banner388

Emekli ve Memur Maaşı Zam Oranı Netleşiyor!

Yıl sonu yaklaştıkça enflasyon rakamları ışığında emekli ve memur maaş zammı için de hesaplamalar sıklaştı. Hükümetin OVP planı doğrultusunda da bazı beklentiler ortaya çıktı.

Emekli ve Memur Maaşı Zam Oranı Netleşiyor!

Yıl sonu yaklaştıkça enflasyon rakamları ışığında emekli ve memur maaş zammı için de hesaplamalar sıklaştı. Hükümetin OVP planı doğrultusunda da bazı beklentiler ortaya çıktı.

07 Eylül 2022 Çarşamba 21:08
Emekli ve Memur Maaşı Zam Oranı Netleşiyor!

Yükselen enflasyon sonrası memur ve emekli gözünü 2023 ocak ayında yapılacak zamlara çevirdi. Hükümeti orta vadeli programına göre SSK ve Bağ-Kur emeklileri için yaklaşık yüzde 16, memur ve memur emeklileri için ise yaklaşık yüzde 17 oranında zam ortaya çıkıyor.

OVP'YE GÖRE EMEKLİ VE MEMUR MAAŞ ZAMMI

Hükümetin Orta Vadeli Program'da 2022 enflasyon tahmini ışığında SSK ve Bağ-Kur emeklileri için yaklaşık yüzde 16, memur ve memur emeklileri için ise yaklaşık yüzde 17 oranında zam ortaya çıkıyor.

Memurların ve emeklilerin kesin zam oranları Ocak ayında belli olacak. Ayrıca memurlar ve memur emeklileri için 3600 ek gösterge düzenlemesi yürürlüğe girmesiyle bu oranlar artacak.

EN DÜŞÜN EMEKLİ AYLIĞI VE MEMUR MAAŞI

Yüzde 17 dikkate alındığında en düşük memur maaşı da 9 bin 105 liradan 10 bin 644 liraya, memur emeklilerinde 6 bin liradan 7 bin 100 liraya yükselecek. Ancak bu konudaki çalışmaların aralık ayında yapılacağı ve "tatmin edici" bir zammın verileceğine vurgu yapılıyor.

Öte yandan Sosyal güvenlik uzmanı Özgür Erdursun, maaş zamlarına TÜİK rakamları üzerinden bir hesaplama getirdi.

Sosyal güvenlik uzmanı Özgür Erdursun TÜİK'in açıkladığı rakamlara göre ocakta memurlar ile işçi ve memur emeklilerine ne kadar enflasyon zammı yansıtılacağını hesapladı.

Erdursun, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, "TÜİK enflasyonu aylık bu oranlarda açıklarsa memura, memur emeklilerine, SSK, Bağ-Kur emeklilerine 1 Ocak 2023’de %11.58 zam(enflasyon farkı) verilir… ENAG’a göre ise %33.54 zam verilmesi gerekir!" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İnternethaber.com

Anahtar Kelimeler:
EmeklMemurMaaş
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Anthiseptic 2022-09-07 22:28:36

Tabi gerçek enflasyonun çok çok altında enflasyon oranları açıklanınca , verilecek zam oranları da kuşa dönüyor. Ama reisiniz buradan da kendine pay çıkaracak. TÜİK denen kurumun yalan enflasyonunun üzerinde zam verererk , reisiniz kahramanlığa soyunacak!...

Avatar
işçiye yok 2022-09-08 08:31:22

ver memura hep memura, çalışan üreten 3 kat vergi 2 kat ssk veren işçiye yok

Avatar
Emekli 2022-09-08 11:00:02

Enflasyon %80 açıklandı daha önümüzde 3 ay daha var yani 85 egelme ihtimali var zam oranı nasil%16 oluyor nasıl hesap yapuyorsunuz