banner388

Erhan Usta'dan fındık fiyatlarına tepki!

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili açıklanan fındık alım fiyatına tepki gösterdi.

Erhan Usta'dan fındık fiyatlarına tepki!

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili açıklanan fındık alım fiyatına tepki gösterdi.

12 Ağustos 2021 Perşembe 15:55
Erhan Usta'dan fındık fiyatlarına tepki!

Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fındık alım fiyatlarını açıklamasının ardından İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Erhan Usta tepkisini ortaya koydu.

Usta açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

AÇIKLANAN FİYATLAR ÜRETİCİYİ MEMNUN ETMEMİŞTİR

Giresun fındığı 27 lira, levant kalite fındığa ise 26,5 TL fiyat verilmiştir. Açıklanan bu fiyatlar üreticiyi memnun eden bir fiyat değildir. Açıklanan fiyatlar İtalyan firmalarını ve yabancıları memnun edecek bir fiyat olmuştur. 

ÜRETİCİ İLE ALAY ETMEK DEMEKTİR

Fındık maliyetleri ortada. Geçen yıldan bu yana fındıkta kullanılan ilaç, gübre vb. ürünlerde yüzde 200 zam yapılmışken fındığa yüzde 20'lik bir artış vermek üreticiyle alay etmek demektir. Onları mağdur etmektir. Yine fındığın kaymağını yabancılar yiyecektir. 

REKOLTE TAHMİNLERİ İLE OYNANMIŞTIR

Rekolte tahminlere bakıldığında, Tarım Bakanlığı tahminlerine göre geçen yıla göre azaldığını görünmektedir. Araya birileri girmiş, rekolteyle oynanmış ve rekolte yüksek gösterilerek fiyat düşük tutulmak istenmiştir. 

TÜRKİYE YURT İÇİ FİYATLARINI KENDİ İRADESİYLE BELİRLEYEMİYOR

Türkiye fındık dünya üretiminin yüzde 65'ini yapmaktadır. Ancak dünya fiyatlarının bırakın Türkiye'de belirlenmesini yurt içi fiyatlarını dahi Türkiye'de kendi iradesiyle belirleyemektedir. 

TMO PİYASADA GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE BULUNMAK ZORUNDADIR

Bu verilen fiyatlar hiçbir zaman çiftçinin eline geçen fiyatlar olmuyor. Piyasa açıklanan fiyatın daha da altında kalacaktır. Dolayısıyla üretici mağdur olacaktır. Biz burdan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrı yapıyoruz. Bu fiyatlar düzeltilmelidir. Diğer taraftan TMO bütün yıl boyunca alıcı olarak piyasada bulunmak zorundadır. Diğer türlü TMO piyasada güçlü bir alıcı olarak kalmadığı zaman üretici açıklanan fiyatlarını altında satmak zorunda kalmaktadır. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
selim 2021-08-12 16:35:18

ne olacaktı 50 mi

Avatar
dost 2021-08-13 08:29:52

bizde fındık var çok iyi para unun kilosu nu pirinci yermisin 30 tl boş bunlar gelsin fındık 10 tl sadece konuşmakla olmuyor