Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Samsun'da balığın yanına yaklaşılmıyor! Fiyatlar 2 katına çıktı

Samsun Haber

Samsun'da balık fiyatları aldı başını gidiyor. Fiyatlar 2 katına çıkarken en ucuz balığın kilosu 10 liradan satılıyor.

Bu sene sezonun açılması ile birlikte bolca mezgit ve istavrit avlanırken, balık fiyatlarındaki zammın önüne geçilemiyor. Ortalama 5 liradan satılan istavrit ve mezgit bu günlerde 10 liradan satılıyor. Sezonun kapanmasına kısa bir süre kala balık fiyatları 10 TL-30 TL arasında değişiyor.

VATANDAŞ KÜLTÜR BALIKLARINA YÖNELDİ

Vatandaşların yavaş yavaş kültür balıklarına yöneldiğini ifade eden İsmet Akpınar, “Balık fiyatları şu anda pahalı. Vatandaşlar balıklara bakıyor, fiyat pahalı gelince almadan geri dönüyor. En ucuz balık şu anda 10 liradan satılıyor. Mezgit ve istavritin kilosu 10 liradan, kefal 15, tirsi ise 12 liradan satılıyor. Hamsi 15, barbun ise 25 liradan satışa sunuluyor. Kültür balıkları levrek, çupra ve somonun kilosu ise 25 liradan satılıyor. Vatandaşlar yavaş yavaş kültür balıklarına yönelmeye başladı. 1 ay sonra deniz balıkları iyice azalır diye düşünüyoruz” ifadelerini kullandı. 

MEZGİT VE İSTAVRİT 2 KATINA ÇIKTI

Mezgit ve istavritin fiyatının yüzde yüz arttığını vurgulayan Kurtça Aydın, “Hava şartlarından dolayı balık fiyatları biraz arttı. 1 hafta öncesine kadar istavrit ve mezgitin kilosu 5 liraydı. Bugün 10 liradan satıyoruz. Havalar sert gittiğinden dolayı balık az çıkıyor. Vatandaşların ilgisi şu anda normal. En çok istavrit ve mezgite rağbet var. Kültür balıklarına da ilgi var. Deniz balıkları yavaş yavaş göçmeye başladı. Hamsinin peşine onlar da denizlerimizi terk edecekler” sözcüklerini kullandı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.