banner388

Trafik polisleri yaya geçidi kullanımına dikkat çekti

KONYA’DA TRAFİK POLİSLERİ, TRAFİĞİ DAHA GÜVENLİ HALE GETİRMEK İÇİN YAYA GEÇİTLERİNDE YAPTIĞI UYGULAMALAR DEVAM EDİYOR.

Trafik polisleri yaya geçidi kullanımına dikkat çekti

KONYA’DA TRAFİK POLİSLERİ, TRAFİĞİ DAHA GÜVENLİ HALE GETİRMEK İÇİN YAYA GEÇİTLERİNDE YAPTIĞI UYGULAMALAR DEVAM EDİYOR.

05 Nisan 2023 Çarşamba 11:31
Trafik polisleri yaya geçidi kullanımına dikkat çekti

Konya’da trafik polisleri, trafiği daha güvenli hale getirmek için yaya geçitlerinde yaptığı uygulamalarına devam ediyor.

Edinilen bilgiye göre, Konya İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri trafiği daha güvenli hale getirmek için eğitimlerine devam ediyor. Trafik polisleri yaya ve sürücülerle sık sık yaptığı uyarı mahiyetindeki eğitimleri bu kez yaya geçitleri kullanımı için yaptı. Kentte trafiğin yoğun olduğu bölgeleri tercih eden polis ekipleri merkez Selçuklu ilçesi Nalçacı - Kule Kavşağı ve benzer yaya geçitlerine konuşlandı. Yaya geçidini kullanmayan vatandaşlar denetime tabi tutulurken yaya geçidini kullanmanın önemi anlatıldı. Yayaların yaya geçidini kullanmadığı takdirde muhtemel bir kazada yayanın kusurlu olacağı da trafik polisleri tarafından belirtildi.

Yetkililerden yapılan açıklamada, "Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünün vatandaşlardaki trafik farkındalığını artırmak amacıyla yürüttüğü etkinlik kameralarla kayıt altına da alındı. Bu tarz eğitimlerle trafik kurallarına uyularak kaza oranlarını azaltılıyor. Yayaların karıştığı trafik kazalarında yayalar ağır hasar alıyor, kimisi hayatını kaybediyor. Yaya geçidi gibi basit görünen ama önemli kurallara uyarak kaza riskini azaltmış oluyoruz. Yayaların uyması gerektiği kadar sürücülerin de yaya geçitlerinde duyarlı davranması ve yaya geçidi ihlali yapmaması gerekiyor. Trafik ışıklarının olmadığı yerlerdeki yaya geçitlerinde öncelik daima yayanındır. Sürücülerin hassas davranarak yayalara öncelik tanımaları trafik güvenliği açısından oldukça önem taşıyor. Sürücülerin yaya geçidini ihlal etmesi kaza riskini artırabilecektir. Ayrıca yayaya yol vermemenin bin 917 lira cezası var” denildi.

Son Güncelleme: 05.04.2023 16:05
Anahtar Kelimeler:
Yaya GeçidiKonyaTrafik
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.