indirimen gitmesinin ardından kredi fazilerinde büyük düşüş bekleniyor. Önümüzdeki süreçte konut,taşı ve ihtiyaç kredilerinde faiz indirimi ile birlikte kredilerin yapılandırılması bekleniyor.

25 Ekim 2019 Cuma 11:23
Konut, taşıt ve ihtiyaç kredisine indirim geliyor

Merkez Bankası önceki gün faiz indirimine gitti. Faiz indirimi 100 baz puan seviyesinde bekleniyordu. Ancak Merkez Bankası bir sürprize daha imza attı ve faizleri beklenen rakamın üstünde bir seviyeden indirdi.

Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamada 250 baz puanlık bir indirim yapıldığı ve yıllık yüzde 16.50 seviyesinde olan faizin yüzde 14 seviyesine düşürüldüğüne yer verildi.

Merkez Bankası açıklaması şu şekilde;

Para Politikası Kurulu , politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 16,50’den yüzde 14’e indirilmesine karar vermiştir.

Son dönemde edinilen veriler iktisadi faaliyetteki ılımlı toparlanma eğiliminin devam ettiğini göstermektedir. Öncü göstergeler iktisadi faaliyetin sektörel yayılımındaki iyileşmenin devam ettiğine işaret etmekle birlikte yatırımlar zayıf seyrini sürdürmektedir. Sanayi üretimi, son aylarda resmi tatillerle ilişkili çalışma günü etkilerine bağlı olarak yüksek bir oynaklık sergilemekle birlikte, ana eğilim itibarıyla ılımlı artışını korumaktadır. Rekabet gücündeki gelişmelerin olumlu etkisi sürerken küresel büyüme görünümündeki zayıflama dış talebi kısmen yavaşlatmaktadır. Önümüzdeki dönemde net ihracatın büyümeye katkısının azalarak da olsa süreceği, enflasyondaki düşüş eğilimi ve finansal koşullardaki iyileşmeyle birlikte ekonomideki kademeli toparlanmanın devam edeceği öngörülmektedir. Son dönemde büyüme kompozisyonunun etkisiyle belirgin bir iyileşme kaydeden cari işlemler dengesinin önümüzdeki dönemde ılımlı bir seyir izlemesi beklenmektedir.

KREDİ FAİZ İNDİRİMİ GELİYOR 

Merkez Bankası'nın faiz indirimine gitmesi ile birlikte bankalar faizlere 0.99'a kadar düşürmüştü. Beklentinin üstünde yapılan faiz indirimine bir yenisinin daha eklenmesi bekleniyor. Konut kredisinin 0.90'nın altına inmesi beklenirken taşıt ve ihtiyaç kredisine de indirim yapılması bekleniyor. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
recep 2019-10-25 11:44:49

bankadan çektiğimiz kredileri indirimden yararlanmak istiyoruz fakat banka çalışanları tarafından çeşitli bahaneler önümüze sunularak değiştirmiyorlar resmi olarak yasal hakkımızı nasıl öğrenebiliriz eski çekilen kredi faizleri otomatik olarak yeni faiz oranı düzenlenerek işlem yapılsın

Avatar
Canik 55 2019-10-25 11:58:16

Faizlerin değil Enflasyonun düşürülmesi gerekiyor, kağıt üzerinde faiz düşürmenin fakir fukaraya ne faydası var? Alım gücü ve düzenli geliri olmayan insanların kredi faizleri değil, eve ekmek götürmekten başka bir derdi yok.

Avatar
Hakan 2019-10-25 21:21:25

Borcu borçla kapatıyoruz. Bir başka bankadan daha düşük faizli kredi çekip yüksek faizli bankadan olan borcu kapatıyoruz. Kendi bankamız malesef faizler düştüğünde yeni oranlarla güncelleme yapmıyor