Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Samsun'da Parkomat için referandum yapılacak

Samsun Haber

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, görevde kaldığı taktirde 3 yıl sonra Parkomat için referandum yapacağını açıkladı.

Samsun haber - Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, AK Parti İl Binasında gerçekleştirilen toplantı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı. Parkomat, TEDES ve Gülsan Sanayi Sitesiyle ilgili önemli açıklamalar veren Başkan Şahin, “Görevde kalırsam 3 yıl sonra Parkomat için referandum yapacağım. TEDES konusunda topluma zarar verecek hiçbir şeye müsaade etmeyeceğiz” dedi.

TEDES

TEDES konusunda açıklamalarda bulunan Başkan Şahin, "TEDES konusunda topluma zarar verecek hiçbir şeye müsaade etmeyeceğiz. İl başkanımız ve milletvekillerimizle de görüştük. Daha önce de açıkladım. TEDES’e sıcak bakmıyorum. Görev verilirse, görevimizde devam etmek isteriz. AK Parti’nin bu konuda en önemli karar verme olayı, anket yaparak halkın görüşünü almasıdır. Halka sorulacak, Zihni Şahin ve kimler aday olmak istiyorsa. Eğer bize halkın desteği olursa biz bu görevden kaçmayız. Bugüne kadar geldiğim bütün görevlere ‘illa ben olayım’ diye gelmedim. Hep görevler bana geldi. En az 8-10 tane görev geldi. Eğer beni toplum istemezse, ‘illa ki ben aday olayım’ diye bir şeyi ben içimden de geçirmem. Ama toplum da isterse görevden kaçmayız” şeklinde konuştu.

PARKOMAT

Görevde kaldığı taktirde 3 yıl sonra parkomat yapacağını belirten Başkan Şahin, "Parkomat’ı 3 yıl içerisinde iptal ederseniz belediyeye büyük bir maliyet getirecek. O yüzden nasıl çözeriz diye çalışmalarımız devam ediyor. Şehirde Parkomat’ın olmadığı yerlerde büyük bir trafik kargaşası yaşanıyor. Bunu Bafra’da da yaşadım. Esnafın ve vatandaşın yüzde 70-80’i bundan memnundu. Çok az bir kesim memnun değildi. Aldığımız bilgilere göre diğer büyük şehirlerde Samsun’dan alınan ücretten daha fazla bir ücret alınıyor. Burada ise Parkomat’ın varlığından toplumun büyük bir kesiminden sıkıntı yok. Ama bazı kesimler para ödemek istemiyor. Parkomat’ın şu anda iptal edilmesi halinde belediyeye en az 6 milyon TL teknik maliyet getirecek. Onun için böyle bir şeye de girmek istemedik. Toplumun büyük bir kesiminden tepki yok. Samsun’da böyle bir Parkomat uygulaması olmasa, herkes arabasını bırakıp gidecektir. Şu an 2 tane katlı otopark projemiz var. Bir de akıllı trafik uygulaması ile ilgili çalışmamız da belli bir noktaya kadar geldi. Şehirlerdeki Parkomat uygulaması otoparkların olup olmamasıyla ilgili değil. Şu anda oralar boş olsa vatandaş veya esnaf arabasını sabah bırakıyor gece yarısı da alıp gidiyor. Bütün şehirlerde bu böyle. Zaten Parkomat uygulaması da bu ihtiyaçtan doğdu. Allah nasip eder de 3 yıl sonra da görevimizde olursak, referandumdan başka çıkar yol yok. Yapılan referandum sonrasında Parkomat istenirse, kimsenin bir şey demeye şansı yok" diye konuştu.

GÜLSAN SANAYİ SİTESİ

Gülsan Sanayi sitesinin taşınması hakkında da bilgi veren Başkan Şahin, taşınacak yerlerin hazır olmasını beklediklerini söyledi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.