Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Samsun'da boğulan kızı kim kurtardı?

Samsun Haber

Samsun'da dün boğulma tehlikesi geçiren kızı cankurtaranların kurtardığı belirtilmişti. Görgü tanıkları ise kızı vatandaşların kurtardığını söylediler.

Samsun haber - Samsun'un Atakum ilçesi Adnan Menderes Bulvarı'nda mevkiinde denize giren 15 yaşındaki bir kız akıntıya kapılarak boğulma tehlikesi geçirdi.

Dün haber ajanslarından geçilen haberde Z.Ö. isimli kızın Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Arama ve Kurtarma Amirliğine bağlı cankurtaranlar tarafından denizden çıkarıldığı belirtildi.

Çevrede bulunan vatandaşlar ise 15 yaşındaki kızı cankurtaranların değil o an yüzden gençlerin kurtardığını iddia etti. Duruma tepki gösteren vatandaşlar o an cankurtaranların orada olmadığını ve cankurtaranların olay yerine daha sonradan geldiğini söyledi.

15 YAŞINDAKİ KIZI KURTARAN AKTAŞ KONUŞTU

Özel bir sitede cankuran olarak görev yapan Kerem Aktaş ise 15 yaşındaki kızın boğulduğunu fark edince imdadına yetişti. Aktaş yaptığı açıklamada "Ailemle birlikte dolaşırken akıntıya kapılan bir çocuk farkettim. Kurtarmak için suya atlayınca arkamdan 5 genç arkadaşımız daha geldi. O kızı görevli cankurtaranlar değil vatandaşlar olarak biz kurtardık. Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Arama ve Kurtarma Amirliğine bağlı cankurtaranların görevlerini daha iyi yapmaları için daha fazla eğitim verilmesi gerekiyor. Ama bizim sahilimizde cankurtaranlar yüzmekten ve can kurtarmaktan bi haber" dedi.


 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.