MAKAM ODASINDA ESNAF VE SANATKARLARIN EMEĞİ SERGİLENİYOR
Başkan Metin Sinecek, resmi işlerin yürütüldüğü idari odayı, geçmiş nesillerin sabırla işlediği zanaat ürünleriyle donattı:
Aile büyüklerinden, esnaf çevrelerinden ve nostalji meraklılarından temin edilen çeşitli el işleri, ahşap oymalar ve eski aksesuarlar odanın farklı köşelerinde yer buluyor.
Odaya giren ziyaretçileri modern ofis mobilyaları yerine geçmişin ruhunu taşıyan eşyalar karşılıyor.

"BU ESERLERİ DEKORATİF OLSUN DİYE DEĞİL, ANILARI YAŞATMAK İÇİN TOPLUYORUZ"
Sergilediği eşyaların manevi birer emanet olduğunu ifade eden Metin Sinecek, hedeflerini şu sözlerle anlattı:
"Odamızın aksesuarları geçmişe dönük esnaf ve sanatkarlarımızın, abilerimizin, dedelerimizin ve babalarımızın eserleri. Zaman zaman buldukça alıp burada sergiliyoruz. Amacımız sadece süs eşyası sergilemek değil; eskiyi hatırlatmak ve el emeği göz nuruyla üretilen zanaatın ne denli kıymetli olduğunu yeni nesillere göstermek."

AHİRETE İRTİHAL EDEN ZANAATKARLARA VEFA
Günümüz dünyasında seri üretimin ve dijital teknolojinin yaygınlaşmasıyla el emeğinin arka plana itildiğine dikkat çeken Sinecek:
"Geçmişte birçok eşya büyük bir sabır, alın teri ve ustalıkla üretiliyordu."
"Aramızdan ayrılan tüm vefat etmiş esnaf ve sanatkarlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Onların geride bıraktığı emekleri canlı tutmak ve hatıralarını unutturmamak için bu eserleri makamımda muhafaza etmeye gayret ediyorum."

KOOPERATİFİ ZİYARET EDENLER ÇOCUKLUK GÜNLERİNE DÖNÜYOR
Kooperatife çeşitli işlemler ve kredi başvuruları için gelen esnaf ile vatandaşlar, makam odasındaki zengin koleksiyonu büyük bir ilgiyle inceliyor.
Geleneksel üretim araçlarını ve eski ev aksesuarlarını gören ziyaretçiler, kendi çocukluklarına ve dedelerinden kalan anılara dönerek duygusal anlar yaşıyor.




