Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Samsunlular drone uygulaması istiyor!

Samsun Haber

Samsun'da son dönemde giderek yaygınlaşan drone ile trafik denetimi, vatandaşlar arasında görüş ayrılıklarına neden oldu. Son olarak Samsun'da drone ile kesilen cep telefonu cezası kafaları karıştırdı.

Samsun'da son dönemde yaygınlaşmaya başlayan drone ile trafik denetimi vatandaşları ikiye böldü. Bazı vatandaşlar uygulamayı desteklerken daha fazla yaygınlaşması gerektiğini savundu, bazı vatandaşlar ise drone ile trafik denetimini sırf ceza kesmek için uygulanan bir yöntem olarak değerlendirdi.

ATATÜRK BULVARINDA YAYGINLAŞMALI

Drone ile trafik denetimini destekleyen vatandaşlar uygulamanın özellikle trafik cezalarının fazla olduğu bölgelerde yaygınlaşması gerektiğini savundu. Uygulamayı destekleyenler, sürücülerin tehlikeli şekilde makas atarak trafiği tehlikeye soktuğu, ışık ihlallerinin yaşandığı ve çok sayıda kazanın meydana geldiği Atatürk Bulvarı üzerinde uygulamanın daha sık yapılması gerektiği belirtti.

Drone ile trafik denetimi uygulamasına karşı çıkanlar ise kurallara aykırı olmayacak şekilde cam filmi olan araçlarda drone ile emniyet kemeri ve cep telefonu cezasının kesilmesine karşı çıktı. Yaşanan bu fikir ayrılıkları sonrasında gözler dronela trafik denetimi ile ilgili Samsun emniyetinin yapacağı açıklamalara çevrildi.

DRONE İLE TELEFON CEZASI

Samsun'da son olarak geçtiğimiz günlerde yapılan drone uygulamasında araç sürücüsüne 'Seyir halindeyken cep ve araç telefonları ile benzeri haberleşme cihazlarını ele alarak kullanmak. Araçların muayene süresini geçirmek' suçlarından 216 TL para cezası kesilmişti.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.